Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok, hogy állnátok hozzá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, hogy állnátok hozzá egy ilyen fickóhoz?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy otthagytam azt az egyetemet, ahová eddig jártam, és átmegyek egy másik szakra. Nehéz döntés volt, de legalább ezentúl azt fogom tanulni, amit mindig is örömmel és szorgalmasan tanultam. A legfőbb problémám az, hogy három évet csúszok emiatt (13. évfolyam +2 év egyetem), ami bizony nem vall egy felelősségteljes emberre, még akkor sem, ha eltartom magamat, s igyekszem nem a szüleimen élősködni.

Sokat lelkizek majd most, tudom, de ez szükséges a helyzetem leírásához.

Iszonyatos önvád gyötör az eltékozolt évek miatt. Szorgalmas voltam ugyan, de a szerzett tudást nem kamatoztathatom. Sem szakmai, tapasztalatszerzési, sem más (ez nagyon fontos: párkapcsolati) szempontból nem jutottam előre; az ifjúságom legszebb évei mentek kárba.Nyomaszt, hogy mennyi mindent csinálhattam volna ez alatt a két év alatt (nyelvvizsga, OKJ stb.) Igaz, voltak élményeim, meg dolgoztam is, barátságokat kötöttem, de mindez nem lett volna jobb e nélkül a "törés" nélkül? Bosszant, hogy milyen későn fogok teljesen a saját lábamra állni, amikor eleve a kapunyitási pánik jellemző a fiatalságra. Bár mindig is fejlődési lehetőségnek vettem a kríziseket, és szorgalmas, törekvő embernek tartottam magamat, most meghasonlottam önmagammal.

Hogyan fognak hozzám állni a lányok? Milyen következtetéseket fognak levonni a személyiségemről a múltam hallatán?

Átlagosan három évvel idősebb leszek, mint az évfolyamtársaim, de semmilyen olyan tapasztalattal és előnnyel nem fogok bírni, ami a koromból elvárható lenne. Sőt, lehet, kevesebbnek fogom magamat érezni. De mégis bizakodva tekintek a jövőbe, és szorgalmasan készülök a szeptemberi kezdésre.

Lányok, hogyan állnátok hozzá, ha valaki ilyen "örökségge" próbálkozna nálatok?

Fiúk, akik hasonló helyzetben voltatok: hogy éltétek meg?

2011. febr. 15. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:

idővel a gondok elhalványulnak, ezek amúgy sem gondok csak így éltél... ezekkel a puttonyokkal megtanulsz majd együtt élni...

és majd eljön olyan lány aki megoldás lesz minden problémádra...

2011. febr. 15. 13:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Már házasok voltunk a férjemel,mikor abbahagyta azt az egyetemet,amit egyébként a szülei erőltettek rá.Hasonló lelkiállapotban volt,mint most te,de sokat beszéltünk róla,lassan elmúlt a komplexusa.Én személy szerint semmivel nem tartom őt kevesebbre,mint azelőtt.A legjobb férj,és a lehető legjobb apja a fiúnknak.Nem is olyan rég gondolkozott rajta,hogy ha a babánk nagyobb lesz,újból belevág a tanulásba,de most olyanba,ami érdekli is.Megkérdezte támogatnám-e.Számomra ez nem is kérdés.
2011. febr. 15. 13:48
 3/8 anonim ***** válasza:

mondhatnám, hogy sorstárs vagyok... 2 évet pazaroltam el egy másik egyetemen, aztán majdnem elcsesztem azt is ahová most járok. jelenleg 21 évesen elsőéves vagyok. na és? :)

ebből soha semmilyen hátrányom nem származott. se fiúknál, se máshol.

elhiszem, hogy most szarul esik, én is sokáig emésztettem magam miatta, de tök felesleges.

csak lazán, örülj inkább, hogy időben rájöttél, hogy nem azt csinálod, ami érdekel.

jah és ne azzal indíts a lányoknál, hogy szia, elb*sztam pár évet a fiatalságomból, azért még van kedved megismerkedni velem? :) najó most túloztam, de a lányt valószínűleg úgyis a személyiséged fogja érdekelni, ha meg nem az érdekli, akkor nem is ér meg egy szót sem.

fel a fejjel! :)

L/21

2011. febr. 15. 13:48
 4/8 Lily Aldrin ***** válasza:

Én erősen kétlem, hogy valaki elítélne emiatt.

