Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bla, bla, bla. Minek ennyi álszent, felszines mellébeszélés, jó tanács cimszó alatt?
Azt ismered hogy van egy sir,amin a következő felirat van: Mondtam,hogy beteg vagyok...
Gondolkodj el rajta utolsó!
A betegség nem függ össze a helyesírással főleg, hogy mielőtt bepötyögöd eme felsőbbrendű gondolataidat akkor le is ellenőrzi Neked.
Mármost leírtad, hogy mindenki szenved blablabla. Ha zavarnak a hamis válaszok hát ne olvasd el őket. Elég a kérdésekre válaszolnod a magad módján. Egyébként is persze, hogy ugyanazokkal a problémákkal találkozol naponta többször mivel minden ember életében vannak hasonló dolgok amiken keresztül megy. Ő is én is és talán te is kedves kérdező. Mindnyájan a magunk módján próbálunk segíteni. Nem hiszem, hogy bárki is hazudna szándékosan egy idegennek ok nélkül. Az élet pedig nem könnyű senkinek és számtalanszor hibázunk, csalódunk esetleg szenvedünk. Van aki képes egyedül talpra állni és van aki nem. Nem kell szeretned az embereket én sem szeretem őket. Viszont nem is kellene általánosítva elítélned mindenkit. Bár végül is szíved joga mit teszel. Az igazság viszont az, hogy nem képtelenek vagyunk egymás mellett harmonikusan élni HANEM nem is AKARUNK, mert ha az ember tesz azért amit el akar érni ha, küzd érte akkor előbb utóbb eléri. Szerintem nem vagy még annyira idős, hogy azt mondhasd eleget küzdöttem. Ugye tudod, hogy nem akarásnak mi a vége....? Ugyanis te nem is akarsz, boldog kapcsolatban élni ahogy leírtad. Tudod százszor könnyebb elfordulni mindenkitől mint mellettük állni. Tudom mert egy időben én is ezt tettem. Nem is maradt senkim. Könnyebb volt így, de ez olyan szintű gyávaság volt tőlem, hogy szívem szerint amikor ráébredtem mekkora hülye vagyok szemközt köptem volna magam.
"maga az ember alkalmatlan pár és társkapcsolatra"
Ez általában a fiatalabbaknál a legjellemzőbb mert még befolyásolhatók és tapasztalatlanok.Aki már érettebb és tapasztaltabb az képes normális kapcsolatra.De ehhez nem kell nagy tudomány mert az ember társas lény.És fontos hogy az embernek legyenek barátai és legyen egy párja mellette.
"miért kell ugyanazon problémákkal naponta találkozni?"
Az életben minden ember hibázik.Ez a felnőtté válás egyik része.Mivel senki nem lehet tökéletes és a hibáiból tanul az ember.És jó ha az ember megtudja mással osztani a problémáit és tanácsot kérjen.Gondolj bele ha mindenki magába tartana mindent és nem beszélné meg senkivel akkor milyen lenne a lelkivilága.
"mi vagyunk képtelenek harmonikusan,boldogan egymással élni"
Hát ez lehet hogy nálad így van meg jópár embernél.
pedig ez nem egy lehetetlen dolog...
Ez a valóság,az élet.Az emberek hibáznak,nem tökéletesek,és néha a harmónikus,boldog kapcsolatba is vannak veszekedések.
