Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vele vagy nélküle?
5 éve vagyunk együtt a párommal. Amióta ismerem, csak nekem van keresetem, abból élünk, fizetünk albérletet.
Szerencsére, sikerül olyan bevételre szert tennem, amiből futja az albérletre, normális szinten kajára, mindemellett, lenne még kb 150-200.000Ft, ami megmarad. Rengeteget dolgzom, hogy ez meglegyen.
A párom a ház körül eddig, kb semmit nem segített, mostmár nagy harcok árán, néha rendel egy pizzát, vagy vesz valamit, a pár háznyira lévő bevásárlóközpontban.
Minden hónapban, már a második héten, teljesen lenullázza a kártyát. Annyira, hogy magamra semmit nem tudok költeni, néha, még fodrászhoz is hónapokat kellett "várnom" hogy el tudjak menni. Ruhát, már évek óta nem vettem magamnak. Magamra időm nem jut. Mikor nem dolgozok, fáradt vagyok vele azon vitatkozni, hogy ez így nagyon gáz. Egyébként is mindíg leterel, hogy ő fáradt most a problémákról beszélgetni, vagy bevág vmi hülye trükköt , hogy végül én legyek a hülye. Most egy hét van még fizetésig, de már csak 2.000Ft van a kártyán.
Közben, rendeltem egy másik bankkártyát, ami meg is érkezett, a szüleihez (ide az albiba nem akartam rendelni), 40.000Ft volt rajta. Én, már két hete, reggeltől estig csak dolgoztam, gondoltam, ma elmegyek egy kis fürdős szaunás pihenős napot tartok. Tegnap kérdeztem, megvan e az új kártyán az összeg, mondja persze.
Erre, ma , mikor kérném, kiderült, hogy már azt is elköltötte, az utolsó fillérig. :D és még hazudott is róla.
Ha minden igaz, most tán lesz munkája. Mielőtt kiderült volna a hazugság, kedvesen megkérdezte, mit szólnék, ha ő adna nekem 40.000Ft-ot, hogy "valahogy kinézzek". :D
Egyébként, békés embernek tartom magam, és türelmes vagyok. Nem szeretek veszekedni, eddig abban a hitben éltem, hogy ha vkit megkérünk vmire, szépen, akkor annak lesz foganatja. És szeretem is.
Egyszerűen nem értem, hogyan lyukadhattunk ki ide. Folyton visszaél a bizalmammal, és azzal, hogy nem akarok beleszólni a dolgaiba. Ráadásul, ahogy elnézem, hazudik is, megvannak a saját kis dolgai, amiről akkorsem beszélne velem, ha a fogát húznák. És ezt most kezdem csak látni, mert eddig, 5 év alatt tökéletesen játszotta a kedves, megértő, segítőkész fiút.
Köszi h elolvastad. Csak ki akartam írni magamból.
:D Lány vagyok, természetesen.
Egyébként, a párom számos egyéb jó tulajdonságát nem említettem most, mert akkor kisregény hosszúságra sikeredett volna. Tehát, ez csak egy sarka* a dolognak, de nem az egész.
Amúgy tényleg annyi volt ezzel a célom, hogy kiírjam magamból, ami a szívemet nyomja.
Ezt a sok munkát, miegymást én vállaltam, és nem is ez bánt. Hanem , a párom, úgy látom, elég felelőtlen - e tekintetben!
Ettől az egy dologtól eltekintve, az életünk jónak mondható, és míg nem kerültek előtérbe ilyen pénz témák, tökéletesen megvoltunk.
Nemhinném, hogy ezen röhögne a markában, mert nem olyan ember.
Nem részletezném, hogy honnan indultunk annó, és hogy most hol vagyunk.
Még messze nem a célállomás, de sokat haladtunk.
Szülői támogatásra pedig nem számíthattunk.
Igazából, nekem adódott jó lehetőségem, neki nem - ha minden igaz, mostanáig.
Nehéz volt ez az 5 év, segítség nélkül, és végig ő tartotta bennem a lelket, és támogatott.
Nagyon szeretnék egyszer saját családot, és otthont, ami nekem nem adatott meg. És ezt a jövőt, vele képzelem el. Úgy érzem, hogy ez kölcsönös.
Mégis, annyira törékeny ez az egész a mai világban, hogy ami ma biztos, holnap már összeomolhat. És egyedül, az én vállamon - ezt így nagyon nehéznek éreztem.
Szurkolj, hogy összejöjjön neki is a meló. ;)
Köszi, utolsó válaszoló!
Én is hasonlóra gondoltam.
Ha minden igaz, most a barátomnak is összejön egy rendesebb meló, meglátjuk utána hogy áll majd a dolgokhoz.
Eddig is mondtam, hogy zárolom a kártyát, de nem akartam ilyen megalázó helyzetbe hozni, arra kértem, felelősségteljesen ossza be a pénzt. :/ hát, ez vhogy nem sikerült.
Viszont, ha neki is lesz végre fizuja, úgy külön szeparálom a két kártyát, és egy darabig, minden költséget felezünk elven leszünk majd. Aztán, ha eltapsol mindent, hát ígyjárt.
De lehet egyszerűbb lenne húzni egy demarkációs vonalat a szoba közepére. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!