Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik még olyan lány, aki megérti hogy vallási okokból házasság előtt nem szeretnék nemi életet élni?
Azért hagynak ott a nők sorban, mert én házasság előtt nem szeretnék szexuális kapcsolatot létesíteni
Szerintetek így hogy találjam meg a párom?
Kedves "20"!
Ez az ige jutott eszembe:
"A keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek,
de nekünk, akik üdvözülünk Istennek ereje." (1KOR 1:18)
Ezért van az, hogy a "világiak" bolondnak néznek bennünket, ezért van az, hogy a "világiak" elesettnek néznek bennünket. Ez a HIT, ez az IGAZ Istenben való HIT!
Nem lehet megmagyarázni, ezt át kell élni!
Mindenkinek megvan a joga, szabad akarata ahhoz, hogy higgyen és ahhoz is, hogy ne higgyen!
Remélem egyszer Te is megérted ezt!
A katolicizmus egy zsákutca!
én is kb. úgy gondolkozom ahogy te, kérdező, a házasság előtti szexről, de nem érdekelnek a különböző egyházak.
nekem hitem van. vagy abban a felekezetben ill. hasonló felekezetben találok majd párt, vagy egy nem hívőt találok, aki később megismeri és megkedveli a hitemet és átveszi ő is az ezzel járó mindenfélét is emiatt.
de mielőtt járnátok, célszerűbb lenne elmondani neki az evangéliumot és ha nem érti, nem vevő rá, akkor hagyni. (más kérdés h a gyakorlatban ez kicsit másként működik azért mint ahogy leírtam) Ha nem hívő lányok között keresgélsz hívő létedre, az amúgy se fog működni később!
szerintem nagyon félrevezetett téged az egyházad h ilyen alapvető dolgokat nem is tudsz... ne haragudj, nem téged, hanem az egyházadat bírálom!
A 3. is én voltam és semmit nem reagáltál. Lehet, h nem véletlenül.
Kedves fiatal ember. Létezik, hogy ne létezne.
Nálunk a fiatalok mindegyike akiknek még nem volt párkapcsolata Isten elvárásának betartása szerint és még érintetlenek, így házasodnak, és nem nevezik zsákba macskának.Ugyan is a szeretet, amely a Korintusi levélben le van írva sosem vall kudarcot. Akinek vagy akiknek még is azok nem is szeretik egymást.A szeretet fényében mindent meg lehet oldani,meg lehet beszélni, nincs kudarc és zsákba macska.
Bizonyíték erre az a több millió fiatal akik így házasodtak és még mai napig is együtt élnek.
Akik pedig ezt tagadják azok nem keresztény nevelésben élnek, és gondolkodnak.köszönöm
A 23-as voltam és a 24-essel teljesen egyetértek. Az tetszett még nagyon a 24-esben h nem reklámozta a saját egyházát, h márpedig itt nálunk a katolikus egyházban lesz csak jó neked, vagy csak a hit gyülekezetében vagy ilyesmi. Nagyon józan és kiegyensúlyozott válasz volt.
Újra csak megerősíteni tudom, kérdező, hogy olyan körökben mozogj, ahol hozzád hasonló hívő emberek vannak. de ha ez a te egyházadban nem működik, akkor az egyházadban van a hiba. és eleve hibás az egyházad vagy a gyülekezeted, ha nem adnak neked instrukciót arról, hogy hogyan kell hívő embernek párt keresni, pedig ez egy nagyon fontos gyakorlati kérdés lenne!
25-ös voltam. talán nem nehéz kitalálni, én is hívő vagyok. igen, vonzanak a nem hívő lányok is! de belegondolva, kevés közös dolgom lehet egy nem hívő lánnyal. szóval eleve nem a nem hívők között keresnék párt. És ezt a felekezetemtől is hallottam, nekem adtak instrukciókat arra, hogy nem nagyon érdemes a nem hívők között keresni. DE! nincs előírás, hogy mit szabad, mit nem! nincs kizárva, hogy a nem hívők között találjak valakit, aki elfogadja majd az én hitemet és ő is hívő lesz önszántából! viszont ha nem fogadja el, akkor nem érdemes hosszú távon tervezni vele. én gyülekezetbe akarnék menni, ő meg pl. buliba. én hívő zenéket hallgatok, mert azok érdekelnek és nem megyek olyan helyekre, ahol nem hívő zenéket bömböltetnek, stb., és sok olyan helyre nem járok, ahova ő járna, egyszerűen mert engem nem érdekelnek ezek a helyek, és nem azért mert a gyülekezetben azt mondták, h ezt nem szabad. alapból más az érdeklődése egy hívőnek és nem hívőnek. hosszú távon nem működhet a dolog. eleve az életvezetése is más kell h legyen egy hívőnek mint egy nem hívőnek, akármennyire is erkölcsös, nem bulizós stb. egy nem hívő.
furcsállom kicsit h ezt eddig az egyházadban senki nem mondta neked ill. nem gondoltál erre.
lehet h korábban már írtam ilyesmit itt, akkor bocsánat.
24. vagyok.ez itt nem a reklám helye, és köszönöm a dicséretet, de ezt a teremtőmnek tulajdonítom, mert Ő tanított erre.
Csatlakozom ahhoz a hozzá szólóhoz aki azt írta, hogy az illető felekezetében van a baj, mert nem tanítja erre a nyáj tagjait. Ebből következtetve nincs tanítva a teremtő, illetve a Jézus által tanított alapelvek, igy nem Isten népéhez tartozók vannak ott, csak a biblia van a kezükben, mint a farizeusoknak.
Bocsánatot kérek de ezt lehet ebből következtetni.
25-ös voltam, egyetértek a 27-essel.
Lehet, olyanok mint a farizeusok, de talán nem tehetnek róla, hogy nem mondják meg nekik h mi az igazság. talán nem az ő hibájuk. meg nem is a kérdező hibája.
Hasonló gonddal küszködöm, mint a kérdező. Félek, ha találok egy aranyos barátnőt, azért lesz vége, mert várni akarok még azzal, hogy lefeküdjünk.
Természetesen fontosnak tartom a szexet, és mindent el fogok követni, hogy majd ezen a téren is boldoggá tegyem.
Ne higgye senki, hogy fakírok vagyunk, hogy nem élveznénk a dolgot. Egyáltalán nem könnyű dolog az önmegtartóztatás.
Baj, hogy ilyen vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!