Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti vonzónak találtok egy INTJ típusú fiút? (bővebben lent)
Van egy ilyen személyiségtesztes weblap. Az 5 féle tesztből 4-szer INTJ, 1-szer INTP jött ki eredményként nekem. Azt írja, hogy mi, akik ilyenek vagyunk, elég nehezen találunk párt magunknak. Kérdés, h ti vonzónak találjátok az ilyen fiúkat? A lényeg, hogy racionális gondolkodású fiúra gondoljatok, de bővebb leírást itt találtok:
Köszi előre is a válaszokat! :)
Aki INTJ-t ismerek, mind lány. Köztük én is. :D
Egyébként meg az INTJ szerintem különösen szórakoztató fajta, ha képes vagy kezelni, és elfogadni. Két INTJ együtt kívülállóknak brutális vagy frigid kapcsolatnak tűnhet, de ahogy öregszem (21 vagyok xD), úgy érzem, csak a saját típusommal tudnék jól meglenni igazán hosszú távon, mert őt nem zavarná a sok "INTJ-ség", és én is tudnám, hogy mi van vele, hogy kezeljem anélkül, hogy megbántanám, vagy megjátszanám magam.
Elég régi kérdés ez már, hogy találtál rá? :D
Különös dolog ez, mert lehet, hogy más az, amit elképzelek egy lányról, hogy milyen lehet egy INTJ típusú, és más, ha élőben tapasztalnám meg a viselkedését. Elméletben úgy vagyok, hogy ha túl egyformák vagyunk, talán nem lesz olyan izgalmas a másik. Én pl. egyetértek azzal, hogy intelligens legyen (ezt sokkal inkább a lelki érettségre, gondolkodásra mondom, és nem a lexikális tudásra!), de pl. azért egy nőben mégiscsak legyen érzelem, szív, egy pici illogikusság, mert talán emiatt nő egy nő, szerintem. :) Ugyanakkor mégis értse meg a gondolkodásomat, mert ezt pl. szüleimnél is látom, hogy nemcsak, hogy különböznek, hanem sokszor nem is értik egymás gondolkodását. Szóval, hogy mennyire tudnék INTJ lánnyal együtt élni, ki tudja... :) Gyakorlatban jöhet rá az ember, ráadásul azért ezen felül, amit ez a pszichológia nem tud lemérni, még sok minden dolognak passzolnia kell, hogy tényleg jól kijöhessen egy pár egymással. Hiába hasonló a gondolkodásuk, ha ennek ellenére mégis vannak alapvető dolgok, amikben nem értenek egyet.
Köszi a választ. :)
Tehát pedofil tevékenykedés is játszik?:D
Ne vedd sértésnek, de észrevételem szerint néha úgy írsz, mintha nem tudnád, mit jelent pontosan Thinkernek lenni. Abból, hogy egy nő logikusabb meglátásokat mutat fel, ésszerűbb döntéseket hoz és szereti okkal nyomatékosítani az okozatot ahelyett, hogy "mert csak és hagyj békén" alapon hessegetne arrébb másokat, még nem következik egyenes úton, hogy érzelemmentes vagy maszkulin lenne. Még a nyers stílus sem alapkövetelmény (igaz, belőlem nem maradt ki), ismerek segítőkész, barátságos típusú gondolkodókat, noha inkább az extrovertált-táborból. Mindenesetre tudatosan hajkurászni egy ideált nem éri meg szerintem. Engedjünk néha az ár sodrásának (örülök, hogy kezded átvenni ezt az alapvetően P-kre jellemző életfelfogást :D).
Nem vagyok pedofil, ez nem tom hogy jutott eszedbe. Bár ezt a beszabályozást kicsit ostobaságnak tartom; mármint hogy akinek bejön egy 16 éves, 23 éves létére, az már pedofil? Na ne már.
