Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az hogy van, hogy az idősebbek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az hogy van, hogy az idősebbeknek jár a szerelem, de nekünk, gyerekeknek nem?

Figyelt kérdés

Kissé furán fogalmaztam meg a kérdést, mindegy. Szóval az a kérdésem, hogy az miért van, hogy hogyha valaki mondjuk 14 év alatt szerelmes, akkor az idősebbek kiosztják, hogy a tanulással foglalkozzanak, meg barbizzanak, legozzanak, etc.? Lehet, hogy sík hülye vagyok, de szerintem akkor is igazságtalan, hogy ha mondjuk egy 16 éves lesz szerelmes, akkor bátorítják, hogy szerezze meg magának a kiszemeltjét, de ha egy fiatalabb gyerek mer szerelembe esni, akkor mosolyognak rajta egy jót, hogy ez tuti nem igazi szerelem, hisz' még gyerek - aztán valszeg igazuk van, de ezt ilyen fiatalon még nem tudhatom -, és csak játsszon még, élvezze a gyerekkorát? Nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem ez iszonyúan rosszul tud esni. Életem kemény 12 éve alatt kétszer voltam szerelmes, az első másfél évig tartott, a mostani pedig vagy 3 hónapja. De nem merek róla senkinek se beszélni, mert bárki, aki tudna a tapasztalataival segíteni, az kioszt. Ha annyira gyerek vagyok, hogy még nem szabadna fiúkkal foglalkoznom, akkor miért tudok szerelmes lenni?

Mellesleg, nem tudom elhinni, hogy a felnőttek kisgyerekként egyáltalán nem érdeklődtek a másik nem iránt. Több felnőtt is mesélt a gyerekkori szerelmeikről, azóval igazán nem lehet azt mondani, hogy az új dolog, hogy a 10 évesek is járnak már egymással...

2012. febr. 15. 19:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
nekik is jár, de az ún. gyerekszerelem. az én időmben még nagy dolog volt a kézfogás, puszi, ilyesmi. nem az volt a menő, hogy 13 évesen orrba szájba f@szt mártani...ezért vannak kiosztva, mert 14 évesen má dugáshoz kérik itt a tippeket
2012. febr. 15. 19:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a gyerekek nem éppen arról híresek, hogy felelősséggel, és mértékkel élik az életük (sajna sok felnőtt sem, nem is kéne őket engedni szabadon kószálni), és nagyon könnyen átesnek a ló túlsó oldalára. Egyik nap szerelem, másnap puszi, harmadik nap csók, hétvégére meg már túl vannak mindene, mert csak annyit érzékelnek belőle, hogy "jó", és hogy ez mennyire felnőttes. Felkészületlenül lépnek be a felnőttes világba, és emiatt agyilag lemaradnak, és sosem lesznek képesek teljes életet élni. A gyerekkor arra való, hogy gyerek legyen az ember, lehet izgulni, hogy kinek ki tetszik, de ennél tovább nem éri meg menni. Lesz elég évetek idegeskedni a komolyabb dolgokon... még 16 évesen is hót korai erőltetni a kapcsolatosdit.
2012. febr. 15. 19:55
 3/12 A kérdező kommentje:
De én nyilván nem erre gondolok 12 éves fejjel... Meg azt bírom még, hogy amikor valaki együtt akar lenni a barátjával, sok perverz felnőtt irogatja neki, hogy ne a szexen járjon az agya. Na most, mivel egy szóval nem írták, kinek jár azon az agya? Na de nem is ez a kérdésem. Én csak szimplán szeretem azt a srácot... De csesztetnek, hogy rohadtul ne a fiúkkal foglalkozzak, hanem barbizzak, és különben is hogy merek ránézni egy ellenkező neműre. Úgy csinálnak, mintha tehetnék arról, hogy szerelmes vagyok. Amúgy köszi a válaszokat.
2012. febr. 15. 19:57
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Van vonzalom, rajongás, szerelem a szerelembe... libidó is van már kisgyerekkorban is, de az sem szerelem.
2012. febr. 15. 20:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Már 4-edikes koromban szerelmes voltam , igaz nem jött össze :), 8-adikban végig együtt jártam az egyik osztálytársnömmel.

