Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként hogy lehetne borostám?
Kedves utolsó!
Dehogynem próbáltam nőies lenni. Igazából voltak pasiim, és nőként szépnek, vonzónak találnak. Főleg a nagy melleim miatt elég nőies vagyok, arcra is szép vagyok. Sminkeltem, szemöldököt szedtem, körmöt festettem, szép nőies ruhákban jártam, stb tsb, tehát megpróbáltam magam elfogadni és megszeretni. De nem mellesleg minden ilyen dolgot kínszenvedés magamon elviselnem! Amikor hazaérek alig várom, hogy levehessem a melltartót (hiába dög nagyok a melleim és fáj a hátam is tőlük, nem bírom elviselni a melltartót se), és felvegyek pasiruhákat. Mivel nem transzvesztita vagyok, ezért nememnek megfelelően öltözve jelenek meg, még ha ezt magamra is kell kényszerítenem. :(
Hát az operációk valóban rohadt drágák... de én már annak örülnék ha csak a melleimet sikerülne levetetni! Aztán jönne a többi, amennyiben volna rá lehetőségem. Kicsit félek is ám tőle, mert azért nem kis műtétek ezek.
Hidd el, én is jobban örülnék, ha így tudnám jól érezni magam és elfogadni magam, és nem lenne ez a sok hercehurca.
Egyenlőre marad a mellek lekötése, ami bár nehéz, de isteni érzés, hogy eltűnik onnan ami nem oda való! :)
Heló. A borotválkozástól tuti nem erősödik meg a szőrzet, ez tényleg tévhit. Csak a hormonoktól lehetséges.
(Pl. én évek óta borotválom a lábaim, és változatlanul világos, vékony a szőröm, mint azelőtt.)
19/L, biológus hallgató
Nem tudom, az vagy-e, akire gondolok; azaz beszéltünk-e már (elképzelhető, sőt, biztos!!! :D), na de ha még nem vagy képben... (És mindenki másnak, aki erre jár és nincs képben, bla-bla-bla.)
Először is, ha férfinek érzed magad, akkor igenis a lelked számít, az agyad, ergo férfi vagy. Vagyis nem nő vagy, csak női tested van. Ennyi. :)
Aztán... csak és kizárólag hormonoktól lesz erősebb szőrzeted. (A borotválkozástól csak szúrni fogsz. Nem erősödik semmi, mindössze annyi történik, hogy a vágási felület miatt durvábbnak, többnek látszik. Pedig ugyanannyi, mint azelőtt volt, csak nincs elkopva, lekerekítve a szőrszál vége.)
Magyarországon a nemváltás folyamata nem igazán szabályozott, vannak kibúvók, de ez azt is jelenti, hogy kicsit nehézkes érvényesülni, vannak hibák a rendszerben, szép sok.
Első körben két szakvéleményt kell szerezned, az egyiket pszichiáternek kell írnia, a másikat klinikai szakpszichológusnak. Majd kell egy komplett nőgyógyászati vizsgálat (*sóhaj* ez van, ki kell bírni, ha megalázó is)...
Ezt követően megfelelő értékű illetékbélyeggel el kell ezeket postázni, egy kérelem mellékleteként, amiben leírod, hogy szeretnél nem- és névváltást. Ezt a Minisztérium megfelelő ügyintézőjéhez kell küldeni.
Ha már megvannak a szakvéleményeid, keresned kell egy orvost, aki elintézi a mellek eltávolítását. Pontos infót nem tudok* (mivel én nem szeretnék műtétet, egyelőre így vagyok ezzel a témával): sokféle megoldás van, mérettől és formától meg egyebektől függ, hogyan csinálják.
Ezzel együtt elintézhető a hysterectomia, azaz a méheltávolítás is.
Mellek eltávolítását sima plasztikai műtétként is kérheted, az úgy privát és drágább, de garantáltan emberként kezelnek és figyelnek a részletekre.
