Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is érzett már hasonlóan? :/
Smartguy86
nem arról van szó, hogy hanyagoljuk egymást... hanem hogy már nem érzem azt, mint az elején, és ez nagyon hiányzik... nekem egy kapcsolatban kell az, hogy "megvesszek" a páromért, persze most is szeretem, de ez csak a törtrésze annak, amit a kapcsolatunk elején éreztem, és ez rossz...
Van az a mondás,hogy egy jó kapcsolathoz két ember kell. Te itt éppen annyira nem akarod megmenteni a dolgot, mint ő. Szerintem semmi értelme tovább erőltetni az egészet. 3 év az 3 év, de attól még nem működik. Szerencse, hogy nem vagytok még házasok, és nincs gyerek a dologban. Így simán véget vethettek a dolognak. Szerintem ezt kéne tenni: hagyni egymást, had keresse mindenki a maga számítását mással!
Ez a szeretem őt dolog elég átlátszó, nincs ott már szeretet a részedről sem, maximum félsz belevetni magad az újba, félsz, hogy milyen eredményeid lennének, félsz a kudarctól - de el kell döntened, hogy inkább szenvedsz még éveket egy olyan pali mellett, akit nem tudsz tisztelni, vagy felvállalod az egyedüllétet egy ideig, hogy utána boldog lehess?
Ezzel a nem akarod megbántani dologgal is csak azt hozod közelebb, hogy ő szakítson. Gyáva vagy! Félsz belevágni az újba, mert félsz, hogy megmérettetnél... Ez azért nem egy érett nőre vall.
Más: a szerelmi lángolás és a szeretet is egyforma dolgokon alapszik. Egymás tiszteletén. Ti ezek alapján már nem szeretitek egymást. Kár akármit mondanod, ha szeretnéd a barátodat, nem vágynál újra. Te függesz tőle, ennyi az egész! Jobb a kényelmes híg fosban ücsörögni, mint kimászni a gödörből...
Amíg nem vállalod a felelősséget a döntéseidért, addig téged éppen annyira nem lehet tisztelni, mint a barátodat, aki szintén csak ül a babérjain és várja a véget. Állj a sarkadra, mondd ki, hogy vége és vállald a következményeket! De ne tedd tönkre egy másik ember következő éveit a saját hülye önzésed miatt! És ezt komolyan mondom!
Szerintem a tartós kapcsolat akkor dől el, amikor a "lángoló" szerelem, rózsaszín köd elmúlik. tudósok mondják, hogy ez kb. 2-3 évbe telik, szóval stimmeltek. Nos itt van egy útelágazás: a szerelemem vagy átalakul egy sokkal mélyebb, stabilabb szeretetbe, ragaszkodásba, amit egy életen át lehet érezni és az évekkel, évtizedekkel csak egyre mélyül, vagy a másik út, ami úgy néz ki nálatok bekövetkezett, az az, hogy a kapcsolat ellaposodik, nem fejlődik tovább az előbbi, fülig szerelmességnél magasabb szintű kötelékké.
Utóbbi eseteket sokszor (akár egy életen keresztül) összetartja a megszokás, vagy a gyerek, vagy az, hogy nincs lehetőség különmenni. Ezt nem kell összekeverni azzal, hogy "még mindig szeretem". Fontos, hogy tisztázd magadban, hogy nálad nem ez van-e esetleg.
Fiatal vagy még, épphogynem tini. Szerintem gondoljátok át a dolgot, hogy meg akarjátok-e menteni a kapcsolatot.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!