Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abnormálisan állok ehhez a pénz dologhoz?
Pár évvel ezelőtt még olimpiát terveztek ide :D
Mi pénzeket elköltöttek a reklámokra stb.
Nyitott szemmel kell járni, és élni a helyzet adta lehetőséggel.
Ezzela kirándulással is például!
"Még annyit, hogy szerető családban édesmindegy, mire kéred a kölcsönt, ha tudják, hogy visszaadod.
Nálunk ha valaki kölcsönkér, SOSEM kérdezzük családon belül vagy kapcsolatban, hogy mire kér. Mert megvan a bizalom, és úgyis csak az a fontos, hogy a másik visszaadja. Ha pedig visszaadja, akkor totál mindegy, mire kérte, nem?"
A mi családunkban pedig nem szoktak kölcsönkérni. Mindig mindenki addig nyújtózkodik, amíg a takarója ér. Igen, lehet mondani, hogy büdös sóherek vagyunk, de mindig tellett mindenre, amire szükségünk volt, igaz, gyerekkoromban csak a Balatonra jutottam el, de oda minden évben. Nyaralásra kölcsönkérni pofátlanság. Mert más a kajáján spórol, és ilyenért adjon a másiknak, csak mert úgyis visszaadja?
Párom családjából tudnék példálózni: a kedves apósomék kölcsönkértek a lányuktól, akinek családja van. Amiből szépen wellnesseztek valahol. Szegény nő adott, mert mégis csak család. Aztán következő hónapban nem adták meg időbe, égett a képe, mert nem tudta befizetni a gyerekek iskolai menzáját. Ezért nem mindegy, mire megy a kölcsön! És ha megadták volna időbe, akkor is pofátlanság.
Alapvető dolgokra, kajára, számlára kölcsönkérni nem szégyen, de luxusra, szórakozásra. Nekem nem lenne pofám, de biztos engem neveltek rosszul. De annyi baj legyen, legalább az én szüleimnek sosem voltak anyagi gondjaik, remélhetőleg nekem sem lesznek.
Néhány válaszadó picit elkanyarodott a kérdéstől:)
Nem azt mondtam, hogy nem akarok vele nyaralni menni, azt sem mondtam, hogy gyűjtögetni akarok, csak azt, hogy jelenleg NINCS pénzem, csak a nyár vége felé lesz, amiből nem kapkodva, biztonságosan el tudnánk menni utazni :)
Nem is értem ti milyen világban életek!!! Nézzetek már körül se munka, se megtakarítás, se kilátások!
S ha ezt valaki észreveszi akkor legyen elég egy nyaralás. Az élmények kellenek. De rengeteg ingyen/filléres program van.
Anyám, nekünk eszünkbe se jutna ilyen baromság, hogy azért nem megyünk nyaralni, mert esetleg a másiknak nincs rá.
Majd vissza fizeted neki, szépen apránként, ennyi, nem értem, hogy ezen mit problémázol, én is így tettem, pedig nekem sem a bőröm alatt terem a pénz és az se sok...(és nem havi tízezreket adtam vissza, hanem pár ezret)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!