Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akkor fű fontosabb neki?
Távkapcsolatom van. Párom füvezik...
Most lesz neki 1hét szabadsága. megkérdeztem meddig maradna nálam, azt mondta 3 nap, mert lazulni is szeretne(fű). Mert ugye én nem nagyon örülök, hogy amikor velem van akkor füvezik. Mondtam akkor hozzon játékot és maradjon tovább...
De akkor fű fontosabb neki?
Látszik hogy te sok mindent elhiszel. A füvesek 5%-a lesz keménydrogos.De nem a fűtől. Énsevagyok joint párti megmondom őszintén de felidegesítenek az ilyen buta emberek akik másoknak okoznak kárt.
Figyelj az emberek 95%-a evett kenyeret a halála elötti 3 napon.:D Kb ennyire értelmes az érved.
5%-ot honnan szedted? A füvesek dobálóznak mindig ilyen légből kapott számokkal.
Amúgy meg, ha egy rokonodnak, barátodnak 5%-a van arra, hogy kemény drogos legyen, az nem elég indok? Mi van, ha pont ő lesz az az egy a 20-ból, aki továbblép mint a fű? Mert az viszont biztos, hogy a füvesek 100%-a mondja azt, hogy ő bizony meg tud állni, ő erősebb. Aztán még is van pár százalék, aki még sem.
Miért okoznék kárt azzal, ha leszokik, és utána teljes életet él? Azért mert rövidtávon szegénykének meg kell válnia a kis füves cigijétől? Jaj, de szomorú dolog... Hidd el, jobb idejében egy ilyen pofon, mint később egy durva. Sajnos az emberek már csak akkor jutnak el oda, hogy saját maguktól lerakják a szert, amikor az már komoly károkat okoz.
A kenyeres példád pedig buta sarkítás, de ezzel te is tisztában vagy...
Most már kezdesz nagyon pimasz személyeskedésbe elmenni, vegyél vissza. Az egy dolog, hogy nem értesz velem egyet, de próbálj intelligens ember módjára reagálni!
Ismét sarkítasz normális érvek helyett (amik a leszokás ellen persze nem is léteznek). A szex egészséges, a drog káros. Még a végén én vagyok a barom, mert azt merem állítani, hogy a drogos érdeke, a mihamarabbi leszokás.
Valahogy egyre inkább az az érzésem, hogy te is egy anyagos vagy. Azok szoktak ugyanígy érvelni, hogy aki nem használja, annak fogalma sem lehet róla, ezért ne ugasson bele. Meg jönnek a százalékosdival. Ez a tipikus drogfüggő védelmi mechanizmus.
Sok ismerősöm lett füves az évek során, mert ma ez sajnos nagy divat. És majdnem mindegyik teljesen megváltozott. Megváltozott a baráti társaság (már csak füvesekkel jártak össze anyagozni), megváltozott a családdal való viszonyuk, elfordultak mindentől, csak füvezés lett a kikapcsolódás (a munka meg csak a szükséges rossz, hogy legyen pénz utána fűre). Igazad van abban, hogy ezek közül nem szúrja magát (talán még) senki, de látszik rajtuk, hogy mentálisan, lelkileg sérültek/sérülnek. És a külső vonásaik alapján nem éppen kicsattanó az egészségük.
Viszont arra nem tudom tudsz e százalékot, hogy mennyi az, amelyik tényleg megállja, hogy csak 1-2 havonta használja. Mert szerintem ez viszont nagyon csekély. És továbbra is kötöm az ebet a karóhoz: nehogy már százalékokat számolgassunk ahelyett, hogy segítenénk a rokonokon, barátokon, minden lehetséges eszközzel.
Csak hogy kössem a kérdéshez is: ahol már ilyen fokú a függőség, hogy inkább a füvet választja, a "szerelme" helyett, ott már véleményem szerint be kell avatkozni. Mert ez már a személyiség, a psziché komoly torzulása.
Szerelem, sütemény.. és a drog? Hát azért van különbség.
Én nem gondolom, hogy ebben ilyen liberálisnak kellene lenni, hogy az ő döntése, hogy ha akar, drogozzon. Sajnos ennek a körülötte élőkre is komoly hatása van. Szegényebb rétegnél a drog vonzza magával a bűnözést is. Vagy mondjuk, ha a gyereked bejelentené majd, hogy neki az a döntése, hogy elkezd drogozni, arra is csak bólintanál?
A cigaretta is komoly egészségkárosító igen, de nincsenek olyan pszichikai hatásai mint a fűnek. A kérdező barátja is ha csak dohányozna, gondolom meg tudnák oldani a dolgot.
Örülök, hogy sikerült meggyógyulnod, de hidd el, sokan bent ragadnak a dologban, pedig ők is csak alkalmi szórakozásnak tekintik elsőre.
Milyen meggyógyulnom ember:D Erre nem lehet olyan könnyen rákattanni azért nehogy azthidd.
De most nem is a drogokról van szó, hanem a másik véleményének és magánéletének tiszteletben tartásáról.
#17 Pont hogy ma megy így, mivel idén eltörölték azt a lehetőséget, hogy terelésre mehessenek a függők, egy sor Pszichologiai vizsgálat után egyedül az orvos tanácsolhatja a bíróságnak a terelést(csoport terápia, elvonó.
És ha Terelésre küldenek, akkor is a rendőrség köteles a munkáltatónál vagy az iskolában(akár gimi, akár egyetem/fősuli)bejelentést tenni az esetről. Legalábbis a bejelentési kötelezettség még 2 éve megvolt, lehet azt azóta eltörölték.
BTK idézet:
283. §798 (1) Nem büntethető kábítószerrel visszaélés miatt,
a) aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart [282. § (5) bek. a) pont],
b)-d)799
e) az a kábítószerfüggő személy, aki
1. jelentős mennyiséget el nem érő mennyiségű kábítószert saját használatára termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, az ország területén átvisz [282/C. § (1) bek. és (5) bek. a) pont],
2.800
f) az a kábítószerfüggő személy, aki az e) 1. alpontban meghatározott bűncselekménnyel összefüggésben - kétévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő - más bűncselekményt követ el,
feltéve, ha az első fokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!