Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tud manapság egy pár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tud manapság egy pár megélni?

Figyelt kérdés
Elsősorban olyan emberek kommentjeit várom akik párkapcsolatban élnek. Lehet nem ide tartozik a kérdés. (akkor bocsánat).Ahogy néztem a tévét elgondolkoztam rajta, hogy egy normális pár manapság hogy tud megélni ennyi megszorítás és munkahely beszüntetés mellett.
2009. febr. 16. 19:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Nehezen, kegyetlen nehezen...
2009. febr. 16. 19:33
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Hát figy. Én jogász vagyok. Két éve végeztem, természetesen nincsen munkahelyem. Anyukám könyvelő, itthon szoktam neki segíteni amit tudok, meg vállalok fordítást. Ebből ugye az következik, hogy nincs bejelentett munkahelyem, tehát nem vagyok hitelképes, nincs jövedelmem. A páromnak a mai körülményekhez képest jó fizetése van, na de nem is nyolc órát dolgozik naponta. Mellette főiskolára jár. Saját házra esélyünk sincs. A mostani megszorítások mellett meg már főleg nincs. Gyerekre mégúgysem. Tehát a válasz az, hogy sehogy, leginkább sehogy nem él meg egy pár, akinek átlagos fizuja van, átlagos szülőkkel. Amelyik megél, az pedig éppencsak evickél a vízfelszín felett, hogy el ne csapjon felette.

Én jövő hónap elején indulok Finnországba, ott találtam munkát, de persze nem a szakmámban. A páromnak keresett szakmája van, ő könnyebben el bír majd ott helyezkedni. Sajnálom, hogy itt kell hagyni a hozzátartozóimat, de én nem azért tanultam , hogy nyomorogjak vagy hogy földönfutó legyen belőlem.Pakolok, és nem nézek hátra.

2009. febr. 16. 19:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Részvétem a 2. hozzászólónak :S Én nem tudom hogy bírnám ki ...
2009. febr. 16. 19:45
 4/14 anonim ***** válasza:
71%

Szia

Eléggé nehezen de hogy ez valamikor is jobb lesz hát... Az elmúlt jó pár hónapba nagyon ránk járt a rúd én nem dolgoztam nem is dolgozok párom rendőrtisztként kapott annyi pénzt hogy elvoltunk belőle de most az évek óta ígérgetett fizetés emelést nem kapta meg a 13.havi fizetésének kb a felét fogják adni utalványokba amit még meg is akarnak adóztatni 2 hónap se és szülni fogok akkor még az a nagyon kevés családi pótlékot is megadóztatják mind emelet drágább lesz minden ... szegény gyerek pont a nagy válság közepébe fog megszületni .... :(

2009. febr. 16. 20:21
 5/14 anonim ***** válasza:
39%
Hát én nem tom mivel Romániában élek :P De nem gondoltam volna, hogy ott ilyen rosszak a körülmények. Itt nálunk Romániában ha nem nagyok az elvárásaid meg tucc élni középszinten(keményen kell dolgozni, de ha szüleid magasabb körökben mozognak akkor nagy elöny). Az nem igaz, hogy irr olyan rosszak a körülmények mint ahogy mondják. Voltam külföldön dolgozni, igaz hogy nagyobbak a fizetések, de sokkal többet kell dolgozni.
2009. febr. 16. 20:22
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Van egy ismerősöm,aki külföldön dolgozik (Ausztria) az ottaniakhoz képest igen jó fizetésért. Van több ingatlan is a tullajdonában itt Magyarországon amiket kiadott albérletbe. Fiának házat épített. Pár hete hazalátogatott ez a külföldön dolgozó,több ingatlan tulajdonosa és amikor találkoztunk megvolt a szokásos hogy vagy mi van veled,stb és rázendített panaszkodni,hogy neki milyen rossz mert,hogy így válság úgy válság és alig tudnak megélni kint keresett fizetésből,mert az árak magasak és már szinte a kaján spórolnak. Végighallgattam,majd miután bejejezte és visszakérdezett,hogy velem mi van, én csak ennyit mondtam cinikusan: Akkor én már nem is panaszkodom az albérleti élet mellett + amellett,hogy elküldtek a munkahelyemről,családot alapítani nem merünk, félünk mert kilátástalan a helyzet,pedig pont tavaly terveztünk babát idénre. Az ismerősöm csak hümmögött és ezek után már inkább panaszkodni sem panaszkodott.
2009. febr. 16. 22:31
 7/14 A kérdező kommentje:
Szóval mindenhol ilyen rossz a helyzet :S Csak azért tettem fel a kérdést mert ugyebár pár év és felnőtt vok de nem tudom utána hogyan tovább. Itt anyámék nyakán gondolom. Lakáshitelt nem tudok felvenni mert a ház a tesóm nevén és az enyémen van (aki tudja hogy van ez az érti), aztán a munkakeresés nagyon nehéz és még ott van az, hogy ha egyáltalán lesz párom akkor hogy tudnám eltartani (a család alapításról nem is beszélve mert azt is szeretnék). Szerintem a helyzet nem sokat fog javulni.
2009. febr. 16. 23:02
 8/14 anonim ***** válasza:
62%
Én már azon gondolkozom, hogy gyereket sem vállalok, semmi értelme. 5 év múlva úgyis sokkal rosszabb lesz.
2009. febr. 17. 08:50
 9/14 anonim ***** válasza:
Oszinten szolva vegyes erzelmekkel olvasom amiket irtok.En kulfoldon elek es itt sokkal jobban lehet erezni a valsagot,csak egy nagy kulonbseg van,itt az emberek tovabb lepnek. Otthon mindekinek olyan kocsija van es olyan korulmenyek kozott el (vagy akar elni) amit nem engedhet meg maganak.Ne haragudajtok,de nem tudom azokat sajnalni,akik azt mondjak,h `nem tudjuk fizetni a kocsinkat`.Az en csaladom tagjai otthon rendesen, becsuletesen dolgoznak es megelnek. Igaz tobbet dolgoznak,mint regen,de nem rontjak a napi moraljukat panaszkodassal. Itt, ahol lakom pl. szules utan nem maradhatsz otthon evekig tamogatassal, itt 9 honap es kell visszamenned dolgzoni.
2009. febr. 17. 11:23
 10/14 anonim ***** válasza:
95%
Az utolsó válaszolónak igaza van, de azért nem teljes mértékben. HIdd el itt is visszamennének az anyukák szívesen dolgozni, ha lenne hova, de nem tud, mert egy kisgyermekes anyuka senkinek nem kell!!! Én sem tervezem hogy három évig lógatom a lábamat itthon az állam és az adófizetők pénzén, de én megengedhetem magamnak ezt az úgymond luxust hogy dolgozzam. Az is igaz, hogy sok magyar azért kerül a tönk szélére, mert az igényeik magasabbak mint amit a fizetésük megenged, ész nélkül ugranak bele a hitelekbe, legyen jelzáog de főleg az a hülye áruhitel uzsorakamatra... az ilyet én sem tudom sajnálni, de azért ez nem általános jelenség. sok sok ember önhibáján kívül mondta be a krachot.
2009. febr. 17. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!