Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megbocsátható a hazugság?
Legyen szó akármilyen párkapcsolatról, megbocsátható, ha az egyik fél tudatosan hazudik, hogy a másiknak ne legyen rossz érzése az igazság miatt? Holott kiderül úgyis, hogy mi az igaz.
Megbocsátjátok a másik félnek, ha hatalmasat csalódtok benne emiatt?
Én azt mondom, vagy légy őszinte a másikkal, vagy inkább ne is mondj semmit. Ha valamit nem mondasz el, amit esetleg el kellett volna mondanod, ezt később még mindig megteheted. Viszont ha kicsúszik a szádon valami olyasmi, aminek nem lett volna szabad, azt már sosem tudod visszaszívni vagy meg nem történtté tenni. Ha hallgatsz valamiről, az még mindig bölcsebb, mint hazudni róla.
De szerintem nem mindegy az indíték sem. Lehet, hogy nem tudta, hogy ekkora fájdalmat okoz majd neked ezzel. Tudom, az nem mentség, mert ígyis-úgyis hazudott neked, de ha csak jót akart, azért én még nem ítélném el. Leülnék vele megbeszélni, és elmagyaráznám neki, hogy nekem bizony nagyon fontos az őszinteség, máskülönben nem tudok megbízni benne, és bizalom nélkül a kapcsolatnak sincs sok értelme... Ennyi. Tisztázd vele, hogy megérted, ha csak jót akart, de legközelebb inkább legyen őszinte veled, mert azt te is többre értékeled, ha egyenesen megmondja az igazat. :)
19:33-as vagyok.
Jó, nem kell kiforgatni a szavaimat. A kegyes hazugságról volt szó, hogy az is hazugság-e, ha az én kedvemért hazudik.
Ha megcsalna, akkor egyértelműen azért hazudna (vagy hallgatna), hogy magát mentse, de nyilvánvaló.
De én arra gondoltam, hogy ha pl új frizurát csináltatsz magadnak, a barátodnak viszont egyáltalán nem tetszik, de látja rajtad, hogy te örülsz neki és amúgy is az ő kedvéért vágattad le a hajadat, akkor ha nem tud megdicsérni szívből és őszintén, inkább hallgasson, és ne mondjon rá semmi bántót.
Egy megcsalás egészen más kategória, az már nem pusztán hazugság... a megcsalás az a hátbadöfés, a másik bizalmának eljátszása és a párom megalázásának egy olyan mély és gusztustalan formája, ami szerintem messze túlmegy egy kis hazugságon... Én legalább is személy szerint előbb elnézem neki, ha hazudott nekem valamit (elment a haverokkal sörözni, de nekem azt mondta, az anyjához megy, stb), mint azt, ha megcsal.
Ha megcsal, akkor kérdés nélkül repül. Ha hazudik, leülök vele megbeszélni a dolgot. Azért a kettő között óriási nagy különbség van szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!