Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérhetem meg a barátom, hogy segítsen a házimunkában, és ez ne nyűg legyen neki?
Most fogunk összeköltözni, és rettentően félek ettől a témától. Én egy szorgalmas csajszi vagyok, sokmindent megcsinálok, még örülök is neki, de ő nem ilyen.
Nagyon ritkán csinál meg otthon (szüleinél) bármit is, és ha túl sokszor kérem, hogy segítsen már, akkor nyűgös lesz.
Márpedig én szerintem egy hónap mindent-én-csinálok után idegbajt kapok.
A "beszéljétek meg" nem jó tanács, mert már beszéltünk róla, és oylankor roppantul ígérgeti, hogy ő majd szorgalmas lesz, de én tudom, hogy nem igazán...
mit tehetnék?
19:22:
Ott a pont. A férfiak nem annyira házimunka/tisztaság centrikusak mint a nők, de ez nem jelenti azt hogy minden a nő feladata. A férfit egyszerűen csak nem érdekli annyira ha kosz van :D Szóval csak szimplán vezesd te a háztartást, azaz szólj neki hogy mikor mit csináljon, mert magától biztos hajlamos lesz elfelejteni.
Az biztos, hogy én nem mondanám soha a páromnak, hogy bocs de nem csinálom meg... Viszont sűrűn megfeletkeznék a dolgokról... :D:D
21F
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
Sajnos ez tényleg egy rossz tulajdonságom, hogy előre elképzelem, mi fog történni.
Nála ezt azért cisnálom, mert sokszor tapasztaltam már. Ha nyaralni voltunk vagy ilyesmi, és megkértem, hogy a főzésem után mosogasson el, közölte, hogy mindjárt, továbbnézte a tévét és elfejtette. később krétem, akkor is "mindjárt" volt a válasz. később, amikor már minden rászáradt a tányérokra, és szar volt elmosogatni, akkor én megcsináltam...
Nem sikerült.
Három hónap együttlakás után itt ücsörgök szörnyű idegesen. Úgy érzem, ez így igazságtalan. Ugyanannyit vagyunk távolról a kötelezettségeink miatt itthonról, mégis ő a munkájára hivatkozik, ami miatt nem mosogat el. Hétvégén, meg mert hétvége van, pihenjünk kicsit.. aztán hopp mér este 10 is van, ilyenkor meg már nem illik elmosogatni/porszívózni/kivinni a szennyest...
Kértem kedvesen, hízelegtem neki, faszom. Ha még valaki idetéved, és van ötlete, szívesen veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!