Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az udvariasság mára kiment a divatból?
Gondolok itt arra, hogy a fiú kinyitja a lány előtt pl a kocsiajtót, előreengedi az ajtónál, ha látja, hogy nehéz dolgot cipel automatikusan kiveszi a kezéből és viszi, átadja a helyét, kihúzza a széket stb stb. Elsősorban fiúkat kérdeznék: Ez már nem "menő"? (tapasztalatokat is várok)
(Nemet és kort írjatok légyszíves)
Ez nem menőség kérdés. Amúgy igen, én is ilyen vagyok hogy a lányokat előreengedem, de ez ált. kimerül egy Köszi -vel
18f
Nem vagyok fiu, de nem ment ki divatbol. A baratom nagyon figyelmes ezekre a dolgokra ami felsoroltal, es a kornyezetemben is vannak hasonloan udvarias sracok.
Am. van egy olyan kulturalis felfogas, hogyha a nok egyenloek akarnak lenni a ferfiakal ezeket nem engedik meg..:) Ez nem en vagyok, csak ugy eszembe jutott, hogy hallottam.
Lány vagyok de engem sok éven kersztül ilyen pasik vettek körül. 1-2 kivétellel:S
22/l
Én általában mindenkivel udvarias vagyok. Viszont az öregek sokszor eleve rossz hozzáállással közelítenek, akár be is szólnak, azoknak soha nem adnám át a helyem.ű
23/F
Köszönöm a válaszokat! (a székkihúzást nyilván ilyen elegánsabb étteremben, nem minden nap ebéd előtt :D)
Egyébként örülök, hogy nektek pozitív tapasztalataitok vannak.
Én sem várom el, hogy kinyalják a seggemet is, de az azért már sok, mikor osztálytársam, mikor megyek be az ajtón FÉLRELÖK a könyökével bemegy előttem aztán odaröfögi, hogy "mi van? ti akartatok egyenlőséget"
Sajnos nálam eddig szinte csak negatív tapasztalatok vannak... :(
Én lány vagyok és 22 éves :-)
ez nem "menőség" kérdése hanem a nevelésé.Attól,hogy udvarias egy férfi az nem azt jelenti,hogy "ódivatú"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!