Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez ennyire ritka? Miért mondja mindenki, hogy ilyen fiatalon nem tudhatom, hogy ki az, akivel örökre együtt szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Másfél éve vagyunk együtt a Barátommal, és biztosan érzem, hogy Ő az, akivel le szeretném élni az egész életemet. Egyre jobban szeretem! Ő az első (és egyben szerintem utolsó) igazi szerelmem, a szüzességemet is Vele vesztettem el. Úgy érzem, Vele egy élet is kevés lenne, és nincs semmi, amit együtt ne tudnánk túlélni. Miért mondják, hogy naiv vagyok és illúziókat kergetek? Miért ne lehetne, hogy 18 évesen megtaláltam azt az embert, akivel boldog lehetek életem végéig? Ez ennyire ritka?

20N, 22F

2011. jún. 18. 23:11
1 2 3
 11/25 donmogyoróscsirke ***** válasza:
Azok mondják hogy ez illúzió és gyerekes álmok kergetése akik még nem találták meg! Nem kortól függ hogy megtalálod-e az igazit vagy sem! Gratulálok a jó kapcsolatotokhoz és továbbiakban sok jót :)
2011. jún. 18. 23:43
 12/25 anonim ***** válasza:

Igen, ez ennyire ritka. Az, hogy így érzel, teljesen természetes, de csak a párok nagy százaléka mindezek ellenére szétválik pár éven belül. Az oka pedig az, hogy minél fiatalabb korban kerültök össze, annál kiforratlanabb a személyiségetek, és annál többet változtok még 23-25 éves korotokig. Márpedig csak úgy tud jól választani az ember, ha teljes mértékben tisztában van a saját igényeivel, céljaival és motivációival, valamint ha már van némi negatív-pozitív tapasztalat is a háttérben. Ha ennek ellenére egy fiatal pár mégis együtt marad véglegesen, az nagy részben azért a szerencse számlájára is írható, hogy annak idején félig vaktában sikerült pont egymást választaniuk.

Másik veszélye a fiatalon kezdett kapcsolatnak, hogy nincs független életetek előtte, nem tudjátok, milyen lenne felnőttként, csak önmagatokra hagyatkozva megállni a lábatokon. Ez úgy 25-30 éves korban szokott kibukni, sok tinikori kapcsolat megy szét ebben az életkorban, mert már leküzdhetetlennek érzi az ember, hogy a saját maga ura lehessen, kompromisszumok nélkül.

Megemlíteném azt is, hogy semmi garanciát nem látok abban, ha a fiatal pár házasodik és jön a baba is. Azoknak a száma számít, akik 40 évesen azt mondják: igen, elsőre megtaláltam az igazit. A fiatalkorban összekerült párok között nagyobb a válások aránya, mint ha mondjuk 25-30 évesen ismerkedett volna meg a két fél.

Ezzel nem azt mondom, hogy ti nem fogtok együtt maradni, lehettek ti a ritka kivétel, mert tényleg léteznek ilyen párok. (Bár én személy szerint egyet sem ismerek) Én csak felsoroltam az okokat, ami miatt mások hitetlenkedve fogadják a kijelentésedet.. Ami azt illeti, 19 évesen én is azt hittem, megtaláltam életem párját, de 5 év után szakítás lett a vége: utolért a függetlenedni akarás. Azóta "kiélem" magam, ami számomra azt jelenti, hogy ismerkedek, utazgatok, barátokkal és családdal vagyok, tanulok, dolgozom, szórakozok. Párkapcsolatom azóta nem volt, kalandoknak nem vagyok híve, de élvezem, hogy önálló döntéseket hozhatok az életemről. Az igazit pedig még keresem..

Gondolom kb. minden mondatot cáfolni tudnál, de ez így van rendjén:) Ha ezzel a fiúval maradsz, akkor még sok év telik el, mire bizonyos lehetsz benne, jól döntöttél. De legyen úgy, azt kívánom.

2011. jún. 19. 00:19
 13/25 anonim ***** válasza:

23:33, Sajnálom! Nagy rossz lehet neked. Amikor ilyeneket olvasok, meg hogy mennyi válás van, mennyien csalják meg a párjukat akkor azért elgondolkozom, hogy mi értelme egyáltalán kapcsolatba kezdeni. Ilyen alapon jobban jár az ember ha elmegy prostinak, akkor legalább nem gyötri magát felesleges érzelmekkel és még pénzt is kap.

Miért szakítottatok?

20/l

2011. jún. 19. 00:22
 14/25 anonim ***** válasza:
mert ha tényleg örökre vele maradsz egy csomó mindent lehet hogy kihagysz..nem éled ki magad, túl korán alapítsz családot..nem bulizol..és már csak a gyerek lesz..és 24 évesen már begyöpösödött leszel..
2011. jún. 19. 01:04
 15/25 anonim ***** válasza:
én is éreztem ezt anno végül 6 évet vesztegettem el az életemből:D egy olyanra aki az utolsó egy hónapban mással kavart, menyasszony létére:D:D azóta asszem kerülöm az olyan kifejezéseket, hogy örökre meg stb:D, nem kell mondani, mert csak pofára esés lesz vége, szvsz, a másik meg, te hiába érzed így ha a párod nem... szal csak óvatosan
2011. jún. 19. 01:30
 16/25 anonim ***** válasza:
Na basszus! De ÍGY minek belekezdeni? Jobban járnak megint az érzéketlen ribancok... :( Most én is az legyek?
2011. jún. 19. 06:22
 17/25 anonim ***** válasza:

00:22

azért szakítottunk, mert még nem értünk meg talán egy ennyire komoly kapcsolatra

elsősorban mert még ő félt kissé az elkötelezettségtől ilyen szinten :(

nekem meg hát első komoly kapcsolatom, de így az utóbbi időkben legalább most hogy egyedül vagyok látom a hibáimat, miket rontottam el

szerintem ezaz a szenvedés amit mindenkinek muszáj egyszer legalább átélnie

kérdező: bocsi az offért, csak válaszoltam egy kérdése

nektek sok boldogságot kívánok, higgy benne és menni fog :)

2011. jún. 19. 10:55
 18/25 anonim ***** válasza:
Igen, lehetseges lenne, ha mar kielted volna magad. En 16 eves lany vagyok, hiaba fital vagyok ateltem mar sokmindent, mert koran kezdtem, megis ugyerzem, hogy most lenyugodtan es megtalaltam a nagy O-t...tudom mindenki aztmondja, hogy igyse birjuk ki eggyut, de szerintem igen, mert mindketten ugyanonnan jovunk, mindkettonknek eleg sotet a multja, igy eggyut lenyugodtunk es nagyon szeretjuk egymast...mobndjuk megjegyeznem, hogy nekem nem o v olt az elso, se a masodik, neki meg tobb volt 20-nal...igen ez elitelendo, mi fel is valaljuk, de szerintem akkor is csak ugy lehet ha mar kieltetek magatokat, kiporbaltatok massal, stb...
2011. jún. 19. 11:05
 19/25 anonim ***** válasza:
Erre annyit, h első barátnőmmel 5 évig voltunk együtt, egymással veszítettük el, nagyon szerettük egymást meg minden.. Évekig én is hasonlót gondoltam, aztán egyszer vége lett.
2011. jún. 20. 16:11
 20/25 anonim ***** válasza:
Ezért aztán érdemes belekezdeni egy kapcsolatba.... Akkor inkább jobb egyedül egy életre ha már nem lehet kapcsolat egy életre.
2011. jún. 20. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!