Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt feminista lányok? Ti mit vártok el a pasitoktól?
sőt, feminista fiú is. egy biztosan. jelen! :D (még ha idiótán is hangzik.)
azért a feminizmus eléggé tág fogalom, sokféle irányzat, ezek eléggé különböznek egymástól. pl. a radikálisok "gender" és "sex" megkülönböztetését (társadalmi- és biológiai nem) én is elfogadom, de nem osztom azt a gondolatot, hogy a szexuális elnyomás elsődleges és minden más másodlagos.
mivel a szexizmus és a nemi szerep-elvárások a férfiaknak sem használnak, és egyes feministák minket srácokat sem hagynak ki a töprengéseikből.
szerintem a feminizmus pont hogy annak a gondolata, hogy: kölcsönösség - ami azon alapul, hogy az egyik nem a másikból ered, a nőt nem a férfihoz hasonlítjuk (vagy fordítva), hanem mindkettő külön-külön entitás.
szerintem ha valaki ezt vallja, attól feminista. nem származtatja magát a másik nemből, hanem önmaga megvalósítására törekszik, önmagából. ez persze nem jelenti azt, hogy magányos farkasnak kell lenni. sőt.
igen, a barátnőm is feminista. :)
egy jelen,
és leginkább egyenlőséget. pl ne legyen alap neki h én tudok főzni, vagy h akarok, csak azért mert van két cicim, vagy ne akajon megvédeni, mert vagyok olyan inteligens h megvédem magam, és én (meg sztem a feministág nagytöbbsége) lenézésnek minősíti ha féltik vagy védeni akarák...
ilyesmik de a kulcsszó a teljes egyenrangúság.
Annabell: "vagy ne akajon megvédeni, mert vagyok olyan inteligens h megvédem magam,"
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Voltam már olyan helyzetben, ahol én szedtem ki egy baromállat kezei közül a leendő barátnőmet, tapasztalatból tudom, hogy óriási baromság, amit írsz... A legkevésbé az intelligencia számít egy kiélezett szituációban. Ne kelljen megtapasztalnod! 27f
Én nem hiszem, hogy Annabell ilyen támadásra gondolt. De szerintem ezt ti is pontosan tudjátok.
Nem tudom, hogy én feminista vagyok-e, de a leírtak alapján lehet, hogy félig:) Nem tekintem magam alsóbbrendűnek senkinél. Akkor sem ha férfi az illető. Nem tűröm, hogy valaki annak tekintsen pusztán mert ő férfi. Ez alapvető elvárásom. Továbbà kölcsönös tisztelet. Ha hasonló munkabeosztásunk van a párommal, akkor ő is vegyen részt az otthoni munkában, ne nézzen cselédnek. Tekintsen egyenlő partnerének elméleti dolgokban, kettőnket érintő fontos kérdésekben. Fizikailag se tekintsen alsóbbrendűnek, csupán màsnak. Nyilvàn egyénenként eltérnek a fizikai adottságok, ne vegye ezt senki egy isteni jelnek, hogy ő a teremtés koronája. Evidens, hogy férfi és nő nélkül is kihalt volna az emberiség, tehàt ne érezze már magát senki a neménél fogva különbnek. Néhány férfi sajnos elfelejti, hogy őt is anya szülte. Nem tudom, hogy lesz-e olyan valaha világszerte, hogy férfi-női egyenjogúság, de kicsiben lehet rá törekedni:) Ha ez valaha megvalósulna, talán a nemierőszak és a családon belüli erőszak is kevesebb lesz. Hát ez az én kis álmom:)
Egyenrangúság, hmm... majd szólok az ismerőseimnek, hogy ki jön szart lapátolni, vagy bútort mozgatni/cipelni, esetleg ha lerobban a kocsim, ki segít megtolni. Kíváncsi leszek a nemi arányra a megkérdezettektől függően.
Ez hogy nézett ki anno?
Női szerep=anya, nevelés, szülés, háztartásvezetés
férfi szerep=apa, nevelés, élelem megszerzése, fizikai munka
Ha nem működött volna, nem vitatkozna senki a nemi egyenlőségről. De működött és itt vagyunk.
Liberalizmus... igen, legyenek homoszexuális házasságok! De addig nem kapnak enni, amíg nem tesznek értelmes próbálkozást a gyermeknemzésre. HOPPÁ!
És nem, nem tartom magam sovinisztának, van barátnőm, néha főzőcskézek is, de gyereket szülni nem tudok, ő pedig nem fog random 20-30-40 kilogrammot arrébbrakni. Ilyen egyszerű az egész.
A párkapcsolati részben pedig fontosnak tartom a romantikázást, udvarlást, de nem szabad túlzásba vinni.
20F
Az egész feminizmus egy nagy baromság. A nők csak szeretnének a férfiakka egyenlők lenni, de nem tudnak, mert nem is lehet. Nem szexista duma, hanem el kell gondolkozni épp ésszel és rájöhet mindenki, hogy tényleg így van. A nők képtelenek fizikailag ugyanúgy teljesíteni, mint a férfiak, gyengébb az állóképességük, sajnálom hogy ezt kell mondanom, de gyávábbak is és egyszerűen alkalmatlanok egy rakat feladatra és az autószerelés, a szar lapátolás csak egy kis része mindennek. Akár tetszik, akár nem a nő gyenge és törékeny és ez így van rendjén. Nem véletlenól szól a nő, a férfi meg tartja el a családot. Ha isten vagy az evolúció (kinek mi tetszik) azt akarta volna, hogy a nő egyenrangu legyen, akkor a férfiak is szülhetnének, a nők meg izomállatok lennének.
És ez a baromság hova vezetett? A világ tele van olyan nőkkel, akik hajszolják a karriert, átáltak férfi szerepre, de elvesztették a nőiességüket, a nőiesség analfabétái, a szülés szóba sem jöhet, mert nem képesek egyszerre szülők és családfentartók lenni(vagy ha mégis, az valamelyik kárára történik). Ez az egész egyenlőségesdi akkor működne, ha a férfiak és a nők teljes mértékben át tudnák vállalni egymás szerepét. Ez pedig lehetetlen. Éppen azért vagyunk különbözőek, hogy ez ne történjen meg.
És attól, hogy valaki férfi vagy nő még felvállalhat a másik nem szerepeiből néhányat, lásd a férfi is takaríthat vagy a nő is kereshet pénzt, de teljes mértékben lehetetlen, hogy a nő férfi legyen, aférfi nő. Ez ellent mond minden észszerűségnek, biológiai törvénynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!