Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhajlási engedély?
Pár hónapja kaptam elhajlási engedélyt de nem foglalkoztam vele. Viszont mostanában elgondolkoztam rajta és nem is tudom mitévő legyek. Volt már valaki aki kapott esetleg? 16 éves voltam a barátnőm pedig 15 mikor összejöttünk és nem akarjuk egymást megfosztani a fiatalságától de nem tudom mi tévő legyek. Egyáltalán hol tudnám? Mármint buliba, mert eléggé kiestem már az e- fajta világból.
18F
Kedves Kérdező!
Nem oltogatásként írom, amit most írok, és a koromat is adom a véleményemhez, mindezt azért, hogy lásd, picivel idősebb vagyok - noha magam is fiatal - és LEHET, hogy többet tapasztaltam az életben. Nem azt állítom, hogy Te tapasztalatlan vagy, mindössze annyit, hogy sok Válaszoló nem véletlenül írja azt, amit, még ha "kendőzetlen retorikával" is teszi.
1. Találkoztam már nem egy szerelmes nővel. Nem hogy elhajlási engedélyt nem adtak, de sokuknak még attól is görcsbe állt a gyomra, ha a párjuk szélesebben mosolygott egy másik csajra/nőre (és nem féltékeny libákról van szó). Nem látok bele a kapcsolatotokba, nem kérdőjelezem meg, szeret-e a párod. Mindenesetre elgondolkodtató.
2. A helyzeted azért nehéz, mert ha tetszik, ha nem, sajnos tényleg megesik, hogy akár férfi, akár nő részről azért szakad meg a tiétekhez hasonló, nagyon fiatalon kezdődő első kapcsolat, mert a kíváncsiság, az újra vágyódás, az "eltékozolt" fiatalság érzése felülkerekedik. Hogy ettől mennyire éretlen valaki, mekkora köcsög vagy mekkora "rib@nc" ezért, azt nehéz megítélni, nem is tartozik ide. Ugyanakkor vannak olyan párok, akik fiatalon jöttek össze, elsők egymásnak és ki is tartanak egymás mellett. Emberfüggő a dolog.
Mostani barátnőmnek 15 évesen kezdődött az első komoly kapcsolata, de amikor érezték, hogy már valamiért nem az, mint régen (nem tudták, talán a tűz hunyt ki, talán az említett érzések győztek), inkább szétmentek. Mondhatod persze, hogy már nem szerették egymást, Ti meg igen, de annak tényleg az a próbája, hogy szétmentek, aztán, ha nem bírjátok egymás nélkül, úgyis rájöttök majd, nincs szükség elhajlási engedélyre.
3. Olyan szempontból tényleg jó több "párkapcsolat", hogy megtanulod a "szabályait", megismered a másik nemet, megtanulsz valamilyen szinten alkalmazkodni és kompromisszumot kötni. Van, akinek ez egyből sikerül, van, akinek nem.
4. A "kiélést" sokan tényleg a kíváncsiság kielégítésének egy aspektusára korlátozzák, magyarán, milyen lehet mással szexelni. Meg lehet kövezni, de ennek is helye van valahol szerintem, meg lehet érteni. Abból a szempontból főképp, hogy ha az ember talál magának egy szerető párt, aki még az ágyban is teljesít (amit ugye így már fel lehet mérni), ne b@ssza át, pusztán a "kíváncsiság" miatt.
Summa summarum, ha nektek a fiatalságotok kiélése azt jelenti, hogy mással is akartok szexelni (mert hogy erről lehet szó, hiszen miért kéne elhajlási engedély a szimpla bulizáshoz?), tegyétek, de szerintem a kapcsolatotokban ilyen esetben már nem a szerelem a legerősebb tényező.
26/F
Szia!
Voltam már hasonló helyzetben, és bár tudom, hogy minden pár más, azért leírom a tapasztalataimat, hátha segít :)
Szóval 16 évesen összejöttem egy nálam 3 évvel idősebb fiúval. Mindkettőnknek első komoly kapcsolata volt ez, egymással veszítettük el a szüzességünket, és egyszerűen imádtuk egymást. Kicsivel azután, hogy 2 évesek lettünk, a barátom előállt azzal, hogy nagyon szeret, de mégiscsak 21 éves már, és még csak egyetlen lánnyal volt együtt, szeretne mást is kipróbálni, csak kíváncsiságból. Mivel nekem ő volt a mindenem, úgy voltam vele, hogy bármi áron, de vele akarok lenni, így belementem a nyitott kapcsolatba. Kb. 2 hónapig tartott az egész, ennyi idő alatt az történt, hogy én egyetlen buli alatt 2 sráccal smároltam, ő egy lánnyal smárolt, tovább egyikünk sem ment. Egyikünk sem volt rá képes. Felfoghatjuk ezt az egymás iránti tisztelet jeleként, vagy nem tudom, de egyikünk sem volt képes mással szexelni, pedig lehetősége mindkettőnknek lett volna. Végül 2 hónap után megbeszéltük, hogy ez nekünk nem jött be, maradjunk együtt, és csak mi ketten legyünk megint :) Azóta már szakítottunk, de más ok miatt, és a mai napig jóban vagyunk.
Ennyi lenne az én sztorim, a tanulságot mindenki szűrje le maga :)
20 L
90%
de naív vagy. megtudta a fél várost csak nem tudsz róla..:D
50%
2 év után ismertem annyira a barátomat, hogy tudom, hogy nem csinált ilyet. Különben is nyitott kapcsolat volt, engedélyezetten csalt, mégis miért hazudott volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!