Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Abnormálisan állok ehhez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Abnormálisan állok ehhez a pénz dologhoz?

Figyelt kérdés
A barátnőm el akar menni áprilisban nyaralni, majd májusban külföldre pár napra. Még fiatalok vagyunk, neki jelenleg diákmunkája van. Nekem csak április elejétől lesz munkám. Tehát nem lenne pénzem, hogy elmenjünk akárhova is, még pár hónapig. Azt mondta, majd ő kifizeti, én meg részletben visszatörlesztem neki. De nekem ez nem tetszik. Úgy gondolom, nem akarom azt a pénzt költeni, ami még nincs is a kezemben. Meg amit megkeresek, nem lenne jó egyből továbbadni, mégha tudom is mire ment el. Meg hát azt a költséget is bele kéne számolni, amivel egymáshoz járunk, mert nem egy városban lakunk.
2012. márc. 10. 13:15
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Itt most EGY ember EGY nyaralásáról beszélgetünk, nem kell a magyar népet belekeverni. Erre értettem hogy fiatal vagy, mert egyből népelmélettel jössz meg egyebekkel, holott itt egyetlen alkalomról beszélünk, nem kell harciaskodni.

A magyar úgy él, ahogy él, én sem szeretem amikor valaki b.ssza a pénzt pedig nincs, de tartom magamat ahhoz, hogy KELL élmény, mert különben idős korban nem lesz mire visszagondolni.

Egy percig nem bántam meg semmit, amire áldoztam és ami nem kenyér volt. Volt hogy barátomtól kértem kölcsön, és neki is volt, hogy tőlem. (most már a férjem)

Nem voltunk gazdagok, de néha kell, hogy úgy okozzunk a másiknak boldogságot, hogy közben tudjuk, talán racionálisabban is dönthettünk volna. Ilyen is van.

2012. márc. 10. 14:05
 22/37 anonim ***** válasza:

13:55: 8 milliót?! Te hülyéskedsz?

21 éves vagyok. Családommal élek. Ha a keresetemből félre tudok tenni havi 50 ezret, 8 év alatt összejön a 4,8 milla.

Alsóhangon, ettől simán lehet többet spórolni.

Egyedül pedig semmiképp nem költöznék külön. Értelmetlen.

Ha pedig egy társsal költöznék, akkor ott együtt kell a pénzt összehozni.

Plusz a család is segíthet mind két oldalról.

Az egy dolog, hogy azzal nem büszkélkedik az ember amit a segge alá toltak. Egyetértek.

De régen szerinted hogy volt az embereknek saját háza? A család segített!

összedobták együtt a pénzt. Ha építeni kellett, ment a pereputty segíteni.

Ha az emberek nem a plazmatv hitelre meg társaira szórnák a pénz, hanem félretennék akkor a gyerekeiknek is értelmesebb jövőt tudnának teremteni. Nekem is pontosan ez a célom.

2012. márc. 10. 14:05
 23/37 anonim ***** válasza:
Ja, és most sem vagyunk gazdagok. Van egy kisfiunk, itthon vagyok vele gyeden. Nem szórtuk a pénzt SOHA, nem vagyunk gazdagok, Tes.o-ban dolgozik a férjem, de azt tudom, hogy jó döntést hoztunk amikor fiatalon elmentünk évente egyszer nyaralni együtt.
2012. márc. 10. 14:07
 24/37 anonim ***** válasza:

8 milliót. Ennyi egy lakás átírással, közjegyzői díjjal, bútorokkal együtt. EZen mit nem értesz rejtély.

De mindegy is, látod, az segít, az segít, sb. stb.....te sem magadtól szerzed meg. Valaki a barátnőjétől fogad el kölcsönt, valaki a szüleitől. ENnyi.

És az, hogy régen is segítettek egymásnak: igen. tudom. Régen is segítettek egymásnak, ez evidens.

2012. márc. 10. 14:09
 25/37 anonim ***** válasza:

De tényleg ketté lehet választani ki az aki FELFOGTA a kérdést.

Azok fogták fel, akik konkrétan az adott nyaralásra és az adott kölcsön összegre válaszoltak. A többiek jöttek és puffogtatják a frázisokat :)

Tehát kedves kérdező, akkor a tanács: én elfogadnám. A barátnőd ajánlotta fel, nem te kunyeráltad ki.

Vissza fogod tudni adni neki.

Ekkora összegből világot úgysem váltasz.

Egyetlen nyaralásról van szó (a kettő szerintem is felesleges, beszéld ezt meg vele), abból úgysem szerzel lakást, sem kocsit.

És nem utolsósorban: egy normális kapcsolatban nem tabu a kölcsönadás, legalábbis mifelénk sosem volt ez.

