Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elég nagyot csalódtam a páromban, de nem tudom mit tegyek, ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Sajnos van egy betegségem, ami miatt a védelmet és a törődést sokkal jobban igénylem, természetesen minden nő, de én még annál is jobban. Kicsit pánikolós vagyok, és félős. A lényeg, hogy beszélgettem a párommal, de valahogy úgy jött ki a lépés, hogy nem igazán érzem már biztonságban magam mellette. Arra hivatkozva, hogy "gyenge", szerinte nem tudna megvédeni és hát olyat mondott ami nekem nagyon rosszul esett a példálózáskor.

Kicsit úgy tűnt, mintha azt mondta volna "Neked így is úgyis bajod esik, legalább én ússzam meg" persze nem mondta, de így éreztem át az egészet, jogosan. Az az igazság, hogy a betegség és félelem miatt nekem ez egy nagyon életbevágó és fontos téma, de ebben ő elég nagy kudarcot vallott..Még mindig szeretem és remélem, hogy később megváltozik ezzel kapcsolatban a véleménye de úgy érzem, hogy ennek semmiképp sem lesz jó vége, és akkor szakítanom kell vele, mert nem érzem biztosnak a kapcsolatom. Ha veletek történt volna ez, hogy reagálnátok le?

2011. aug. 27. 19:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szkizofrénia, ami tartózkodással és erős félelemmel járhat, sajnos így is van, a legtöbb embertől elzárkózom, és félek az idegenektől. Lelki okok váltották ki.. Nem kezelem, a szüleimnek sem árultam még el, de sajnos minden egyes tünet igaz rám. Eleinte azt hittem pánikbeteg vagyok. Egyszer iskolába indulva nekem esett egy pedofil, ami után kialakult ez az egész, illetve előtte is ilyen voltam, félénk, zárkózott, félős, de most már még rosszabb a helyzet.. :( Igazából nem az a lényege, mert engem a hozzáállása érdekelt volna, de ő úgy van vele, hogy nem tud megvédeni és kész, nekem ez meg rosszul esik, mintha meg sem akarná próbálni..Amúgy a szkizofréniára visszatérve, sajnos nem olyan a kapcsolatom a szüleimmel, hogy el merjem mondani nekik.
2011. aug. 27. 21:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Nézd, nem vagyok ebben olyan tapasztalt, de mindenképpen menj el pszichológushoz, a skizofréniát kezelni KELL. Mielőtt még rosszabb lesz. És köszönöm a választ, utánanézek akkor, mert tényleg nem normális az sem, amit a húgom művel.
2011. aug. 27. 21:24
 13/16 A kérdező kommentje:
A húgodnak nagyon rossz lehet, én is ezt érzem az utcán. Ilyenkor mindig egyedül érzem magam, és arra vágyom, hogy valaki a közelemben legyen. Sajnos nagyon nehéz ezt elárulni egy testvérnek-szülőnek, de próbálj meg beszélni vele szerintem. Nekem is jól esne, ha idejönnének és megkérdeznék tőlem, van e valami problémám..
2011. aug. 27. 21:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Ehhez végképp nem elég a szerelem gyógyító hatalma. Szakember kell.
2011. aug. 27. 21:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Amúgy ha beszéltél pszichológussal és már haladtok a jó úton, mármint a gyógyulás útján, akkor ajánlanám neked hogy járj önvédelmi tanfolyamra, olyan kűzdősportra amely kimondottan nőknek lett kitalálva és életellenes helyzetekben képessé tesz arra hogy meg tudd védelmezni magad egy két fogással vagy mozdulattal. És hidd el, ha sikeresen csinálsz egy ilyen tanfolyamot, és tudatában vagy annak hogy több esélyed van megvédelmezni magad mint a nők nagytöbbségének ebben az országban, akár férfi nélkül is.....akkor az önbizalmad is növekedni fog és ez is nagyon fontos a gyógyulásodhoz, lehet hogy egy életre elfelejtheted a stresszes és szorongó múltadat.

Szerintem próbáld ki.

22/F

2011. aug. 28. 15:56
 16/16 A kérdező kommentje:
Ez remek ötlet, köszi. Nem is gondoltam még rá. Csak tudod a lényeg az volt, hogy lelkileg bántott meg a párom, azzal, amit mondott.
2011. aug. 28. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!