Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Hány éves korotokban szeretnétek férjhez menni? Vagy mikor mentetek férjhez?
,,szerintem pont ez a felfogás kerülendő! az a baj, hogy a modern kor, a túlzott lelki szabadság, a hatalmas liberalizmus miatt az emberek csak magukkal foglalkoznak, csak az a lényeg hogy habzsolják az életet... ezért van az, hogy lassan senki sem akar felelős lenni a maga dolgaiért, a felelősségtől pedig ódzkodik. az a hozzáállás, hogy ha nem megy majd csendben elválunk eléggé bizarr! ennyi erővel tényleg nincs is rá szükség, hogy csak megpróbáljuk... nekem nem tetszik hogy erre haladunk, következmény nélküli ország leszünk lassan..."
A házasság csak formalitás, egy kitalált intézmény, amit drágán adnak. Ha 2 ember alapból szereti, megérti egymást, akkor teljesen mindegy, hogy van e róla papír, vagy megetették e a rokonokat. Ha van is esküvő, általában csak a pénzről szól, amitől undorom van. Szép, ha két embert összetartozását, így megünneplik, de a papír nem fog két embert összetartani. Egy csomó ismerősöm, aki házas kicsit megbánta. Azt mondták jobban ösztönözte őket a másik mindennapos meghódítása, mikor még nem voltak házasok.
" Egy csomó ismerősöm, aki házas kicsit megbánta. Azt mondták jobban ösztönözte őket a másik mindennapos meghódítása, mikor még nem voltak házasok."
Talán túl korán házasodtak.
Az eljegyzés és a házasság is egy-egy lépcső volt, hogy a párom egyre jobban elhanyagolja magát. Én sem törtem már magam. De egy kor után illik rájönni, hogy a házasság nem garancia. Ezért hiszek a 30 feletti házasságban.
A barátnőmnek pedig megmondtam, hogy nem hozhatja szóba a házasságot.
ma 13:15
A "formális intézmény", ezen van a hangsúly! Egy olyan intézmény ami által két fél kölcsönösen elismeri a másikat párjának, érzelmileg és jogilag egyaránt! Felvállalják egymást mindenki előtt, hogy ők pedig egy pár, és ez így is lesz! Szerintem az élettársi viszony és minden ilyen köztes "állapot" komolytalan... az élettárs annyira komoly mint az üzleti életben a betéti társaság!
Az én meglátásom szerint az a férfi aki nem veszi feleségül a párját annak nem komolyak a szándékai, egyszerűen komolytalan... nekem senki ne magyarázza meg, hogy arra nincs vagy sajnálja a pénzt! kell egy anyakönyvvezető és pár tanu. hatalmas összeg! nem kell templomi esküvő nem feltétlen muszáj, főleg ha nem hívők. Egy vacsora a közvetlen családdal és pár baráttal pedig elég ha nincs keret, de még ez is kihagyható!
Az a nő aki pedig nem akar férjhez menni az pedig hazudok!
Hozzáteszem, hogy ez az én személyes véleményem.
Utolsó gondolatom pedig a hozzáállás lenne! Ha valamihez nem 100%-osan állsz hozzá akkor nem is fog sikerülni. ha valaki úgy áll hozzá egy komoly kapcsolathoz (ez alatt a családalakítást-alapítást értem) hogy minek az esküvő mert ha nem jövünk ki jól akkor nem kell válni... ez egy vicc!
nálam az a lány-nő aki azt mondja a házasságra, hogy elavult intézmény az kapásból elvágta magát, onnantól kezdve lehet a világ legszebb nője is akkor se érdekel!
ez elvi kérdés!
,,Egy fecske nem csinál nyarat. Ezt azért mondom, mert az ismerőseid nem mindenki. Van aki boldog házasságban él. Ne legyél pesszimista!"
Egy szóval se írtam, hogy boldogtalan...
héhaver a magad nevében beszélj, ami a komolytalanságot illeti. Nincs szükség házasságra, hogy két fél elismerje egymást mindenki előtt párjának.
,,Az a nő aki pedig nem akar férjhez menni az pedig hazudok!"
Hazudsz? :D Én írtam már, hogy csak a fehér ruhát bánom, ami utána jönne, az semmivel se lenne másabb mint most.
Azt hozzá teszem én a párommal akarok maradni életem végéig, házasság nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!