Amúgy meg nyugi, elegendően sodródok az árral; nem fogok személyiségtesztet végeztetni egy lánnyal csak azért, hogy megtudjam, összejöjjek-e vele. :D Szóval nyugi, nem ezen múlik a dolog, sőt lehet hogy pont az ilyen lányok felé vonzódok. Amit Te leírtál, az nagyon szimpatikus, tehát a racionális érvelést kedvelem, a besértődöttséget viszont nagyon utálom. Igen, lehet, hogy kicsit félreértelmeztem a Thinkereket, talán magamból kellett volna kiindulni. :)
Amúgy ez hogy P vagy J... nálam nem éles a határ. Épp ezért sem jött ki egyöntetűen INTJ nekem sem. Amúgy az az érdekes, hogy a weblap az INTP-t nevezi tervezőknek, az INTJ-t lángelméknek, miközben a P betű a spontaneitást, a J pedig a tervezést jelenti. De lehet hogy az alapvetően tervezők a spontánok? Már összezavart engem is ez a dolog, kicsit keszekuszának tűnik, de lehet h mégsem véletlenül van így. :)
Jesszus, komolyan ne vegyél már! Poénnak szántam az első soromat, ötvözve amolyan ártatlan kötözködéssel, amiért félreérthetően fogalmaztál ("csak fiatalabb legyen nálam").:D Az egyébként az én csőrömet sem hagyja irritálatlanul, mikor nem a kijelölt helyükön kezeli a dolgokat a köznyelv. Egy 16 éves nőstény szervezet bőven túllendült a serdülőkora kezdetén, így akiből vonzalmat vált ki, semmi esetre sem számíthat pedofilnak.
Érdemesebb egyébként az összképet vesézgetni, nem 4 tengelyre tagolni a skatulyákat. Ez a funckióanalízis révén valósítható meg legegyszerűbben. Láthatod, miből épül fel egy INTP, éppúgy a J végződést kapott társa receptje is adott. Ni + Te + Fi + Se vagy Ti + Ne + Si + Fe, nagyon nem mindegy. Kettejük közé jelentős különbségként ékelődik, amit kiválóan öntött szavakba eme topic kérdezője:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
"Ami jól látható különbség, hogy az intp még mindig a rendszert elemezgeti, zavarja ha logikátlanság van benne, amikor az intj már rég eldöntötte, hogy az a rendszer jó-e vagy rossz (értsd: hasznos/hatékony avagy nem), akkor is ha logikailag teljesen rendben van, de akkor is ha nincs, lényeg, hogy működik-e. Továbbá az intp mindenfélén elmélkedik, olyanokon is, ami egy átlag földi halandónak még tudatmódosító szerek hatása alatt sem jut eszébe, ezzel szemben az intj nem ilyen változatos, viszont ha érdekli valami, akkor teljes erővel kutat, és minél gyorsabban a végére akar járni, azonnal kell neki az infó."
Magyarán a százalékoló aránycsúszka nem feltétlen visz közelebb a valós eredményhez.
A 'tervező' fogalom tartalma szövegkörnyezettől függően változik. J-kre használatosan annyi értendő alatta, hogy az illető rutinpárti, szervezett, rendszerkedvelő, struktúrához igazodik, kitartó, fókuszált és ambiciózus. Az INTP-féle tervezés egészen más, azt fejezi ki, hogy 'nem megvalósító'. Elméleti beállítottságot, egyedi ötleteket és megannyi olyasféle összetevőt takar, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy úttörő kiagyalónak titulálhassuk a birtoklóit. Remélem, kitisztult a sor.
Mellesleg sejtettem én, hogy egy elvétett berögzülésből burjánzott el az emóciószereteted.:D Thinkerek ritkán képesek elvonatkoztatni a logika (=mérvadó tulajdonságok főfője) hiányától egy potenciális partnerben. Feltételezem, a Feelerek ennek nyomán bennünk látnak valami kivetnivalót. Rendjén van ez így, ahány individuum, annyi árnyalat.
Nem esett le elsőre a poénod, sajnálom. Köszi a kifejtett választ. :)
Amit beidéztél az INTP-ről, érdekes, hogy magamra is ismertem, meg nem is. Engem is rohadtul idegesít a logikátlanság, és egyáltalán nem csak az izgat, hogy működjön, mint az INTJ-nél. Ugyanakkor pedig ha valami nem működik, nem nagyon boncolgatom. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy a működés szükséges de nem elégséges feltétel nálam. Van, hogy rettenetesen elvont témákról filózok, pl. hogy lehet, hogy mindenkinek külön-külön van öntudata, és miért nem mindenki egy, vagy hogy vannak-e párhuzamos világok... olyan dolgokról, amiket mások blődségnek neveznének, vagy el sem bírják képzelni, és elsőre én sem látom, hogy ezek vinnének is valahova, de mivel érdekelnek, foglalkozok velük, de bízok benne, hogy később jók lesznek valamire. :) Ha másra nem, fejleszti a logikát. Gondolj bele, a sakkozás sem viszi önmagában előre az életet, de a logikát fejleszti, ami viszont már kell az élethez!
Szia!
Ha valóban INTJ típusba tartozol akkor ez az oldal hasznos lehet a számodra. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!