Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet valaha is barátnőm ha ilyen szegény vagyok?
Sajnos eléggé rossz körülmények között élek, tudom hogy a lányok többsége azért nézi az anyagiakat is, hogy milyen pasi kell neki egy csóróval tény hogy egy lány sem jönne össze. A közeljövőben nagy változás nem lesz mert anyáméknak kell segítenem ha kapok munkát egyáltalán. Már lehetett volna csak én hátráltam meg mindig mert mit szólt volna ha megtudná az igazságot... Csak ahogy telik az idő ez egyre rosszabb, a hiányérzet kis depresszióval társulva. Remélem nem sokan vannak így.
http://www.youtube.com/watch?v=WmsI9GPOfQo
Tanulás nem felesleges de van aki diplomával segélyen van. Tehát egyáltalán nem csak az számít. A családi háttér fontos az élet nekiindulásához de nem feltétel, csak ha minden kis bejövő pénzed haza megy sokat nem tudsz kezdeni.
------------------------------------------------------------
Otthon sem lehetünk mindig mert megunnád az életedet is. Csak kicsit gondolj bele hogy ha egy ilyen fiúval járnál akkor mégis hogyan gondolkodnál és hogyan látnád a dolgokat. És később? Ha együtt lennék? A szerelem nem fog táplálni étellel vagy egyáltalán nem ad semmit ami az élethez kell csak hozzá maximum. Te is nyomorogni akarnál velem egy albérletben vagy mi? Ezt senki ne mesélje be nekem.
Nézd, siránkozhatsz, hogy milyen rossz életed van, de ez egyszerűen nem érdekli a világot. Nem tudom honnan veszik sokan, hogy ez egy boldog hely, ahol csak jó dolgok történnek. Tegyél az álmaidért, mert a valóságban te vagy egyedül a saját oldaladon. Senki sem fog segíteni, ha nem harcolsz semmiért. Elmondtuk már, lehet találni olyan lányt, lehetsz gyakorlatilag bármi, mert ösztöndíjból nem olyan nehéz ám az egyetemi élet, sokkal jobb helyzetben vagy mint én voltam. Én még loptam is anno, mert nem volt pénzem nemhogy a buszjegyre haza, de még ételre sem(ételt loptam azután, hogy nem ettem egy napig) nem kívánom semminek, de olyan rossz hogy nem vagy képes lábra állni és azt mondani "Oké, ha nem jön olyan csaj akit én szeretnék, akkor majd én megyek hozzá" ennyi. Sokkal nagyobb bajod is lesz még az életben hidd el, talpra kell állni és nem szabad hagyni hogy ilyen hülye gondolatok elvegyék a céljaidat.
Utálod hogy szegény vagy?
Miért mi tegyünk ellene? Próbáltál már valaha is tanulni vagy tenni azért, hogy a felnőttkorodban ne kelljen nélkülöznöd? Hülyeség, hogy diplomások kerülnek utcára. Azok a diplomások kerülnek oda, akik valahogy 7-8 év alatt átküzdik magukat egy olyan szakon, aminek semmi haszna Pl: Filozófia meg hasonlók.
Nem siránkozok és tudom hogy mindenki ezt leszarja de nem is ez volt a kérdés. Tenni próbálok azért hogy jobb legyen de elég nehéz ha szegény az ember és csak saját magára számíthat szinte.
---------------------------------------------------------------
Utólsó éves vagyok és ebben az évben végzek. Kőműves szakmát teszem le. Küldtek a tanárok érettségizni is hogy mennyek, mennék is csak sajnos nekem el kel mennem dolgozni mert egyre rosszabb a helyzet, és így 2 évet már biztosan nem bírnánk ki. Apámnak van munkája ami néha megy néha áll és alig fizetnek. Anyám segélyen van ami 24000-FT. Alkalmi munkái voltak, jelenleg az sincsen mert leépítések vannak mindenhol. Hozzá jön még az én ösztöndíjam amit kapok, persze az is a tanulmányi eredménytől függ most 4,2 lettem és kapok 25000-FT ot havonta és ennyi kb. Az összes pénz haza jön és ami még rám jön családi pótlék meg a halmozottan hátrányos helyzetű állapotom miatt egy két kedvezmény (pl: tankönyv ingyenes stb. de nem sok ez sem) Tehát elég nehézkes kölcsönkérések nélkül élni és kihúzni a hó végéig. Az a baj hogy olyan helyen élek ahol ez nem megszokott mert akik körülvesznek mind jobban élnek, a lányokról meg ne is beszéljünk. Hát tömören ennyi, persze ez a nagyja a lényegnek. Most ajánlottak egy munkát nekem ami nem legális, hát elgondolkodtató...
Üdvözlet Tesó! Sajnos át tudom érezni a helyzeted, hasonlóan rossz. nehéz anyagi helyzetben élek, és sok megaláztatást kaptam már. Egy rossz állapotú házban lakok apummal, anyukámat 2010-ben megölték a jólképzett magyar orvosk, persze nem volt felelős.. :( ekkor egyetemre (gépészmérnöki Budán) jártam és eléggé megtört az eset, ezért csak most végeztem el. Suli mellett dolgoztam, hogy segítsek apámnak, mivel neki kis nyugdíja van, sajnos nem volt Jóelvtárs és nem lopott szét egy országot.. ezért. Anyukám szülei gazdag parasztemberek voltak akiktől mindet elvettek ezek a vörös mocskok '54-ben.. Ez nem bűncselekmény persze...
Most melót keresek, jó lenne találni és 2-3 év után apummal együtt elhagyni ezt a post-bolsevista elvtársivadék országot. Angolból felső fokom van Németből közép. Jó lenne még egy skandináv nyelvet megtanulni és kiköltözni..
A lényeg, hogy diplomásként sem könnyű ha nincsenek a "HAVEROK" akik beraknak olyan pozíciókba tudod.. Ha nem volt apukád anyukád jóelvtárs akkor Te is nehéz helyzetben vagy :(. A szegénység olyan mint a lepra, elfordulnak tőled és magadra hagynak.. Hány ilyen dumát hallottam, hogy "Ó én nem nézem az anyagi helyzeted?!" és végül mégis nézték. Egy eléggé leromlott sokszor hideg házban lakunk, mert elég rossz a szigetelésük az ablakoknak és a háznak a tető is elég vészes állapotban van.. van vagy 70 éves a ház és erősen rá kéne költeni, elég sok milliót, ami nekem nincs és egyhamar nem is lesz, de előbb dől rám ez a ház remélem :)
Látom szakmát tanulsz.. Próbálj meg mellé németet tanulni akár alap fokon is.. Külföldre pedig csak biztos forrású emberekkel menj ki,mert csúnyán koppanhatsz. Nem egy ismerősön dolgozik kint ácsként, hentesként és egy magyar mérnök keresetének 3 szorosát keresik tisztán bejelentve.
Remélem jobb lesz a sorsunk ennyi szenvedés után :)
üdv Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!