Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ciki az, ha visszakérem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ciki az, ha visszakérem a páromtól a pénzem?

Figyelt kérdés

Párom elég gyakran kér kölcsön tőlem kisebb összegeket, fizetésig,legtöbbször meg is adja.

Utóbbi időben gyakran kért, ami felgyűlt.Ma meg is adta egy részét,de egy kisebb,régebbi összeget elfelejtett.Én meg szóltam,hogy az még lemaradt...Nagyot nézett,meglepődött, gondolom,nem esett jól neki,hogy számon tartom az adósságát...Egyszerűen elfelejtette ,hogy valamikor azt is kölcsonkérte.

Most én érezzem pocsékul magam azért,hogy szóltam???? 2 éve vagyunk együtt, de nem férjem, nem lakunk együtt.

2012. júl. 2. 12:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Természetesen nem a közös kiruccanásainkra költött pénzt tartom számon, nem vagyok én anyagias.CSak azt,amit kölcsönkért úgy,hogy majd visszaadja...nem nagy összeg)kb. 7000 Ft.) de én egy hétig dolgozom azért a pénzért.Plusz nem az első,hogy megfeledkezett apróbb,kölcsönkért összegekről,amit hagytam én is a fenébe,soha meg nem említettem neki,nem tartottam számon.

Kellemetlenul érint ez az egész, rosszul is érzem magam emiatt a 7000 ft.miatt, de még a szüleimmel,testvéreimmel is mindig megadjuk egymásnak a kölcsönkért összegeket..

2012. júl. 2. 13:08
 12/21 anonim ***** válasza:

Audrey 80:

Megpróbálom úgy kifejteni az álláspontomat h ne köss bele.

Szóval keres valamennyit. Meghívja a lányt egy moziba, az mjuk benne van neki 3-5 ezerbe. Marad még pénze de elsörözi a haverokkal, elcseszi, tökmindegy.

Szarul bánik a pénzzel, igen. Az ő hibája igen. Attól még meghívta és ő se mondja, h add ide a mozi rád eső részét, hanem kölcsön kér, amit ezek szerint rendszeresen törleszt is. Elfelejtett egy kisebb összeget. erre mondom, h ha nem lehúzza hanem egyszer elfelejti, akkor lehet nagyvonalú a kérdező.

Tehát nem mindegy. Nagyon nem. Ettől függetlenül mindenképp csinálnék a párommal egy költségvetési tervezetet- ha hagyná.

2012. júl. 2. 13:09
 13/21 A kérdező kommentje:
..ja még annyit,hogy mikor visszaadta a pénzt, utána eredetileg Ő kérdezte,hogy akkor most rendben vagyunk,ugy-e nem maradt adóssága?Én meg arra válaszoltam,hogy de igen, ez a régebbi összeg még ott van...
2012. júl. 2. 13:19
 14/21 anonim ***** válasza:
12-es! Szerintem az a normális, ha nem mindig a pasi állja a költségeket. Egyszer a nő, egyszer a férfi. Amit úgy kérünk kölcsön, hogy majd megadjuk, az külön kategória szerintem, adja is meg. És 7ezer Ft szerintem az sok!!! 500 Ft-ért én sem szólnék, de írja a kérdező, hogy nem első alkalommal felejtette el megadni...
2012. júl. 2. 13:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Azért írtam még az elején, h minden párnak az ilyet előre kéne tisztáznia...

De ha én kölcsön adok a páromnak, mert pl nincs épp nála kp- kifutni nem szokott hál istennek a pénzből- akkor sem kérem vissza. Majd valamikor ő fizet pl ha szórakozni megyünk, v elvisz moziba. Mi úgy döntöttünk,h nem filléreskedünk. együtt vagyunk szeretjük egymást, azt tervezzük h együtt is maradunk. Valójában végül mindig kiegyenlítjük kb a dolgokat. Amikor meg épp nem, na bumm.

És igazából mindegy, így is jó, úgy is jó. A lényeg h le legyen fixálva. ŰVagy ha a kérdező ennyire le akarja követni, akkor írja fel, mikor mennyit adott és kapott vissza, mert akkor viszont ez a legtisztább.

2012. júl. 2. 13:34
 16/21 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, bár mi 6 éve vagyunk együtt, nem lakunk együtt, de soha nem adtuk/kértük vissza a kölcsönkért pénzt.

Pedig nem kis összegeket költöttünk már a másikra.

Ahogy esett úgy puffant.

2012. júl. 2. 13:39
 17/21 A kérdező kommentje:

Akkor könnyítsem meg magamnak és amikor vissza akarja adni, legyintsek, ne vegyem el???

Komolyan, nem tudom,mi a jó.Az,hogy visszavegyem, inkább ésszerű lenne, az utóbbi megoldást pedig a szívem diktálná.(bár én neveltetésemből adódóan ritkán kérek kölcsön, akkor is utolsó fillérig megadom..Ezért is témázom ezen:( )

2012. júl. 2. 13:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Na hát azért én azt csinálnám a helyedben, ha vissza akarnám kapni, h lenne egy füzet, beleírnám, h mikor mennyit adtam neki kölcsön. Ő is tudná hol van, és ha vissza akarja adni, belenéz, számol, beleteszi a pénzt, kihúzza a tartozást. Így te nem kerülsz kellemetlen helyzetbe és ő sem. Ha meg nem adja meg, eldöntöd h hagyod a fenébe, v legközelebb nem adsz neki.
2012. júl. 2. 14:01
 19/21 A kérdező kommentje:

..előző kapcsolatomban jól megszívtam, úgy adódott,hogy egy közös nyaralást teljes mértékben én fizettem ki ott a helyszínen, mert csak ott derült ki,hogy az akkori párom hitelkártyáját nem fogadják el.Készpénz meg csak nálam volt.Exem mondta,hogy itthon majd visszaadja a rá eső részt,mert az semmiképp nem terhelhet engem.persze, minden szó nélül tettem ki a pénzt, merthát együtt voltunk, szerettük egymást..

Meg se fordult a fejemben,hogy abból később mekkora gubanc lehet.Ugyanis nem sokkal nyaralás után hirtelen szakítottunk...A pénz meg maradt nála, nem jött,hogy visszaadja.Egy év után már szükségem lett volna arra a pénzre,exem meg csak ígérgetett.Végül nekem lett ciki hívogatni a saját pénzemért..Másfél évre a szakításunk után adta meg, akkor is részletekben.Pedig jó fizuja volt....

Nem szeretnék visszaesni ugyanebbe a helyzetbe.

2012. júl. 2. 14:10
 20/21 Dottorre ***** válasza:
Igazad van egyébként. De az nem 7000 Ft-os tétel volt. Én megértem, 30-40-100.000 Ft-ot én sem adnék kölcsön úgy ,hogy tudom, hogy nem biztos, hogy visszakapom.
2012. júl. 2. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!