Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarjon-e a korábbi párkapcsolatainak "mennyisége"?
Az elmúlt időszakban megismertem egy nőt. (30 fölött) Nem úgy indult, de először ő kezdett vonzódni hozzám, majd letett rólam, aztán én kezdtem vonzódni ő hozzá, de a fázis késés miatt ez nem jött össze.
Viszont e közben a kapcsolatunk mélyült, de nem szexuálisan. Tudok a korábbi kapcsolatairól, s egyebekről is. Nem volt rettentően sok férfi az életébe, de azért nem is kevés az elmúlt 10 évben. (20+)
Alakulhatna ismét valami köztünk, de nem tudom, hogy ez zavarjon-e vagy sem. S tudom ezt nekem kell eldöntenem, de kíváncsi vagyok más véleményére is.
Egyéb tulajdonságai belső értékek, világnézet, stb. valamint a külső adottságai mind-mind tökéletesen passzolnak ahhoz, amit én elvárnék egy nőtől.
Nos mi a véleményetek?
Szerintem is valakinek szamitanak a szamok valakinek nem. Mivel kedves kerdezo kiirtad ide a kerdest, szerintem neked szamit, kulonben mar reg egymas karjaiba lennetek,nem kulso forrasokbol probalnal egy ilyen fontos dontest meghozni.
1. Valaszoloval ertek egyet, mert ez mar nekem is a rib@nc kategoria. Szerintem az emberek nem valtoznak. Kutyabol soha nem lesz szalonna. Egy-egy kaland s mondjuk 3-4 tartos kapcsolat belefer de 20+ felejtos... Rengeteg pasi van aki orul, hogy legalabb tapasztalt, szoval az ilyen nok is megtalaljak a parjukat.
"Személyes tapasztalatom az, hogy csupán egy ember által/kedvéért senki sem fog hatalmasat változtatni az előző életvitelén."
Nem a másik ember miatt változik senki. Sőt, nem is változásról van szó. A helyzet más és a helyzeten belül viselkedik másképp.
"Kisebbfajta csoda kell a "megtéréshez"."
Mivel nincs változás, így nincs "megtérés" sem. Mit szólsz ahhoz, aki párkapcsolatában sosem kalandozik el, nem lép félre, de ha vége a kapcsolatnak, akkor alkalmi kapcsolatokat létesít, mivel már szabad e téren? Aztán ha újra rátalál egy komoly kapcsolat, akkor megint monogám szabályok szerint él? Mert van ilyen. Talán ilyenkor újra és újra "megtér", vagy hogy van ez?
Sajnálom, hogy téged olyanokkal hozott össze a sors, amilyenekkel. De emiatt egy kalap alá venni az embereket? Ezt hívják egyszerű gondolkodásnak, nem azt, ha valakinek sok partnere volt.
"Mikor értitek már meg végre, hogy valaki nem attól lesz jó az ágyban, ha sokat kefélt! A kettőnek semmi köze egymáshoz. "
Attól függ, miért csinálta és hogyan azt a "sok kefélést". Ha csak a strigulákat gyűjtögette, a mennyiségre ment, akkor simán lehet valaki béna 100 nővel/férfival a háta mögött is. Ha viszont még az alkalmi kalandjaiban is kifinomultan figyel a másik szükségleteire, vágyaira, reakcióira, akkor azért tanul valamit.
Persze, ne vegyem egy kalap alá az embereket, meg ne is ítélkezzek. De mégis mi alapján ítéljek meg valakit, ha nem a cselekedetei alapján?
Erről a nőről most annyit tudok, hogy hadseregnyi pasival döglött össze fiatal kora ellenére. (igen, fiatalabb, mint én szerintem) Kész, ennyi az információ, ez alapján kell gondolkodnom. Nem mondhatom azt, hogy minden bizonnyal az anyák gyöngye, mert nem tudom róla. A kérdező erre összpontosította a kérdést, ez alapján kell válaszolni. Nekem ez alapján nem szimpatikus, de nem is nekem kell vele együtt lennem.
Úgy érzem, az egyszerű gondolkodás nem itt kezdődik, hanem ott, ha valakinek minden mindegy, és semmiről nem alkot önélló véleményt, mert "emberek vagyunk, nem vagyunk egyformák, mindenki azt csinál, amit akar." Ezt a legegyszerűbb mondani.
Mindegy, vita részemről is lezárva. Én kívánom kérdező, hogy békélj meg a gondolattal, és találd meg a boldogságot!
Ha tőled idegen az, hogy ő mennyi férfival lefeküdt, akkor hogy lehet, hogy a belső értékeitek tökéletesen passzolnak egymáshoz?
