Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legtöbb lány tényleg nem tud sütni, főzni (pl. palacsintát) és csak arra van eszük, hogy szerezzenek egy jómódú, jóképű pasit aki eltartja őket és ők lazsálhatnak?
Persze tudom az itt lévő lányok mások, ők nem szeretik a helyes, jómódú pasikat, nem akarják, hogy más süssön, főzzön helyettük, nem kell nekik saját házvezetőnő, saját szakácsnő stb bla-bla bla. Akkor meg?
http://www.youtube.com/watch?v=Kkuacwksbws
Utolsó!
Amikor olyan világot éltünk, hogy a nőnek ez a kötelessége, ne felejtsd el, hogy nem kellett dolgozniuk és abban az esetben sem kitartott kurv@'nak hívták őket. Ma már ez lenne a nevük, ugye???
Nálam úgy volt ez, hogy 18 éves koromig nem gyakorolhattam ezt egyáltalán, mert otthon nem lehetett, nem engedték a szüleim...
Aztán elköltöztem albérletbe másik városba az egyetem miatt, itt gyakorlatilag egyből elkezdtem megtanulni a kedvenc ételeimet, és már több mint 2 éve élek így, és azt hiszem mondhatom, hogy jó szakács vagyok.
És emellett ráadásul jóképű és jómódú férfi a párom, képzeld, csak hogy felháborodhass még jobban. :)
De nem mondanám, hogy élősködök rajta, nagyon maximum annyit hagyok neki, hogy néha meghívjon pl egy fagyira és ennyi, nem szeretem, ha bárki más fizet helyettem bármit. Bár tény, mi nem vagyunk éppen egy üresfejű pár, ahol van a gazdag férfi, aki csak a vagyonával villog és van a buta barátnő, akinek egyetlen erénye a szépsége...
"Azt elhiszem, hogy dolgoznak, mert egy nem dolgozó csaj kutyusnak sem kell. "
Szóval a kérdező úgy gondolta, hogy a nő elmegy dolgozni aztán hazamegy takarít,mos, főz a férjére, vagy barátjára aki semmit nem segít , csak mondjuk leül a tv elé, és bambul vagy éppen nézi ahogy a felesége, barátnője takarít,főz...magyarul semmit nem segít neki a házimunkában? Így gondolta?
Na most elárulom: A rabszolgatartás már régóta megszűnt.(mondjuk ez a munkahelyekre még nem igaz..) Azóta főleg, amióta a nőnek is KELL dolgoznia. Itt M.o-n egy keresetből nehéz megélni. De ezt mondanom sem kell tovább, ezt mindenkinek tudnia kellene...
"ebben a szép új liberális világban h képzeljük azt, h a nő főzzön, v egyáltalán bármi házimunkát végezzen?"
Na figyelj te igen okos... Igen, 100 éve még minden nőnek az volt a dolga, hogy főzzön-mosson-takarítson. De gondolkozz már, akkor a férfi dolgozott, a nő otthon volt, és csak ez volt a feladata. Ma meg dolgozniuk kell nekik is, ha el akarják tartani magukat... Édesanyám pl. nagyon jól tud főzni, de mégis kb. hetente-kéthetente főz, mert reggeltől késő estig dolgozik, egyszerűen nincs ideje, hétvégén meg takarítás, kerti munka, bevásárlás, millió egyéb dolog, nem ritka, hogy hétvégén is étteremben kajálunk/rendelünk pizzát.
Igen, régen, mikor még más világ volt, még elvárható volt, hogy csak a nők csinálták a házimunkát. De manapság szerinted hol igazságos, hogy ugyanannyi munka után(!!) a férfi leül a fotelbe a tévé elé egy sörrel, a nő meg még mehet késő estig sütögetni, meg takarítani?
Mindazonáltal azokat a nőket, akiknek minden munka büdös, dolgozni nem jár, és otthon se csinál semmit, én is lenézem. De sokaknak már egyszerűen nincs kapacitásuk mindent megcsinálni.
"#32 És attól, h a nő is dolgozik, miért kéne az összes házimunkát a férfinek végezni?"
Miért kéne az összes házimunkát a nőnek megcsinálnia? Miért nem lehetne mondjuk !segíteni! a nőnek? Nehéz lenne ezt egy férfitól elvárni? hogy megbecsülje és segítse azt amit nő tesz érte?
32 vagyok.
A kérdés az, hogy hol látod, hogy én ezt írtam?
A kommentelők egy része ugyanolyan szélsőséges, általánosgató és ítélkező, mint a Kérdező!
Én nem nézek le senkit. Mindenki a saját élete kovácsa, hogy jövök én ahhoz, hogy lenézzem?
Ezt egyeseknek is gyakorolni kellene itt.
Már vége annak a világnak, ahol a nő a rabszolga. Ugyanúgy építgeti az életét, mint egy férfi.
Nincs leírva kit mit csináljon otthon, a férfitől sem várok el ilyenek, DE tőlem se várja el se a Kérdező, se itt néhány Ősasszony és Ősember.
Ezeken felül, nem tudnék koszban élni, nem hagynám éhezni a családom. Csak az elgondolása nem tetszik itt pár embernek.
Nekem meg az a véleményem, hogy az, hogy otthon női szerepet viselek, nem jelenti azt, hogy rabszolga vagyok. Nálunk amíg a palikat sütöttem, Apu porszívózott, takarított, majd a kertben összeszedte a leveleket, hogy szép legyen az udvar is, mire Anyuék hazajönnek, mert korizni voltak az öcséimmel. Nem szabad a végletekben gondolkodni. Ha a dolgozó nő, hazamegy, a gyerekek Anyutól kérdik, hogy mi van kaja? Apuval mennek a pincébe és vágják baltával a fát a tüzeléshez. De anyu is felszokott ülni a kis traktorra, hogy levágja a füvet, és Apu is megsüti a rostonsülteket a kertben, ha vendégek jönnek.Ne haragudj kérdezó, de szerintem a választásod a rossz, ha csak ilyen lányokkal találkozol, mint amilyenről írtál.
Egyébként is miért rossz az Ő életstílusuk, ha nem tudnak főzni? Mit szeretnél, hogy hazamenve eléd tolják a kaját, és ki legyél szolgálva mint egy basa?
Anyu két diplomával ott van a konyhapult mellett a munka után, mert ha hazajönnek az öcséim, lezabálják a haját is anyunak. Emellett rendbe tartja a családot is, úgy, hogy mindenkinek meg van a dolga, mert egy ember nem lenne képes végigcsinálni egyedül a napot.
Azok akik pedig elmennek étterembe és megengedhetik maguknak, azok úgy élnek, mert nekik úgy a megfelelő. Ha ez nem tetszik neked, ne az ő társaságukat keresd, és főleg ne általánosítva nézd le őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!