Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
ÁÁÁ, megőrülök, mit tegyek? Tanácsot kérhetek?
Nehéz vázolni a problémát, de igyekszem.
6 éve járok a barátommal.
Mindig nagyon aranyos és kedves vagyok vele. Kellő képpen kimutatom az érzéseimet, szeretgetem, mindig dícsérgetem ....stb.
Soha nem bántom meg azzal, hogy mást Istenítek a jelenlétében.
De sajnos ő nem így tesz : (
Ő, állitólag nem tudja kimutatni az érzéseit. - nagyon fájó dolg ez !!!
Nem bánt ő engem, nem mond rám semmi rosszat, de úgy igazából jót sem. Álltalában arról beszél, hogy "xy" (ez nem egy személy, mindig más valakivel példálódzik ) milyen ügyes, jó.... stb.
Nagyon fájó dolog ez, hiszen mindenkit dicsér agyba-főbe, csak éppen engem nem. Soha nem esik ki a szályán komolyabb dolgoknál, hogy "jó votál kicsim" . Amit én érek el, teszek, arra mindig azt mondja, alap - bárki képes lenne rá..
Több alkalommal is megpróbáltam már vele ezt megbeszélni. Azt mondja, szeret, imád, csak éppen elmesélt valamit, ne vegyem magamra. Nem célzás ez, csak épp elmeséli a történteket...ennyi.
Csakhogy ez nekem így nem elég, nem jó. Állitása szerint, ez hülyeség, de külömben sem tudja a személyiségét megváltoztatni és kész, az érzéseit meg nem tudja kimutatni !
Nem is kérem én, hogy változtassa meg a személyiségét, csak legyen velem szembe is elismerő, ne kelljen már mindig azt halgatnom, hogy mások milyen tutik...
Írok egy példát, hogy átlátható legyen :
Munka mellett, 2 iskolába járok. A munkám tökéletesen végzem, nem hanygolom el. Mind 2 suliba rengeteget tanulok éjszakánként. Eredménye:4,6 átlaggal zártam a tanévet! Mikor megkérdeztem, büszke e rám, hiszen nem éppen hétköznapi dolog meló melett párhuzamosan 2 iskolába járni, ráadásúl ilyen jó eredményt elérni. A válasza ez volt : hümmm...rengeteg ember jár suliba munka mellett.... jah amúgy képzeld már el, a haverom, tudud a Zsolesz is suliba jár, és majdnem kitűnő lett ! De , ő úgy igazából! Nagyon ott vagy a gyerek agyilag...dúrva milyen zseni, húúú kemény meló mellett...
Na most akkor kérdezem én! Mi az, hogy "de úgy igazából" ? Miért én talán játékiból ? És, én is kemény meló melett nyomom, + én 2 iskolába járok....
De ez csak 1 a sok közűl...
Visszatérve, mivel nem változtatott, ugy döntöttem én is olyan leszek amilyen ő, és ha saját bőrén tapasztalja, talán észreveszi magát és végre elérem a célomat.
Ehagytam az érzelmeim kimutatását, nem dícsérgettem, hanem a haverok , ismerősök erényeiről beszéltem, áradoztam tetteikről.
Hát az eredmény, az csak annyi lett, hogy útálatossá és vádaskodóvá vált.
Mikor elmondtam neki, hogy csak azért vagyok ilyen már közel 1 hónapja, mert éreztetni akartam vele mit élek át, milyen is ő, és hogy érezze már meg mennyire sértő, bántó, fájó dolog az ilyesfajta stilus...
Nem sértődött meg a "cselemen", csak kérte, hogy legyek újra a régi, hagyam abba ezt ...
Hát én újra a régi lettem, reménykedve, talán ő is jobb elesz, de sajnos nem, ő is újra a régi lett, nagy bánatomra :( halgathatom, hogy másokat a mennyekig elmel...
Mit tegyek ? Elhagyni nem akarom, mert szeretem. Nem szakítani akarok. Megoldást szeretnék!
Ehez kérném szíves tanácsotokat!
28/L
Egy igazi férfit a tettei határozzák meg.
Ne akard, hogy dícsérgessen, mert akkor lehet( tudattalanul ), hogy majd kevesebbet tesz érted és az rosszabb. Tudom emberek vagyunk, nekünk semmi se jó. Képzeld el, hogy elmész 1 hétre nélküle vhova és úgy hagyod el, hogy mire vissza jössz büszke lesz rád. Nehezen tudom elképzelni, hogy ne így nyisson annyi idô után, hogy büszke rád. Ha ritkábban hallod, akkor jobban esik, ezt látva lehet felbuzdul egyszer.
Ne erôltesd, lassú víz partot mos.
23/f
Ahogy olvastam a további hozzászólásaidat, az jutott eszembe, hogy valószínűleg neki van önbizalom-problémája melletted! Megismerkedtetek, voltatok mindketten egy "x" szinten (pl. iskolázottság terén), aztán te elkezdted "kinőni magad", jelenleg is 2 suliba jársz, dolgozol. Lehet, hogy neki ezt nehéz elfogadnia, mert ő nem tanult annyit és jobban szereti, ha a nők kevésbé iskolázottak nála (ez durván hangzik, de nem egy ilyen pasit ismerek).
Nálad is érthető, hogy egyre fontosabbá válik a dicséret (főleg, hogy közben előrehaladsz a dolgaiddal), de az ő szemszögével nézve: összejött egy lánnyal, aki elfogadja őt olyannak, amilyen ("kommunikációs hibával"), nem fontosak neki a szavak stb., majd .... ez a lány egyszercsak elkezdi piszkálni, hogy nem elég, amit mutat felé.
Szerintem "kérd" mástól a dicséretet, a barátodtól kierőszakolni nem lehet. Valószínű más a szeretetnyelvetek, ez egy adott dolog. (Változtatni lehet rajta kemény munkával, de ha felismered, hogy nem ellened szól, amit csinál, hanem ő ilyen, akkor az egy megnyugvás mindkettőtöknek.)
Én még kicsi vagyok hozzád képest, és csak 1 éve vagyok a barátommal, de szinte ugyanez van nálunk is! Sosem mondaná hogy szép vagyok, jól nézek ki, vagy akármiért is megdícsérne, mindig csak a rosszat mondja rólam... Rosszul esett az is, mikor próbáltam tetszeni neki, erre jól lehurrogott hogy hogy nézek ki :D ... Egyszer már mondtam neki ezt, azóta sem változott semmi. Ha valami nem tetszik neki, nagyon duzzog, ha én duzzogok, akkor meg jól le vagyok b.szva... Nálunk is ment ez a "legyél olyan mint régen", mondjuk más miatt.
Ez valami pasi tulajdonság?! Lehet, hogy ők többet tudnának segíteni nekünk :D Mert én igazából nem értem, hogy miért ilyen... :S
Bocs hogy nem tudok segíteni, de gondoltam megosztom ezt veled :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!