Beleolvasgattam abba amiket írtál, érdekes. Nem hiszem, hogy felsőbbrendűnek tartanád magad -mint ahogy itt többen írták-, ha mégis így van az valóban probléma :). Még akkor sem tarthatod magad felsőbbrendűnek, ha mások azt éreztetik veled, hogy "alsóbbrendűbb" vagy (pl "fogyatékos"), egyszerűen nincs értelme ilyet mondani, mert egyértelmű, hogy ez nem igaz :). Azok akik netalántán meg testiségük/vagányságuk/intelligenciájuk miatt tartják magukat náladnál jobbnak majd megértik, hogy nem azok, sőt még meg is bánják életüket, sőt, még odáig is eljutnak, hogy folyamatosan azt fogják gondolni, hogy mások jobbak náluk :D Nincs ilyen. Pláne ilyen hamis értékekkel tűzdelt világban, lósz*r az egész. Hazugság. Eleve kezdjük annál az apróbb ténynél, hogy minden ember gyilkos (igaz csak passzív formában), de miattunk gyilkolnak le annyi állatot, miattunk vágják a fákat stb.. E felelősség alól nem tud senki kibújni és, ha egyszercsak összeomlana ez a rend, a passzív gyilkolásból rögtön "aktív" lenne, és mindenki egymást ölné a betevő falatért, Taylor Swift meg énekli a szopós szájával a sok farokságot a TV-ben. Ezt a kettőt hozd össze :) Nem tudod.
Ez volt elösször.
Másodszor meg nyílván a fentiek tekintetbe vételével egyetértek veled (meg még sokat tudnék írni a témában feleslegesen), de ilyenek az emberek. Ezen nem tudsz változtatni. Mindet arra képezték ki, hogy megvédje magát, ha kell akkor azzal, hogy porrá aláz (és sokaknak megvan erre a képességük).
Harmadszor:
Nem mindegy ki mit magyaráz? Mindeki beszél mindenről. Mér is fáj az neked, hogy hazugságokkal éltetik egymást? Éltessék. Te meg légy alázatos. Örülj a természet csodáinak, mert az ember képes megérezni milyen hatalmas dolog részese is, talán mondjuk épp egy tornádó mellett (csak példát mondtam, de az is egy elképesztő jelenség egyébként, és persze veszélyes is). Ilyen hozzáállással meg csak magányos lehetsz. De felejtsük már el azt, hogy egymáshoz hülyeségekkel mérekezzünk....
Mint egy debil Óvodás aki nagyon büszke arra, hogy megnyerte a futóversenyt, és mindenkinek büszkélkedik mennyire erős. Szánalmas, ha ezt nem növi ki egy ember, márpedig sokan nem jutnak el arra a szintre, hogy felvilágosodjanak és akkor állandóan új és új dolgokat keres amiben másoknál jobb lehet. Nem így működik ez. Aki meg bármikor el ért valamit (gondolok itt pl a művészekre) azért tették mert pont lesz*rták ezt az egészet. Rajzolj, ha van kedved, de ha nincs ne tedd. Így gondolom. Csinálja mindenki azt amiben a legjobb, élvezze saját elméjében rejlő lehetőségeket (ami nem is biztos, hogy sajátja, de ezt most hagyjuk)
Na ez hosszú lett és csapongó, vesszőket ide oda önkényesen tettem szerintem, sry érte :)
Kezdjük azzal, hogy nem minden esetben bűn hazudni, mint ahogy őszintének lenni sem pozitív mindig. Nem gondoltad, ugye? Egyébként 1-2 embernek ment a zöld kezecske, mert tök igaza van.
Ha van egy ember, aki aggresszívan pofátlan vagy végezni akar a szeretteiddel, igen is jobb ki mondani valamit, ami nem igaz és jól jöhet. Nem jelenti azt, hogy az alapján kell majd cselekedned, vagy bármit is elárultál volna.
Vagy szerinted jobb az őszinteségért feláldozni ezt-azt??
Miért ilyen k..va nagy érték az-az őszinteség, neked???
Nyílván visszataszító az-az ember, aki csak hazudni tud, ez természetes, de ha neked ez a legnagyobb bajod, irigyellek. Melesleg így van, ha boldog vagy, ne törődj velünk, vagy elszeretnéd majd mondani a világ pusztulásakor, hogy én megmondtam???
Most pedig térjünk rá az őszinteségre??
Én le se köpnék azt, aki azt mondaná egy sebhelyes embernek, hogy figyel, gusztustalan, torz az arcod és undorodom, amikor rád nézek, de azért lehetünk barátok, talán. Remélem az ilyen örökre egyedül marad. További szép elmélkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!