Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyembe?
Ha már választanod kell, akkor azt válaszd, akihez jobban húz a szíved. Ha biztos vagy abban, hogy hosszútávú lesz a kapcsolatotok, akkor egyértelműen a barátodat.
Engem nem állított senki választás elé, de nekem sokkal fontosabb a párom, mint az olyan barátnők, akik a hátad mögött kitudja miket mondanak rólad. Nem is beszélve azokról, akikben azt hiszed, hogy megbízhatsz, közben meg el akarják csábítani a párod(ma is volt egy ehhez kapcsolódó kérdés a családi kapcsolatok témában).
Az egyik buddhista parancs azt mondja, hogy soha ne tölts időt azzal, hogy megértsd a másikat. Soha ne
pazarolj időt arra, hogy a másikat analizáld. Miért? Mert nem érdekes, hogy a másik miért bánik velem rosszul.
Ha elkezded megérteni, hogy a másik miért bánik veled rosszul, annak csak egy oka van, hogy ne kelljen őt otthagyni. Mert ha elfogadod, hogy
ő azt mondja neked, hogy ha szeretsz, akkor mindent megteszel értem, akkor te továbbra is az
ő rabszolgája vagy. És aztán azt mondod, hogy én a rabszolgája vagyok ugyan, de értem, hogy neki miért kell engem így kezelnie. Nekem ez nem segít, és másnak se. Ha velem valaki rosszul bánik, én nem akarom megérteni, miért bánik velem rosszul. Én nem akarom, hogy velem rosszul bánjanak.
Szerintem, ha valaki rosszul bánik veled, akkor az analizálás helyett azt kell mondani, hogy nézd, ezt csináltad velem, ez egy. Ha harmadszor megteszed ugyanezt, akkor kész, akkor soha többé nem beszélek veled, és menj a fenébe. Ha még egyszer megteszi, akkor azt mondod neki, csak úgy futtában, hogy ez kettő.
És akkor a harmadiknál el kell költöznöd, és vége az egésznek. Különben akkor már aláírod a szerződést, hogy nekünk olyan kapcsolatunkvan, ahol én kínozlak, te pedig panaszkodsz.
(Egy pszichológus írta, de tökéletesen neked szól most ebben a helyzetben)
07-01 15:30-nak igaza van
amúgy meg az érzelmi zsarolás szerintem nem fér bele a szeretlekbe..
Tulajdonképpen három bizonytalan ember van a történetben. Ez ragyogóan látszik, a középső te kedves kérdező vagy aki dönthetsz hogy továbbra is maradsz a barátoddal aki ki akar sajátítani, vagy mész vissza a barátnődhöz aki szintén ezen dolgozik.
Ugyanis a szerelem önzetlen, és a barát is az aki a legjobbat akarja neked. Szóval ezek megborultak már réges régen nálatok, ha csak ezt a két régi feltevést vesszük alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!