Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Borderlines emberrel hogyan lehet párkapcsolatban lenni? Hosszú kifejtős rész lent.
Barátom és én 6 hónapja vagyunk együtt. Az első 2 mézes hónap elteltével a dolgok elég rosszra fordultak.Állandóan veszekszünk, és mindig apróságokon, egyszerűen tényleg "viccesen" buta dolgokon. Pl boltban vagyunk, ahol nem fogom meg a kezét pár percre, akkor azonnal jön, hogy úgy lohol utánam, mint a kutyám,mert nekem nem számít semmi, aztán hogyha válaszolok neki jön az, hogy "ne hisztizzél már velem emberek előtt". Ez csak egy kis sztori a 100 ilyen közül. Folyamatosan féltékeny mindenkire,pedig nem is tartok kapcsolatot semmilyen férfivel, hozzá pedig amikor 3 hónaposak voltunk, felment a régi kis qrvája beszélgetni,de elmondása szerint nem volt semmi. Szóval a helyzet az, hogy nekem a minimumot sem szabad csinálni(pl köszönni fiú ismerősöknek), ő meg flörtölhet minden szembejövő lánnyal.
Valamikor 1 hónapja aztán előhozakodott azzal, hogy diagnosztizált borderline személyiségzavara van. Nem ő általa, hanem orvos által diagnosztizált. Akkor vallotta be ezt a dolgot, azóta viszont mindig tagadja, azt mondta, hogy ő nem kér segítséget, mert neki nincs semmi baja-persze tette ezt ordítva és nagyon durva szitkozódással. Szóval felhozni is félek.
Úgy érzem, hogy ezek miatt a dolgok miatt teljesen reménytelen a helyzet. Hogyan tudnám rávenni, hogy elmenjen orvoshoz, vagy legalább pszichológushoz? Vagy hogy álljak hozzá? Mi ilyenkor a legjobb?
Köszönöm az értelmes válaszokat!
bocsi, lusta voltam elolvasni végig, csak átfutottam, amit írtál. de kicsit hasonló kapcsolatom volt nekem. szerintem nem működik, be kell vallani. meg ezzel a dokik sem tudom, tudnak-e vmit kezdeni. bár lehet h igen.
bár akivel én voltam, annak inkább üldözési mániája volt (nem vicc), de nagyjából hasonló tőről fakad az a dolog is, sajnos.
F
Zsarolni már megpróbáltam.
Vagy húzta rá a száját és azt mondta, hogy hajrá, csináljam vagy pedig elkezdett dühöngeni.
Az első voltam. Sztem nincs értelme. bár írtad, nem ugyanaz a kettő, nálam is a viselkedése volt a probléma főleg. dühöngések, stb., időnként rájött ez, és ezzel semmit nem tudtam kezdeni. egyszerűen egy másik világban él, mint te.
keress olyat, akivel meg tudjátok beszélni a problémákat és akivel lehet dűlőre jutni, mert ez minden kapcsolatban alapvető lenne.
de nálunk a környezetemben levők, barátok is nyugtatgatták őt, de az se segített semmit.
A borderline szindróma elég súlyos lelki zavar. Azért is hívják "határvonal"-nak, mert folyamatosan a még éppen normális és már "őrült" között mozog. Tapasztalt terapeutával is 3-4 éves folyamatos terápia után lehet elérni azt, hogy elviselhető legyen a saját maga és a másik számára is, de csak akkor, ha el akar menni és ami még fontosabb: ki is bírja. Mert pont ez az egyik legnehezebb nekik: bárkihez is kapcsolódni, kötődni és az esetek nagy százalékában kiszállnak.
Az oka korai gyermekkori trauma, ami nem feltétlenül 1 valami, hanem lehet folyamatos érzelmileg sivár, hideg, elutasító anya, aki közben meg mégsem engedi neki, hogy felnőjön.
Szóval: ha elmegy terápiába, és te kibírod ezt a folyamatos "lelki hullámvasutat" úgy, hogy közben mindig ezt fogod megélni, hogy: se veled, se nélküled, akkor lehet reménykedni, hogy 3-4 év múlva élhető lehet a kapcsolatotok.
Sajnos ez a realitás. Nekem már volt 3 borderline kliensem, baromi nehéz velük. Hogy pontosan miért, azt már hosszú lenne itt kifejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!