Én erkölcsileg nem ítélem el, de mégsem nem akarnék olyan nőt, aki sok férfival feküdt le (bár az amúgy kérdéses, hogy a 20 mennyire számít soknak 10 év alatt), mivel én teljesen más vagyok, és azt gondolom, nem tudnánk rendesen megérteni egymást valami olyan csajjal, akinek ilyen az élete. Ez ugyanis szerintem eltérő lelkivilágot tükröz. De ha szerintetek a ti lelkivilágotok kompatibilis, akkor ezt nem tudom hova tenni. Vagy igazából te is ennyi nővel feküdtél le?:)
"Erről a nőről most annyit tudok, hogy hadseregnyi pasival döglött össze fiatal kora ellenére. (igen, fiatalabb, mint én szerintem) Kész, ennyi az információ, ez alapján kell gondolkodnom."
Mit kell gondolkodnod róla? Nem kell róla semmit sem gondolnod. Ennyi információból a lehető legnagyobb hülyeség kombinálni. Pont azért, mert jóformán semmit nem tudsz róla. Amit tudsz, az pedig messze nem elég egy egységes kép kialakításához.
"Úgy érzem, az egyszerű gondolkodás nem itt kezdődik, hanem ott, ha valakinek minden mindegy, és semmiről nem alkot önélló véleményt, mert "emberek vagyunk, nem vagyunk egyformák, mindenki azt csinál, amit akar." Ezt a legegyszerűbb mondani."
Ha te így fogod fel... Én bizony azt mondom, az emberek nem egyformák, de nem azért, mert nincs véleményem semmiről vagy mert minden mindegy. Hanem azért, mert a motivációink eltérőek és ha látok két embert ugyanazzal a céllal ugyanazt csinálni, nem egyből arra gondolok, hogy a harmadik ember is ugyanúgy gondolkodik, mint a másik kettő. Mert nem csak két- vagy háromféle embertípus létezik. És akkor fogok véleményezni egy embert, ha némileg belelátok a motivációiba is, még ha nem is pszichológus szinten.
Úgy tűnik, az adott témában szerinted kétféle embertípus létezik: Aki mindenkivel csinálja, helyzettől függetlenül és képtelen tartós párkapcsolatra és az, akinek nem, vagy kevesebb partnere volt és ideális társ. És ez alapján a legkisebb információból véleményezed az embereket. Mi ez, ha nem leegyszerűsített gondolkodás?
Engem még mindig meglep, hogy ti őszintén hiszitek, hogy az emberek igazat mondanak mindig ilyen kérdésben.
Ez a kérdés örök vitatéma, hogy mi az a szám, amitől gáz, és melyik nem esetén, és mégis hogyan és minden... És órákig folyik a meddő vita a két fél részéről, mert az egyik elfogadja a másik nem, de ti komolyan bele szoktatok ebbe gondolni?
Mert én igen. Eleve ritkán állunk azzal a vádló kérdéssel a párunk elé (vagy lehet, hogy ti igen), hogy most azonnal rögtön máris mondd meg, hogy hány emberrel szexeltél? És erre kapunk egy választ.
Mi garantálja nektek, hogy az őszinte válasz? Aki azt mondja angyali mosollyal, hogy én természetesen a komoly kapcsolat híve vagyok, és senkivel nem fekszem össze csak úgy, mert ez nekem fontos, és vannak elveim, így csak 2 komoly kapcsolatom volt, szerintetek akkor a szavak hatására kizárt, hogy akár fél órával korábban épp az egyik szeretője karjából sétált oda a ti randitokra? Mert ugye megismered, és akkor biztos tudni fogod. De nem, az emberek csak hiszik, hogy ők mindent tudnak, csak azért mert kérdéseket tesznek fel, és kapnak rá egy választ.
Nagyon sok ismerősöm volt, mindkét nemből, és kérdezgettem tőlük ilyen őszinteségi kérdéseket, hogy mégis ilyen kényes témákban őszinték? És nem, a legtöbben nem... mert úgy egyszerűbb, úgy elkerülik a konfliktust. És ÚGYSE jöttök rá... Nem igaz, hogy minden kiderül. Még faluban sem. Mindent lehet úgy intézni, hogy titok maradjon, és aki szeretné is, hogy titok maradjon, az el is intézi.
Így hát szerintem számokon problémázni fölösleges. Nem tudhatod, hogy mi az igazság, csak és kizárólag ő, akivel megtörtént. De ha nektek ez örömet okoz, hogy a naivitás mögé bújtok, hogy az a lány, aki 2-t mond, 20 helyett, az egy rendes lány, mert 2-t mondott, akkor hajrá...
Én nem ítélkezem mások múltja fölött, mert nincs jogom hozzá és úgysem tudom, hogy történt valójában. Ha a kapcsolatban minden rendben van, az számít.
Úgy vélem, azért egy jó kapcsolatban őszinték az emberek egymáshoz.
Persze ha a kérdést vádlón, ugrásra készen teszi fel a párja valakinek, akkor jobb esetben is inkább tereli a témát. Rosszabb esetben nem mond igazat. Itt is érvényes a "hazudni tanít, aki tiltással nevel" mondás értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!