2012. márc. 10. 14:12
 26/37 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy "baszod"? Ilyen szavakat egy nővel szemben ne használj, főleg hogy nálad idősebb! Ezért nem is reagálok.

Eddig társalogtam veled, ha volt is véleménykülönbségünk, de egy szemtelen paraszt kis tiknyóval nem folytatom. Nem tudom hány éves vagy, de botrányosan bunkó, mint kiderült.

Kedves kérdező, most már kaptál hideget-meleged, dönts belátásod szerint, minden jót neked :)

2012. márc. 10. 14:14
 27/37 anonim ***** válasza:

"Itt most EGY ember EGY nyaralásáról beszélgetünk"

A kérdező rögtön kettőt említ 1 tavasz alatt. És akkor hol a nyár? És ha minden évben csak 1 nyaralást veszünk alapul az évek alatt mennyi pénz? Nem csekély... Jelen esetben két éve vagyunk együtt a párommal, 2-szer nyaraltunk volna külföldön, biztos ráment volna a tartalékunk totál. Akkor most miből telne nekünk lakhatásra, ételre és arra a rohadt sok gyógyszerre, amit szednem kell?

hallottál arról, hogy sok kicsi sokra megy? és írtad korábban (vagy valaki más, már nem vagyok biztos benne), hogy pénze akármennyi lehet később az embernek. Honnan lehet azt előre tudni? Mert most a jelenben van x összegű pénzem, ami nem hiányozna, ha elkölteném nyaralásra, honnan tudom, hogy később nem leszek-e munkaképtelen, nem ér valami olyan baj, hogy nem tudok dolgozni? itt vagyok élő példa: 22 évesen elért a betegség. És akkor én vagyok gyerek? közben előrelátó voltam, mert annak neveltek és most nem kell attól félnem, mit eszünk jövő hónaptól.

2012. márc. 10. 14:14
 28/37 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy szerető családban édesmindegy, mire kéred a kölcsönt, ha tudják, hogy visszaadod.

Nálunk ha valaki kölcsönkér, SOSEM kérdezzük családon belül vagy kapcsolatban, hogy mire kér. Mert megvan a bizalom, és úgyis csak az a fontos, hogy a másik visszaadja. Ha pedig visszaadja, akkor totál mindegy, mire kérte, nem?

2012. márc. 10. 14:16
 29/37 anonim ***** válasza:
Őszintén? Szerintem igen, egy kicsit(nagyon) túlspilázod a dolgod. Az élet arra van, hogy élvezd. Nem a világot akarja körbeutazni veled, csak néhány napot kettesben tölteni. Mikor akarsz utazgatni ha nem ilyenkor, fiatalon? Az élet nem állhat csak abból, hogy dolgozunk, dolgozunk, dolgozunk...gyűjtögetünk, gyűjtögetünk, gyűjtögetünk, rohadt unalmas lenne, soha nem akarnék így élni. Persze értem én, hogy spórolni kell stb., de hidd el, hogy nem ezen fog múlni egy saját lakás vagy akármi nagyobb dolog, ami a közös életetekhez kell. Amúgy meg szerintem örülj neki, hogy nem rajtad élősködik, hanem dolgozik, van önálló kereste, ha mégcsak diákmunka is az. Tök nagylelkű dolog, hogy felajánlotta, hogy kifizeti helyetted. Egy párkapcsolatban ennek nem kéne témának lennie, inkább egymásra helyezzétek a hangsúlyt, ne a pénzre, mert hamar megromlik köztetek a viszony emiatt. Lazíts kicsit.
2012. márc. 10. 14:49
 30/37 anonim ***** válasza:

A válaszíró 77%-ban

Jövőt megalapozni???

Ne röhögtess!!!

Tervezgetheti akárki a szánalmas kis életét, mintha bármi olyan rohadtul tervezhető lenne ebben a térségben.

Plusz ott van a karma is.

Úgy biroma sok hüyle embert mindegyik éveken át tervezget aztán belefásulnak, nagynehezen elérik úgy ahogy, de már nem tudnak neki örülni, aztán csak siratják az elmúlt éveket, és amit elértek az helyett is teljesen mást kergetnek.

Aztán a vége az, hogy egész életükben boldogtalanok.

Vagy ott van a sok baromi aki hajt hogy majd nyugdíjas éveire húdejólesz , közben tönkremegy a családja, a gyereke felnő, hogy észre sem veszi aztán kiszakad a munka világából mert elérte a nyugdíjjat és idegösszeomlást kap végül az elfekvőben végzi 8 éven belül.

2012. márc. 10. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!