Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire számít a párválasztás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számít a párválasztásban az iskolai végzettség?

Figyelt kérdés
A családom szerint nem kellene olyan pasival foglalkoznom, akinek nincs diplomája, mert nekem van, és ne adjam alább. Én meg azt gondolom, hogy többet számít az, hogy az értékeink, életfelfogásunk közel álljon egymáshoz, és sokféle témáról tudjunk beszélgetni. Kérlek, írjátok meg, hogy van-e végzettségbeli különbség köztetek és a párotok között, és érzitek-e a hatását! Köszi!
2011. nov. 5. 13:12
1 2
 1/14 napietus ***** válasza:

a férjem egyetemet végzett, én csak főiskolát, szóval van. nem érzem semmilyen hatását, szerintem nem a végzettség a lényeg, inkább azok a dolgok, amiket te is írsz. a párválasztásban inkább úgy nyilvánul meg, hogy hasonló végzettségű ill. státuszú emberek általában hasonló társaságba járnak, így természetes, hogy egymással ismerkednek elsősorban.

29/n

2011. nov. 5. 13:18
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha valakit szeretsz akkor nem feltétlenül a végzettségét fogod nézni, a szüleidnek mondd meg finoman hogy hagy döntsél már Te ebben, ez a te dolgod. Én nem egy olyat ismerek akinek van diplomája, és " igazi paraszt" ember a párja, mégis tökéletes a kapcsolat, ha valaki a szakmáján belül kiváló akkor nálam pl. nem számít hogy diplomás legyen.
2011. nov. 5. 13:23
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!Én egy gyenge szakközépbe jártam(én vagyok a lány),ő egy erős gimnáziumba,most viszont ugyanarra a fősulira járunk.Ő sokkal okosabb mint én.A hatása csak annyi,hogy néha tényleg butábbnak érzem magam mellette:D

Egyébként én veled értek egyet,ha pl egy szakmunkás végzettségű érdekelne,egyáltalán nem zavarna,hogy neki nincs diplomája.Nem ez a lényeg.

2011. nov. 5. 13:24
 4/14 A kérdező kommentje:
Én magyar szakon végeztem, először fősulin, aztán egyetemen, én vagyok a nő. A párom meg villanyszerelő, és hiába mondtam, hogy el akarja végezni a villamosmérnökit, mintha ezt nem hallanák, és azt szajkózzák, hogy a végzettségbeli különbség miatt tönkremehet a kapcsolat. Természetesen nem kell az engedélyük, hogy találkozzunk, azért nem vagyok már mai csirke, csak szeretném, ha elfogadnák őt. Én egyébként okosnak tartom őt, szerintem nagyon sok mindenhez ért és felnézek rá.
2011. nov. 5. 13:29
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Hány éves vagy? Milyen diplomád van?

Nézd.... igazat adok Neked is, a szüleidnek is, de a mai világban...... akinek nincs diplomája, annak olyan szakmát kell bírnia, amivel versenyképes, és később a gyerekének sem kell szégyenkeznie miatta. Kicsit vicces ez a diploma-kérdés. Nem akarok "háborút" kirobbantani itt a fórumon, de ma Magyarországon csak 3 fajta diplomának van presztízse: orvosi, jogi, BME. Minden más egy vicc, annak ellenére, hogy pl. a környezetmérnökök, nyelvszakosok vagy testnevelők is sokat szenvednek, küzdenek és szükség is van rájuk.

Életfelfogás, értékek függetlenek a diplomától. Nagy- és dédszüleink sem végeztek egyetemet, mégis megállták a helyüket a világban, és még ma is több értéket tudnak átadni, amit sajnos a korosztályom valaha is el tud képzelni.

Ne a diploma alapján válassz párt. De lásd be, az életfelfogás, értékrend nem elég, előbb-utóbb ki fog ütközni. 27F

2011. nov. 5. 13:32
 6/14 napietus ***** válasza:
100%

de bután állnak hozzá a szüleid :) sztem mondd meg nekik, hogy egyszer még nagyon hálásak lesznek az égnek, hogy egy igazi vaillanyszerelőt adott a Jóisten vejüknek. magyartanárból sokkal több van, nem kunszt kifogni, viszont mire mennek vele, ha kimegy a biztosíték :D?

szóval ne vedd fel a kesztyűt, vedd elő a humor- és diplomáciai érzékedet, azzal több eredményt érsz el, mint az érveléssel és a kölcsönös sértegetéssel :)

én férjem agrármérnök, mama tök ki volt akadva eleinte, szerinte csak a humánértelmiség az "igazi" értelmiség. addig volt csak ez gond, amíg el nem kezdte a perenoszpóra enni a szőlőt, na, mondom, mama, most mire menne egy filozófussal :D?

29/n

2011. nov. 5. 13:33
 7/14 anonim válasza:
100%

Nekem csak érettségim van. eddig nem izgatott, h a pasimnak milyen végzettsége van (többnyire érettségi, ill alacsonyabb végzettségűek voltak).

A mostani páromnak van főiskolai diplomája. Nagyon okos, és ez nekem nagyon imponál!!! neki fontos, h min. középfokúja legyen a csajának, az eddigieknél legalábbis szempont volt.

Kicsit hátrányban is érzem magam emiatt, és már eljátszottam a gondolattal, h nekem is jól jönne egy diploma...

vagy elég, ha annyira okos lennék, mint ő :)

2011. nov. 5. 13:37
 8/14 anonim ***** válasza:
61%

Egy a lényeg: IGAZI, ŐSZINTE SZERELEM!

Aki mást hisz, boldog soha nem lesz!

22/L

2011. nov. 5. 13:48
 9/14 anonim ***** válasza:
85%

páromnak érettségije sincs, nekem két diplomám lesz hamarosan.

a családod degenerált, és nem tudják, mi a fontos.

2011. nov. 5. 14:36
 10/14 anonim ***** válasza:

Páromnak diplomája van, nekem meg egy okj-s szakmám, érettségit persze majd szeretnék, de az még odébb van.

Mindenesetre ez nem számít szerintünk... rengeteg közös van bennünk, az érdeklődési körünk is, meg minden. Meg amúgy is ha beleszeretsz valakibe szerintem nem fogod kidobni csak mert kevesebb iskolát végzett mint te. Semmit nem számít. Hogy milyen ember valaki az nem iskolázottságtól függ.

2011. nov. 5. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!