Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy ferfi aki hutlen volt kepes arra, hogy megbanja amit tett? De tiszta szivbol. Es hogy soha tobbe ne csaljon meg.
A baratom par honapja megcsalt, probalt velem beszelni de en elkuldtem ot.szakitottunk.nem birtam vele talalkozni se annyira fajt, latni se akartam. gyuloltem ot es nem birtam elfogadni hogy tehetett ilyet, mi rosszat csinaltam en neki..tele voltam kerdesekkel miert csapott be. Sokszor probalt elerni de nem valaszolok neki. A anpokban lattam rola kepeket az interneten, nagyon csunyan lefogyott, ra se ismerek, nagyon rosszul nez ki. En szeretem ot es nem akarom hogy depresszios legyen (egyebkent eros ferfi). Tudom, hogy majd bele orul a szenvedesbe mert elveszitett es hogy nem tud semmit se csinalni mert en mar nem hiszek neki. De en mar megbocsatottam szivem melyen, nem akarom hogy szenvedjen. Nagyon lefogyott, aggodom. Mit tudnek tenni? en is szorongom, rosszul alszom de testi tunetei legalabb meg nincsenek. Olyan rossz ez az erzes. Normalis az, hogy ezek utan en meg mindig miatta aggodom? Egy ferfi kepes megbanni a megcsalast es utana hu maradni?
30 l
9:37 koszonom szepen. Tetszik amiket irsz, a stilus ahogy gondolkodsz. en is pont igy gondolom ahogy te, csak velemenyeket szerettem volna hallani.
egyebkent nagyon rossz erzes, 30 eves vagyok es nem hittem volna, hogy ennyire ki tudok keszulni. En mindig is ellenztem a megcsalast, es azt mondtam, hogy ha velem megtortenik, akkor en befejezem. Be is fejeztem de nem olyan konnyu. Masokat viszont mindig biztattam, ha ilyen tortent veluk, hogy bocsassanak meg, adjanak uj eselyt..olyan hatarozottan es konnyen mondtam, de nekem meg nehez megtenni. Egy ujabb tapasztalat az eletemben, ami tudom, hogy erositeni fog, legalabbis remelem. Most meg gyenge vagyok, nagyon rossz es csak remenykedem abban, hogy egyszer ez is elmulik.
09:37 vagyok
Megértelek, én is átmentem ezen. (tegnap 18:13 is én voltam, látod én a saját tapasztalatom miatt vagyok kicsit optimistább és "megengedőbb") Az ember teljes addigi élete, jelene, jövő-képe felborul egy megcsalásnál, mindenki úgy reagál egy ilyen helyzetben, ahogy tud. Ha utólag megbánja ezt a reakciót, szerintem az a legrosszabb, mert mindig ott van a "mi lett volna, ha" (főleg, ha elvág minden szálat, de az érzelmek megmaradnak). És én hiszem azt is, ha valakivel x évig szépen megvoltál, annyira nem ismerhetted félre, az az ember nem lehet egy sz@r, semmitérő valaki. Valami történt a lelkében, ha hirtelen félrelépett, lehet, hogy ő maga sem tudja, mi, de attól még ugyanaz az ember, akit szerettél. Bántó, sértő és megalázó a tette, de az nem mindegy, utána hogy kezeli ezt, téged. Ha részéről elmúlt a szerelem és így szállt ki a kapcsolatból vagy "dobatta ki" magát, az is más, ott már vszínű előtte ment a játszmázás keresztül-kasul a kapőcsolatban.
Ha pedig 1 megcsalás után kiderül, hogy mégis egy szemétláda, velejéig romlott ember, nem is ismerted igazán. De aki őszinte magához, az tudja, hogy az x év alatt csak jónak akarta látni a másikat, vagy tényleg jól is működött a közös élet.
Én azt mondom, megbocsátásnál egy megcsaláson csak úgy lehet továbblépni, ha többé nem hánytorgatod fel a dolgokat, de magadban elraktározod a tapasztalatot, és ha véletlen újra szükség lesz rá, előveszed. Benne van a pakliban, hogy soha nem lesz a régi a kapcsolat, de egy idő után azt is észreveszi, aki benne van és kilép, ha nem tud mégsem túllépni a saját sérelmein.
De szerintem nem igazságos rögtön lehúzni a rolót mérlegelés nélkül, pedig régen én is azt hittem, hogy azt tenném. Idő kell a megcsaltnak is ahhoz, hogy újra felépítse magát, és a megcsalónak nagyon meg kell dolgoznia a bizalom újraépítésén.
Aki tovább tudja élni boldogan az életét a másik nélkül, annak tényleg nem a megbocsátás a jó megoldás.
Szerintem megbocsájtani sem lehet. Nézzük azt, hogy valaki, akit jól ismersz, és akiben bízol, pl. a legjobb haverod/barátnőd, mondjuk ellopja tőled a szekrényben tárolt vésztartalék fél milládat. Vagy kölcsönadod neki az autódat, ő meg fogja, és eladja, a pénzt meg elb*ssza valamire. Ezeket megbocsátanátok? Nyilván nem. Már csak arra adjatok magyarázatot, hogy a félrek*rás mitől különb kategória a fentebb említett esetektől.
Aki egy félrekúrást megbocsát, annak 0 büszkesége van, és kb. bármit meg lehet vele csinálni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!