Főleg miután, igyekszel nem másokon élősködni...

Illetve akinek fontos vagy, az túlteszi magát ezen.

Én spec 4 szer váltottam nemhogy szakot, intézményt is.... most megint másba fogok, pedig már 26 vagyok. Jó munkahelyem van, annak ellenére hogy még nincs diplomám:)

Nagyon sokszor, és sokan felróják, hogy mennyi lehetőséget és időt elpazaroltam, és néha el is kap a bűntudat, de most komolyan...

Ha valami nem megy nem kell erőltetni, nem kell magad semmibe sem belekényszerítened bárki elvárásai miatt.

Igenis tanuld azt amit szeretnél, mert így csak 2 évet csúsztál, viszont, ha befejezed az előző szakot, és belekezdesz valami olyanba amit nem is szívesen csinálsz, holott lett volna más lehetőséged, még rosszabbul állnál önmagaddal szemben.

Hidd el NEM ez alapján fognak megítélni az emberek.

2011. febr. 15. 13:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Csatlakozom. 22 vagyok. Érettségi után maradtam ötödéven. Utána egy évet dolgoztam, és mentem fősulira. Tavaly nyáron eldöntöttem, hogy szakot váltok, mert olyat szeretnék csinálni, amit szeretnék is..végül is ettől függ a jövőm, és szerintem fontos, hogy az ember valamelyest szeresse a munkáját, különben belebolondul. Szóval most másik szakon vagyok, újra elsőévesként. A csoporttársaimnál 3 évvel vagyok így idősebb. Ezt a korkülönbséget sokszor érzem is. Én már eléggé felnőttem, érettnek tartom magam, amit róluk még nem nagyon lehet elmondani egy-két kivétellel. Néha kívülállónak érzem magam. Ugyan én is magamat tartom el, saját háztartást vezetek, de mégis sokszor érzem azt, hogy már nem itt kéne tartanom, hanem egy rendes állásnál pl. De már jövőre remélem végzek, és rendbe jön minden.

Én sokszor elgondolkodom azon, hogy vajon a hátam mögött miket mondhatnak: milyen idős, miért van itt..de gondolom ezt nem kell mondani.

2011. febr. 15. 14:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Kiss Ádám hatodik éve jár egy 3 éves főiskolára. Szerinted neki gondot okoz megfektetni akit csak akar?

Nem érdekli ezeket hogy ki vagy mi vagy, csak az hogy mit kaphat tőled; igen, ez az önzőség non-plusz-ultrája!

Sajnos ez manapság a divat.

2011. febr. 15. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem azért de kit érdekel?ha izgat egy szakma ne érdekeljen mások véleménye+ ma már pontosan nem tudom de bőven 30 felett lehet még jelentkezni egyes iskolákba ők vajon mit érezhetnek első évesként?:D szerintem amúgy semmit ne az izgasson mit gondolnak rólad vagy hogy mit szalasztottál el, mert két év nem olyan nagy kihagyás inkább légy büszke arra hogy kitartasz az életcélod mellett,sok ember a megszokás miatt nem mer már kilépni és azt tenni amit igazán szeretnének
2011. febr. 15. 16:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Az érettségi után én is eltékozoltam két évet, mire rájöttem, mit is akarok csinálni. 23 éves fejjel vagyok első éves, és eleinte nekem is rossz volt erre gondolni, hogy kidobtam két évet az életemből.

Aztán belegondoltam: öregem, egy csomó fontos dolog történt az alatt a két év alatt is. Az iskolai papír nem minden.

Amúgy lehet, ismerlek, nem akarlak lerohanni, de dobj egy privit, hogy ki vagy. Ha tévedtem, esküszöm, leszállok rólad.

2011. febr. 15. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!