Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a parom nem tisztel elege?
Az "elege" az nehogy már helyes legyen Romániában, vagy bárhol!
Vagy a "mialat", esetleg "rogy" (nyelvtan!!!)
Csak példák, és még mielőtt beleköt: nem, nem az ékezetek hiányára gondolok.
És semmit sem vettem a példát közé, amire rá lehet(ne) fogni, hogy szimplán elütés!
Ezek mellett a hibák mellett nem lehet elmenni szó nélkül.
Szia!
Ugy latszik, minden eddigi valaszado elsiklott afolott, hogy a kerdezo parja kemeny alkoholista, aki egy napig sem birja ki, hogy ne igyon... Kerdezo! Mit varsz egy alkoholistatol??? De komolyan? Tiszteletet??? Sajat magat sem tiszteli annyira, hogy naponta ne tegye tonkre egyre jobban az egeszseget... Semmikeppen ne kosd magad egy alkoholistahoz, hagyd ott, egy ilyen elettol mindenki jobbat erdemel, akar tud helyesen irni, akar nem...
Minden jot neked!
Kedves 11-es! Egy szóval nem írtam, hogy Romániában helyes lenne az a nyelvtan, csak annyit írtam, hogy sok erdélyi nem tehet arról, hogy nem tud helyesen írni magyarul. És nem azért, mert ott ekkora eltérés lenne, hanem azért, mert például csak a családban/ baráti társaságban beszélik a magyart vagy írnak magyarul például és nem az iskolában. Vagy nem tudom, ha ott van is valamiféle magyarral kapcsolatos dolog, akkor az nem olyan szintű, mint itt, nem helyeznek akkora hangsúlyt rá. Ezért nem tudják annyira helyesen elsajátítani. Csak ennyit írtam, sajnálom, ha ennyire félreérthető volt!
ÉS bocsi, hogy így eltértem a témától. Tényleg nagyon fontos a párod alkoholizmusával is törődni, ahogy egy előttem szóló írta, kedves kérdező. Én tuti, hogy elhagynám, már nem csak azért, mert nem tisztel/nem szeret és kihasznál, hanem azért is, mert alkoholista. Segítségre lenne szüksége, amit lehet, hogy te megpróbálsz, de nem jársz sikerrel. Ha mást nem, a szüleivel vagy valamelyik családtagjával kéne ezt megbeszélni, hogy írassák be valamilyen rehabra vagy segítsenek valahogy. Mert Te igazán nem tudsz mit tenni, nekem legalábbis ez jött le abból, amit írtál.
"sajátítsuk el" - no comment.
Attól, hogy nem tud helyesen írni a kérdező, még lehet kitűnő feleség és anya, szeretetreméltó ember, jószívű háziasszony. Bocs, de ezek több tiszteletet érdemelnek, mint hogy mennyire iskolázott vagy jó képességű valaki.
Kérdező!
A párod alkoholista. Nem tud, és jelen állapotában nem is akar változtatni az életén. Nem szeret. A szeretet nem okoz fájdalmat a másiknak. A szeretet törődik a másik emberrel. Az lehet, hogy szexel veled, de az nem szeretet és nem is szeretkezés. Ha nem lehet megbeszélni vele, akkor lépj, és szakíts vele, keress olyat, aki törődik veled! Aki értékeli, ha meleg ételt raksz elé este, aki hálás, amiért vagy neki!
"és pont olyan szinten sajátitsuk el a helyesírást, tanulunk magyar irodalmat mint ti "
Há mink jobban sajáticcsuk mint tik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!