Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Elítélitek Ezt?
Rossz szemmel néztek arra a csajra, aki fullra bejön neked, összejöttök, majd később közli, h az esküvőig nem fekszik le senkivel?? Várnátok rá vagy elhagynátok??
Egyáltalán manapság "érdemes" még ilyen "fogadalmakat" tenni, h szűz maradsz... ? köszi a válaszokat! 17L
17F, azt azért megnézném, hogy cirka 10 évet várnál-e az esküvőig:)
Természetesen nem akarok meggyőzni senkit, hogy ne várjon. De ellene szól minden józan ész! Tényleg mi van, ha nem működik? Marha jó lesz rájönni, hogy leéltél 5-8 évet egy olyan ember mellett, akivel nincs is igazából közös jövőtök...mert aki szerint nem számít a testiség egy kapcsolatban, az egész egyszerűen hazudik. Vagy akkor marad ami a középkorban volt? Elveszik egymást, hogy ne osztódjon a birodalom, és mindenki félrekú'rogat kedve szerint? Igazatok van, ez valóban sokkal erkölcsösebb, mint elvenni egy olyan lányt akit szeretsz és az élet minden területén képesek vagytok együtt eélni...
ha ezért elhagyna, akkor nem szeret téged, mivel nem hoz áldozatokat érted. nem is kéne akkor siránkozni miatta, ha szakít emiatt, mert nem érdemel meg.
egyébként én is ugyanígy vagyok a helyzettel, tudattam a barátommal és elfogadta (pedig idősebb mint én, és jól megvárakoztatom ezzel, de annál jobb lesz később, ha kitart.:)). én úgy érzem, hogy tönkremenne a kapcsolatunk ha most belevinne valamibe. nem kockáztatok.
én abba mennék tönkre ha a pasim nem engedné, bár inkább szakítanék vele..
egy stabil kapcsolat alapja a kiegyensúlyozott szexuális élet akárki akármit mond :)
ja és 2 éve vagyok a barátommal ő volt nekem az első és imádunk szerelmeskedni :)
21L
"ha ezért elhagyna, akkor nem szeret téged", "nem hoz áldozatokat érted", "mert nem érdemel meg"
Tudnál még egy-két idióta közhelyet sorolni kérlek? Mondjuk "nem ő az igazi"?
"jól megvárakoztatom ezzel" - gratulálok, te biztosan, őszintén szereted a párodat, és maximálisan megérdemled őt. Ez egy igazi szerelem, kölcsönös tisztelettel...
"én úgy érzem, hogy tönkremenne a kapcsolatunk ha most belevinne valamibe. nem kockáztatok" - hmm... szerintem, ha "igazán szeret téged", akkor nem menne tönkre a kapcsolatotok, nem? Ha szerinted ezzel "kockáztatsz", akkor akkor "nem szereted igazán" és "nem érdemel meg téged".
"de annál jobb lesz később, ha kitart.:))" - nem, nem lesz jobb. Az éhes embernek a szar is ízlik, de attól az még szar marad! Jobban fogja élvezni, de attól nem lesz jobb. Aztán majd házasság után rá is jön erre, és majd csodálkozol, miért váltok el, miért csal meg.
Lányok, nem gondoltatok még bele, hogy attól, hogy nektek nem fontos a szex, attól még nem egy aljas gyökér, akinek igen? Ezt majd csak akkor fogjátok megérteni, amikor egyszer titeket utasít vissza a párotok (mert lesz ilyen). A legszebb, hogy akkor meg rendszerint jön a kiakadás, meg a sírás, mert már nem kíván a párod, már "nem szeret igazán", pedig valójában EGYSZER kipróbáltad a férfiak mindennapjait. A saját párommal is megéltem ezt: egyszer nem volt kedvem a szexhez, aztán még én vigasztaltam meg, hogy attól még kívánom. Teljesen kiakadt, holott addigra már rengetegszer pattintott le...
Én nem egyáltalán nem ítélném el. A párválasztásnál a potenciális társ személyiségi jegyei kellenének, hogy fontosak legyenek, nem a szexualitás. Nyilván szeretkezni egy lánnyal igazán jó érzés, és "összekapcsolja" a két embert, de pont emiatt felelősségteljes, amit leírtál, mert ugye közösülésnél olyan hormonok szabadulnak fel mindkét félben az agyban (oxitocin), mely gyakorlatilag örökké hozzáköti az adott személyt a szexpartnerhez.