Ezzel semmi baj nem is lenne , de attól függetlenül, hogy többnyire jártam valakivel, 17 voltam, amikor lefeküdtem egy lánnyal, és a komolyabb "tipi-tapi" se sokkal volt elötte.

Ha mostanában azt mondod hogy szerelem, akk mindenki a szexre (is) gondol, nem véletlenül. Az meg még tényleg necces a te korodban.

35/F

2012. febr. 15. 20:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Persze, nyilván necces. Nem vagyok őrült, csak arra vágyom, hogy az, akit szeretek, viszontszeressen, átöleljen, puszit adjon... És sokak szerint már ez is bűn.
2012. febr. 15. 20:04
 7/12 anonim válasza:
Már azse semmi szerintem,hogy ilyen komolyan körülirtad a problémádat 12 évesen...kemény...kérdésre a válasz,nekem 21 évesen is még probálják megmondani milyen lányt keressek stb stb lesz másik blabla...ugyis mindig az van amit mi akarunk..szoval igazábol tökmind1 mások mit mondanak hallgasd meg,rosszat nem akarnak neked,de attol függetlenül te döntesz,h mit akarsz...
2012. febr. 15. 20:10
 8/12 mmT ***** válasza:
100%

A fogalmazásodból ítélve értelmes kiscsajnak tűnsz. Teljesen normális az, h úgy érzed szerelmes vagy, és érdeklődsz/vonzódsz az ellentétes neműek iránt. Ez normális, így van kialakítva a biológiánk.

A felnőttek, meg "a nagyok" azért oktatnak ki, mert féltenek. Mert egyből arra gondolnak, h nehogy túl korán tapasztalj meg dolgokat (szex), ez által sérüljön a kis lelked. Amíg a beszélgetés, szivecskézés, puszi, kézenfogva járás teszi ki nálatok a szerelmet, addig minden rendben van. :)

2012. febr. 15. 20:14
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is. Fú már vártam, mikor jönnek azzal, hogy biztos kamu a kérdés, mert 12 éves nem fogalmaz így, etc., de szerencsére csak ledöbbentek. :D Mindegy, már megszoktam. Nem értem, miért feltételezik rólunk, gyerekekről azt, hogy túlmegyünk a csókon. Bár mindenki magából indul ki. Érdekes, hogy itt ilyen gondolkodásúak az emberek, de ha egy 13-14 éves kiír egy kérdést szerelemmel kapcsolatban, akkor kegyetlenül beoltják, és élőben se ilyenek a reakciók.
2012. febr. 15. 20:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen magunkból indulunk ki.

Közvetlen környezetemben hallottam már olyanról, hogy egy lány 13 évesen vesztette el a szüzességét, és még büszke is volt rá. Ő most 16, és több pasival volt, mint én 21 évesen, ami elég szégyen neki, mivel néha még a saját számomat is sokallom.

Egy 15 éves ismerősöm pedig konkrétan azért halt meg, mert nem volt annyi esze, hogy lemondjon a szexről, amíg kemoterápiát kap. Nem, nem kamu, nem rémtörténet, tényleg személyesen ismertem a kislányt, és tényleg meghalt. Összességében jó gyerek volt, de rossz, idősebb társaságba került, és meg akart felelni nekik. Ennyi volt az összes bűne.

Ezért féltenek a felnőttek, és ezért mondják, hogy inkább barbizz. Ha te tudod, hogy tisztességes határokon belül mozogsz, és nem akarsz többet tenni, mint amire lelkileg készen állsz, akkor cselekedj úgy, ahogy helyesnek véled. De ha valaki figyelmeztet, akkor annyit tegyél meg, hogy gondold át.

Szerelmesnek lenni pedig nem bűn, mindenkinek vannak/voltak gyerekszerelmei, csak ismerni kell a határokat. Ha te ismered őket, akkor nincs gond =)

2012. febr. 15. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!