Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Nem tudok fejlődni a párom féltékenysége miatt.
ugyanis akármit akarok, pl tanfolyamra járni, vagy lenne munkám épp külföldre (2 hét munka 2 hét itthon), leszögezi, hogy ha vállalom, akkor vége, mert megölném vele a kapcsolatunkat, mert lehet bepasiznék, vagy alig találkoznánk
jelenleg anyánál dolgozom (se bejelentés, és alig pénz)de ő így nyugodt, hogy nincsenek körülöttem pasik. és ő akar mindent megteremteni, ami kell egy családalapításhoz. ez nem is lenne baj, csakhogy ő ezzel vissza is él, hangoztatja, hogy én semmit nem tudnék beleadni a közös lakáshitelbe, és mindenkiben azt a látszatot kelti, hogy ő dolgozik meg mindenért, én meg beleteszem a fenekem a jóba!!
és lassan félek hogy csak a szex miatt tart, meghogy takarítsak nála. ja és el is akar jegyezni.
és érdekes, hogy ha egy férfi fizeti a közös lakást, de az asszony otthon van gyerekkel, kiesik a keresete és lestrapálódik mint nő, kiég, stb azt egyik férfi sem értékeli áldozatként, csak azt látják, hogy mindent ők fizetnek, a fenntartók.
holott egy nő férfi nélkül megtudna ugyanúgy hitelezni egy kérót és azért dolgozni, a férfit meg bezárni az aranykalitkába, hogy a bolt és játszótér legyen az élete.
összevetve: leural a párom, nem tehetek semmit(munka/tanulás) és ezt a szememre veti, hogy én nem teszek semmit a jövőnkért.
kérem, hogy ne a szakítás merüljön fel elsődleges megoldásként
köszönet
Azért zár be mert hagyod. Ok, ne szakíts vele, de gondolom arról beszélni, hogy megváltozzon meg nem nagyon lehet vele.
Akkor éld az életed, dolgozz ahol jól esik, és vagy megszokja, hogy téged nem lehet pórázon tartani, vagy tényleg a szakítás az egyetlen út. Amúgy szerintem ha egy kicsit jobban elengedne és látná, hogy nem lépsz félre akkor egyre inkább bízna benned.
Ez nagyon önzö, eretlen es feltekeny viselkedes a parod reszeröl!
Mindenkeppen komolyan meg kell ezt beszelned vele. Magyarazd meg neki, hogy ezt a közös jövötökert, de ugyanakkor magadert is tenni szeretned. Ha nem bizik meg benned, akkor milyen embernek tart teged? A folyamatos ellenörzes nem lehet a bizalom alapja.
Magyarazd meg neki, hogy szereted, de ö azzal, hogy nem engedi, hogy megvalositsd önmagad, nagyon art ennek az erzelemnek. Mond meg neki, hogy nem szeretnel X ev mulva gyülölettel ranezni, mert miatta mondtal le almaidrol.
Egy müködö parkapcsolatban a felek tamogatjak egymast abban, hogy fejlödjenek, megvalositsak almaikat.
Aldozatokat lehet hozni egy parkapcsolatban, de elvarni nem.
Kijelenti, hogy vége? Ezzel zsarol? Ha ezt megteszi, úgy sem szeret, így feleslegesen pazarlod el az éveidet mellette. Ha meg üres fecsegés, hadd mondja. Tedd amit tenned kell ! Nem élheti más az életedet.
Egyedül születünk, és egyedül halunk meg. Az utat egyedül járjuk végig, még akkor is, ha bizonyos időre mellénk szegődik valaki.
Mást ne hibáztass évekkel később, hogy miatta nem jutottál el oda, ahova akartál. Nem az ő hibája lesz, hanem a Tiéd!
nagy bölcsesség kedves utolsó
ezzel ő úgy zsarol, hogy ha kimegyek pl nem ő, hanem ÉN teszem tönkre a kapcsolatunkat, tehát nem ő szakít velem, én hagyom ott!!!
mintha én akarnám, hogy vége legyen, mert én külföldre megyek.....fifikás, nem csak féltékeny
múlt héten beszéltem vele
felvázoltam ha a külföldi keresetem meglenne, mennyit tudnánk eltenni, viszonyítottam, hogy ott 1 hónap alatt megvan, ami itthon nekem 10! hónap alatt, és ha rövid időre is, de a leglogikusabb, ha kimegyek és csodák csodája, felfogta!!!
csak: 1 hétre rá elfelejtette az egészet és megint ott van, hogy én nem mehetek sehova!
ha megyek, vége.
tehát nem köthetem az ebet a karóhoz, mert képes a féltékenysége miatt szakítani. már volt egy exbarátom aki ezért kezdett mások után rohanni, mert egyszerűen NEM HITTE el, hogy komolyan tervezek vele és bennem megbízhat.
pedig nem vagyok se szőke plázacica, sőt a félénk kategoriába tartozom.
a másik bölcsesség ott van, többen írták lehet tényleg azért ilyen velem, mert hagyom magam. ez méslységesen elgondolkodtat
igen x év múlva nem gyűlölhetem őt, mert nem tartok sehol miatta, mert az ÉN döntésem volt
ezt a barátom is már leszögezte nem egyszer.
hogy "nem vagyunk mi lánccal összekötve", "ha menni akarsz menjél".
De igen!! Ő láncol le, és Téged tesz hibássá,hogy lelkiismeret fúrdalásod legyen. Tipikus féltékenységi megoldás. Ezt hívják lelki terrornak.
Hány évig fogod ezt csinálni mellette, hogy szürke , kiszolgáltatott rabszolga leszel??50-ig kibírod??
Mert ugye azt tudod, hogy ha most nem találsz munkát, és nem szokod meg, akkor 20 év múlva már nem tudsz beilleszkedni és munkát vállalni.Szórakozni nem mehetsz,konyhatündér leszel,és mindig fog a munkádban hibát találni.
hogy el lett ez is találva:
tényleg talál még a házi munkámban is hibákat....
csak valahogy én gyerekkorom óta azt az elvet vallom, hogy első a család és második a munka
és most áldozzak fel egy stabil párkapcsolatot önmegvalósítás, azaz a Pénz miatt?
ez is igaz, tényleg engem terhel a lelkiismeretfurdalás
jaj de nem tudom ezt megoldani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!