Halkan megjegyzem, hogy ezek a műtétek - még egy egyszerűnek tűnő mellműtét is - nem olyanok, hogy egy-kettő-három, hopp, kész. Bizony vissza szokás járni korrekcióért, az még több pénzbe kerül. És akkor lesz normális, rendes, vállalható, amivel ki mersz menni a strandra.
Sajnos Magyarországon az a szokás, hogy kötelező a méheltávolítás és a férfinév és férfi címke (új anyakönyvi kivonatban, személyiben stb.) ahhoz, hogy tesztoszteront szedhess, legálisan.
Természetesen van olyan orvos, akinek ha fizetsz, felírja a hormont; és szedhetsz/szúrhatsz feketén is - de mindkét esetben keresned kell egy endokrinológust és egy jófej háziorvost, akik elvégzik a szükséges rutinvizsgálatokat, méréseket, odafigyelnek rád. Ez nagyon fontos! Bármivel kapcsolatban döntesz, figyelj oda a saját egészségedre. Nem ontogatják az életet úgy, mint egy PC-s játékban, nekünk sem.
A magyar pocsék rendszernek egyszerre előnye és hátránya, hogy nem- és névváltás után békén hagynak. Utána semmi sem kötelező, se műtétek, se hormonterápia. Ez az ország nagy ívben sz@rik rád, mint emberi lényre, ami igen rossz, tekintve, hogy alig van szakértő, témában jártas orvos és így a társadalomba való beilleszkedés igen nehézkes tud lenni; másrészt szabadságot is tud adni, ha jól kezeled.
Igazából pénz, türelem-nyugodtság és kitartás kérdése az egész. A "nagy műtét", valóban, igen ritka (annak is többféle megoldása létezik, de anyagi és egyéb okok miatt igen kevesek jutnak el oda), a többit igen hamar el lehet intézni - de mindig fel kell készülni az esetleges fennakadásokra, kisebb-nagyobb problémákra. Türelem, kitartás, nyugalom és higgadtság. Ezek segítenek majd az utadon.
Az jár a legrosszabbul, aki türelmetlen, pökhendi, nem fogadja el, hogy hááát, az orvosok, még ha nem is értenek az egész transzszexualitás témához, nagy az arcuk. Ezt el kell fogadni, nem szabad rágódni. Nyugodtan, önméltósággal kell végigjárni ezt az utat, ha egyszer belevágsz.
*Mindenféle részletekről a Pinkvanilla.hu oldal Fórumán tudsz tájékozódni. Érdemes benézni, sokféle hasznos, friss információt találsz ott.
"Jahm, pénzről annyit hogy igen, tervezek külföldre menni és pénzt gyűjteni, tudok jól angolul és németül is."
Csak annyit, hogy ha Skóciába költözöl, itt ingyenes minden nemátalakítással kapcsolatos dolog a helyi állami egészségügyön keresztül, csak vannak várólisták (igényelt kezeléstől és helytől függően pár hónap-pár év).
- MoonEyes
29-es, a biológiai nem (a nemi szerveid, satöbbi) és a nemi identitás (azaz, hogy fejben minek tartod magad), az - bármilyen meglepő - két külön dolog.
ha biológiailag férfi vagy, gondolom nem a farkad határozza meg, hogyan érzed magad, hanem az agysejtjeid. az agyad dönti el, hogy minek éli meg azt a péniszt.
ha biológiailag nő vagy, ugyanígy, mégis az agyad határozza meg a tudatod. nem?
az agyunkkal gondolkozunk, nem a nemi szerveinkkel. (üleppel gondolkozni? érdekes volna.)
a mellméret nem determinálja az agyadat. viszont az agyadban dől el, hogy a melleidet minek éled meg. ennyi.
(mi van akkor, ha hormonális problémák miatt egy biológiailag férfinek az átlagosnál nagyobb mellei vannak és kicsi pénisze - és mégis férfinek érzi magát? nagyok a mellei és mégis férfi tudata van? aztarohadt. *irónia, figyelj* mert hát ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!