Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az hogy van, hogy az idősebbek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az hogy van, hogy az idősebbeknek jár a szerelem, de nekünk, gyerekeknek nem?

Figyelt kérdés

Kissé furán fogalmaztam meg a kérdést, mindegy. Szóval az a kérdésem, hogy az miért van, hogy hogyha valaki mondjuk 14 év alatt szerelmes, akkor az idősebbek kiosztják, hogy a tanulással foglalkozzanak, meg barbizzanak, legozzanak, etc.? Lehet, hogy sík hülye vagyok, de szerintem akkor is igazságtalan, hogy ha mondjuk egy 16 éves lesz szerelmes, akkor bátorítják, hogy szerezze meg magának a kiszemeltjét, de ha egy fiatalabb gyerek mer szerelembe esni, akkor mosolyognak rajta egy jót, hogy ez tuti nem igazi szerelem, hisz' még gyerek - aztán valszeg igazuk van, de ezt ilyen fiatalon még nem tudhatom -, és csak játsszon még, élvezze a gyerekkorát? Nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem ez iszonyúan rosszul tud esni. Életem kemény 12 éve alatt kétszer voltam szerelmes, az első másfél évig tartott, a mostani pedig vagy 3 hónapja. De nem merek róla senkinek se beszélni, mert bárki, aki tudna a tapasztalataival segíteni, az kioszt. Ha annyira gyerek vagyok, hogy még nem szabadna fiúkkal foglalkoznom, akkor miért tudok szerelmes lenni?

Mellesleg, nem tudom elhinni, hogy a felnőttek kisgyerekként egyáltalán nem érdeklődtek a másik nem iránt. Több felnőtt is mesélt a gyerekkori szerelmeikről, azóval igazán nem lehet azt mondani, hogy az új dolog, hogy a 10 évesek is járnak már egymással...

2012. febr. 15. 19:51
1 2
 11/12 Hanariko ***** válasza:
Azért "nem jár" úgymond (egyébként ez így szószerint sztm nem igaz) mert még nem is tudjátok mi az. Lehet hogy azt érzed, de valószínűleg nem az. És idősebbek (szülők, tesók) féltenek. Ennyi... amúgy azért tudsz szerelmes lenni mert beindulnak a hormonjaid valakinek már 9 évesen megjön a menzesze, de ez nem azt jelenti hogy akkor neki már párkapcsolat kell.
2012. febr. 17. 20:35
 12/12 anonim ***** válasza:

A kérdésed jogos.

Amiért ledorongolnak az az, hogy korainak tartják. Mindenki magából indul ki, a világ viszont változik. A nemi érés tolódik egyre lejjebb. Régen a lányok 18 körül veszítették el a szüzességüket, manapság már 16 sőt inkább 14-hez közel.

Egy 10 éves lány is lehet szerelmes. Ugyanúgy, mint egy 40 éves. Az érzés ugyanaz, csak a szerelemhez az idősebbek (mivel a saját korosztályuk szerint szemlélik) egyből a saját élményeiket társítják.

Ha nálad 12 évesen a szerelem és egy fiúval való járás nem a szexről szól, hanem az együtt töltött időről, akkor nincs vele semmi gond. Csak sokan egyből arra gondolnak, hogy szexelni akarsz.

Én is tök szerelmes voltam oviban alsóban felsőben gimiben.

És igen minden korban mást jelentett a dolog de egy közös volt bennük. Azzal a lánnyal akartam volna eltölteni az időm legjavát.

De ugye a legtöbben egyből arra gondolnak. És hoyx az egész "szerelem" mondjuk úgy "célja" csak a szex.

2013. júl. 11. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!