Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan formáljam a barátnőmet,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan formáljam a barátnőmet, úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés?

Figyelt kérdés
Vannak hibái, ugyanúgy, ahogy nekem is. Annyi a különbség, hogy ha én mondom neki, abból hatalmas veszekedés lesz. Ebben én is hibás voltam, mert én kerek-perec megmondtam, hogy szerintem ez nem helyes, hülyeség. És olyan dolgokra gondolok, amik nem olyanok szerintem, hogy valaki ilyen, valaki olyan, hanem általánosan rossz dolgok, nem egészségesek, ha az ember jó életet akar élni. Itt gondolok pl. a gyűlölködésre, és az általánosításra. Ezt a kettőt nagyon nem tartom jó dolognak, a barátnőm pedig gyakran csinálja. Azt mondta, ha kedvesen mondom neki, elfogadom, és úgy próbálok rajta változtatni, akkor ő is fejlődni fog. De ma is felmerült ez a probléma, és igazából már nem tudom hogy fogalmazzam meg, mert magától valószínűleg sosem fogja belátni, hogy gyűlölködni, főleg általánosítva, nem jó. És mindig csak a veszekedés van ezekből. De én meg nem tudom szó nélkül hagyni, mert a barátnőm, milyen lenne már, ha hagynám, miközben látom, hogy rossz?

2012. máj. 2. 10:02
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Amit írtál, hogy ne úgy adjam elő, hogy rossz, hanem érvekkel, példákkal. Mondjuk az érvek, példák eddig is megvoltak, de erősen kitartottam az mellett, hogy ez rossz. Majd megpróbálom, finomabban, úgy, hogy nem mondom, hogy rossz, nem leszek ellene. Mondjuk így nehéz lesz szerintem, olyan dolog ellen nem-lenni, ami ellen vagyok, de majd megpróbálom.
2012. máj. 2. 10:37
 12/31 anonim ***** válasza:

Hát kérdés, hogy a barátnőd a fontosabb, vagy az igazság élharcosa címed:D Bár így is az igazságért fogsz harcolni, de nem a barátnőd ellen.

Amúgy ha valami olyasmiről is szó van, hogy minden lány egy ribanc, aki jobban néz ki nála, akkor ott más problémák vannak:D De reméljük ártatlanabb témákról van szó:)

2012. máj. 2. 10:52
 13/31 anonim ***** válasza:
Tényleg, szabad tudni hogy miről van szó? rasszizmus?kinézet?intelligencia? mi az amiben általánosít?
2012. máj. 2. 11:01
 14/31 A kérdező kommentje:

:) Ilyenről szerencsére nincs szó, általánosabb témák vannak.

Egyébként arról van szó, amit a példában is írtam. Embergyűlölet, úgy az egész világra kiterjedően, illetve Magyarország/magyar ember lenézése, rossznak elmondása.

Ezeknek mind van alapja egyébként, de én erős túlzásnak tartom.

2012. máj. 2. 11:07
 15/31 A kérdező kommentje:
Bár ez más helyeken is kiütközik. Például egy elég fontos dologban, amin a múltkor is összevesztünk. Az pedig az, hogy én akarok, mindig is akartam majd gyerekeket. Ő pedig nem akar. De ez egy másik történet.
2012. máj. 2. 11:11
 16/31 anonim ***** válasza:
hány évesek vagytok? De egyébkétn még mindig fenntartom azt hogy ezen nem tudsz változtatni. Maximum ha szerencséd van annyit tudsz elérni hogy előtted ne hangoztassa a véleményét, de attól még a világnézete nem fog megváltozni.Az meg hogy nem akar gyereket..ez meg egy olyan dolog amit ő már eldöntött , maximum saját magát tudná róla meggyőzni, idővel rájönne hogy jó is az...de semmiképpen nem tudná senki rábeszélni, vagy ha igen , akkor az elhatározás sem volt annyira komoly.
2012. máj. 2. 11:14
 17/31 A kérdező kommentje:
22 évesek vagyunk.
2012. máj. 2. 11:17
 18/31 anonim ***** válasza:

Formálni akarod? Szakíts vele és kész. Ha az egyik fél saját kényére akarja a másikat alakítani, szerinted azt hívják szerelemnek/párkapcsolatnak?

A két fél simul, összecsiszolódik, igazodik egymáshoz, de nem azért, mert valamelyik szándékosan formálja a másikat. Ha a te viselkedésed nincs rá hatással, szándékosan nem tudod megváltoztatni, olyan szinten belemászni valakinek az életébe, jó hogy elküld a p.csába, velem is csak egyszer próbálná meg valaki.

2012. máj. 2. 11:51
 19/31 A kérdező kommentje:
Tudod, szerintem rosszul látod a helyzetet. Itt nincs olyanról szó, hogy saját kényemre akarom formálni. A saját kényemre alatt arra gondolok, hogy saját magamat akarom rákényszeríteni, mert önző vagyok, vagy nem fogadom el őt. Ez csak segítség lenne, és igen, formálás. De szerintem a formálás nem baj. Ő is formál engem, és én is őt.
2012. máj. 2. 13:13
 20/31 A kérdező kommentje:
Egyébként remélem, egyszer majd megpróbál téged is formálni valaki. :)
2012. máj. 2. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!