Ez azért rossz, mert akkor is jelen van, mikor még nem vagy biztos abban, hogy az adott személy az életed végéig jó pár lenne neked. Később pedig ha egy rossz személyhez kötnek ezek a kötelékek, akkor észre sem veszed, hogy milyen rosszul döntöttél, csak mikor már túl idős vagy hogy változtass...
Előző, valójában te nem a kérdező mellett, hanem ellene érvelsz! Egy dolgot felejtettél ki, mégpedig azt, hogy egy valóban felelősségteljes, felnőtt ember ezeket nem kikerüli, hanem megtanulja kezelni; annak a lehetőségét dobja így el a kérdező, hogy megtanuljon együttélni az ilyen vágyaival! A szexuális hormon nem illegális drog, amitől jobb lenne távol maradni.
A párválasztásnál valóban a személyiségjegyeknek kell passzolniuk, a szexuális beállítottság pedig egy NAGYON fontos személyiségjegy egy párkapcsolatban. Nem tudom, miért akarják az emberek megmagyarázni maguknak, hogy nincs szükségük a szexre. Sok ember éli le az életét jó szex nélkül, a frusztráció pedig méterekről érezhető rajtuk, szerencsétlenek szerintem még akkor is azt magyarázzák maguknak, hogy nem ez a fontos. Egy párkapcsolatnak nem csak a lelki, a fizikai oldala is ugyanúgy számít, márpedig azt várja el egy ilyen ember, hogy fogadjunk egymásnak örök hűséget úgy, hogy a tények felét nem is ismerjük!
Kaptam rá nulla százalékot, hogy megkérdeztem, mit kell megbecsülni az ilyen csajokban, de választ persze nem! Aki lepontozott, megtenné, hogy leírja, milyen érvek alapján számít kincsnek egy nő, aki szerint a szex lényegtelen? Feltételezem azt írnátok, hogy a "mai világban", a bulizó, mindenkivel b*szó plázacicák között kincs egy ilyen erkölcsös "felelősségteljes" lány, mintha a közönséges, felszínes r1bancok és az ilyen félapáca életmód között nem lenne fokozat. Szerintem ez annyira álszent felfogás, hogy hihetetlen. Egyszerűen a lehetőséget sem adja meg magának, hogy megismerje önmagát, hogy hibákat kövessen el és fejlődjön, inkább csinálja, amit mondanak neki, komolyan ezt jelenti a "mai világban" felelősségteljesnek lenni?
Igen, ha szexuális életet élsz, sérülhetsz, csalódhatsz, megvethetnek az emberek azért, amit tettél. Szerintem egy ember attól felelősségteljes, hogy döntéseket hoz, amikért vállalja a felelősséget, és vállalja azt, ami jár a döntésével. Az ilyen szüzességi fogadalom az én szememben valahol gyávaság is, hiszen csak akkor vállalja az illető a sérülés veszélyét, csak akkor nyílik meg, ha a másik már írásban igazolta az elkötelezettséget. Arról nem is beszélve, hogy csomó csaj ezt a nagy szüzességi fogadalmat is kiskapukkal tartja be, pl az orál belefér (nem egy és nem kettő ilyet ismerek). Hát emberek, én nem tudnék érintetlenként tekinteni egy csajra, aki a szexbe nem ment bele, de már jó pár srácot lesz*pott.
Én lassan kilenc éve élek együtt a párommal és csak egymással feküdtünk le, pedig még házasok sem vagyunk. Ha úgy tetszik, ő is megtartotta a megfelelőnek a szüzességét, de baromira nem vártuk meg az esküvőt! A tűzön is keresztülmentem volna érte (kb meg is tettem), de ha azt mondja, nincs szex esküvőig, felállok és lelépek. Most akkor én "nem szerettem igazán", "nem érdemeltem meg" vagy ő nem volt "felelősségteljes"?
27f
17es én adtam neked arra a válaszodra egy zöld pacsit :) mert teljesen igazad van és jól érveltél
27F
Bocsi, hogy most írok, de csak most bukkantam rá a kérdésedre.
Avval feküdj le, akit igazán szeretsz. Nekem van egy ilyen párkapcsolati "alap elvem", hogy 1 év a minimum várakozási idő. De mindenkinek más a gondolata, elve és ha neked ez így jó akkor bizony azt a fiút is meg kell becsülni, aki megvárja a házasságot :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!