Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Betegséget okoz a féltékenység...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Betegséget okoz a féltékenység. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Párommal nagyon jó kapcsolatban élünk. 34 évesek vagyunk, előző házasságomból született gyermekemet neveljük együtt. Azonban a párom tartja a kapcsolatot egy régebbi exével. Néha megmondja, néha elhallgatja, hogy beszéltek, de megtudom mindig valahogy. Sokszor otthon is mesélget exekről, mintha tegnap történt volna egy hét évvel ezelőtti kapcsolat, stb és gyakran úgy érzem, hogy legalább 5 nővel élek egy háztartásban, mert úgy mesél róluk, mintha minden tegnap történt volna. Tárgyakat is őriz tőlük. Ha megemlítem, hogy ez engem zavar, akkor szerinte betegesen féltékeny vagyok. A legutóbbi eset, hogy a kislányomnak az exével vetette meg a szülinapi ajándékát, mert ő járt afelé a bolt felé, ahol ezt a babát lehet kapni. Nekem fizikálisan problémát okoz ez, mert mikor megtudom, hogy az exével levelezett vagy ilyesmi, akkor komoly szívproblémáim lesznek a zaklatottságom miatt. Ritmuszavar, stb. amire gyógyszert kell szedjek. Ha megemlítem, akkor nem érti, mit kell ezen fennakadni és engem tart "gyengének" a betegségem miatt. Ezt a korábbi ribancot sem értem, hogy minek mászik a párom nyakára, ha tudja, hogy komoly kapcsolatban él? A párom szerint csak barátság, de én ezt hülyeségnek tartom. Minek egy exszel barátkozni? A lányom apjával sem tartom a kapcsolatos, csak igen ritkán a gyerek miatt beszélünk, de akkor is a párom jelenlétében. Mit tegyek?
2012. ápr. 13. 10:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a párodnak nem jó a hozzáállása a kapcsolathoz.Nem értem miért kell folyton az exeiről beszélnie.Egyrészt illetlen,másrészt múltbéli olyan dolgok,amiknek nem szabadna, hogy közük legyen a ti közös életetekhez!

Te is érzed, hogy ez így neked nem jó.Annyi még belefér egy kapcsolatba, hogy egyetlen egyszer az ember megemlítse, hogy a korábbi kapcsolata eddig,vagy addig tartott és mi történt,de aztán tudni kell lezárni és a közös életetekre koncentrálni...

Mindenképp beszéld meg vele, hogy mégis mit tervez veled a jövőben.Mond el, hogy szerinted nem helyén való az exekkel foglalkoznia,pláne ajándékot vetetni a kislányodnak.Ha nem változik, akkor jobb lesz neked nélküle...

2012. ápr. 13. 11:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Már leültünk erről egy igen komoly beszélgetésre. Elmondtam neki, mennyire zavar ez, hogy a mindennapjainkban benne vannak a korábbiak. Erre azt mondta, hogy majd odafigyel rá, hogy ne emlegesse annyit. Ennek az lett a folyománya, hogy elhallgatja, ha kapcsolatba lépnek egymással. egyébként meg az volt a válasza, hogy a múltja az élete része és nem múlik el nyomtalanul. Én olyan szinten nem foglalkozom az exeimmel, hogy nocsak. A napokban próbáltam felidézni, hogy kikkel jártam (megjegyzem nem volt sok) és kiderült, hogy valamelyiket annyira el is felejtettem, hogy csak most ugrott be, hogy ő is volt nekem. Sosem beszélek róluk. A páromnak volt jópár "havernője" is, akikkel csak azért járogattak össze. Néha arról is mesél, hogy ki milyen volt az ágyban. A belem kifordul. A vele napi kapcsolatban álló egyik nővel (kolléganő) is volt egy ilyen alkalom, de azt mondja, nem árulja el nekem, ki volt az, mert nincs jelentősége és csak felidegesíteném magam. Meg, hogy az egyik exe is kiakadt ez miatt, mikor megtudta és nem engedte, hogy beszéljenek egymással. A párom meg ezen volt kiakadva. Egyébként már egy család vagyunk. Az elfelejtettem írni, hogy ráadásul lehet, hogy már babát várok, hónap végén fogok tesztelni. Ő megköveteli tőlem a bizalmat, de én folyton megingok, mikor kiderül, hogy leveleznek, vagy ilyesmi. Már arra is gondoltam, hogy felveszem a kapcsolatot az én régi exeimmel, csak beszélgetni. De ez most mire megoldás???
2012. ápr. 13. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!