Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem engednek el a szüleim,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem engednek el a szüleim, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Több mint fél éve együtt vagyunk a barátommal, 21 éves vagyok. A szüleim pedig enyhén szólva őskori gondolkodásúak. Nem hajlandóak felengedni egy hosszú hétvégére a barátomhoz. 200 km-re lakunk egymástól. Csak egy éjszakát engedélyeztek. .. többet utaznék, mint vele legyek. Ma reggel azt mondta anya, hogy menjek felnőtt vagyok, úgy cseszem el az életem ahogy akarom, nem szól bele. Persze utána meg majd folyton piszkálnának, meg haragudnának rám, ha felmennék. Tanácstalan vagyok. Annyira szeretem a barátomat, és nem akarom elveszíteni.

2012. febr. 17. 09:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
miért csesznéd el az életed azzal hogy felmész a barátodhoz egy hétvégére ? :D szerintem indulj amíg lehet .21 éves vagy felnőtt ember,gondolkozz !
2012. febr. 17. 09:47
 2/11 anonim ***** válasza:

Legyél felnőtt, hozd meg a saját döntésedet. Ha haragszanak, majd megnyugszanak, de ha azt teszed, és úgy teszed ahogy ők akarják, akkor következő alkalommal is így lesz.

Dolgozol, tanulsz? Ők fizetik az utad vagy te magad?

28/n

2012. febr. 17. 09:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha bizonyítod a szüleid felé, hogy megbízhatnak benned, amitől féltenek, az nem történik (még) meg, akkor utána már nem lesznek problémák. Ismerik a barátodat személyesen? Ez is segíthet a bizalom elnyerésében.
2012. febr. 17. 09:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
téged most a szüleid érzelmileg zsarolnak... a kedvenc zsarolás főleg anyukáknál. ne törödj velük, menj el, érezd jól magad majd menj haza. ha mérgesek lesznek rád ezért akkor ne foglalkozz velük...
2012. febr. 17. 10:03
 5/11 Dottorre ***** válasza:
100%
Mindenképp menj el! Az 1. ilyen után biztos, hogy piszkálni fognak, de valahol el kell kezdeni. Ha visszajöttél, másodszor már könnyebben fognak elengedni, és szép lassan majd rászoknak. Egyébként sosem értettem az ilyen szülőket. Nekem 16évesen nem mondták meg, hogy hova mehetek és hova nem, csak meg kellett mondanom ,hogy mikorra jövök, és hol érnek el, ha szükség van rám. Nem gondolom, hogy jó felfogás az, ha valakit még huszonévesen lelki zsarolással tartanak a szülei maguk mellett.
2012. febr. 17. 10:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Ismerik a barátomat, és nála jobb embert én még nem ismertem. Tanulunk mind a ketten. Ő Pesten, én Szegeden. De én itthon lakom, albérletbe se engedtek el. Sajnos, a szüleim fizetnék az utat, de keresni szeretnék valami munkát, csak sajnos nem lenne iskola mellett sok időm, pláne úgy, hogy naponta minimum 2 órát utazom az iskola miatt. Nyáron dolgoztam, de az a pénz amit megkerestem már elköltöttem.
2012. febr. 17. 10:08
 7/11 lila nyuszi ***** válasza:
100%
Menj el, egyszer nem mész utána azt hiszik úgy rángathatnak ahogy akarnak. Sokan egy életen át tűrik a túlzott aggódás miatti irányítást.
2012. febr. 17. 10:11
 8/11 anonim ***** válasza:

ez az , amikor a szülőnek kontrollálási vágya van és kin élje ki ha nem a gyerekén, szerintem ha hagyon magad, akkor 40 évesen is ott fogsz ülni a nyakukon és csinálod, amit anyukád mond.

Szedd össze magad, menj el, persze tudod rossz aztán ha ba**ogatnak vele és így még csak romlik az otthoni kapcsolat, hangulat.

De ha egyszer, kétszer lelépsz utána még beszélj vele erről, h te nem kislány vagy és nem azért csinálod, h magadra haragítsd, de ez egyszerűen kell neked ez a kis szabadság, 21 éves vagy.

2012. febr. 17. 10:16
 9/11 anonim ***** válasza:
82%
Hát ha ők fizetik, akkor joguk van azt mondani, hogy nem adnak rá pénzt és akkor meg vagy lőve. De ha odaadják a pénzt akkor én mindenképpen elmennék a helyedben.
2012. febr. 17. 10:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Nincs elég merszem elmenni. :/ most nekiálltam munkát keresni, és amint lesz fizetésem elmegyek.
2012. febr. 17. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!