Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Bunkóság-e szerelmet vallani...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkóság-e szerelmet vallani egy foglalt lánynak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 22 éves fiú vagyok, meglehetősen gátlásos (eddig még nem is volt barátnőm, de ez most mellékes). Ennek ellenére 2 lánnyal is jól kijövök az egyetemen, akikkel rendszeresen együtt ülök órákon, egyfajta kis "baráti triót" alkotva. Az egyikőjüket különösen megkedveltem, és kb. 1 éve már sokkal többet érzek iránta, mint barátság. Nagyon jól kijövünk egymással, de persze Neki már akkor is megvolt a jelenlegi barátja, amikor elkezdte az egyetemet, úgyhogy ez egy nagy reménytelen szerelem lett. Bár próbálom mindig éreztetni vele, hogy nagyon kedvelem őt, de nem akartam sohase egyértelmű utalásokat tenni. Ő egyébként egy nagyon empatikus és kedves lány, és mint egy egyszerű barátot, engem is minden bizonnyal nagyon kedvel. Idén nyáron végzünk, és arra gondoltam, hogy egy kis ajándék kíséretében "búcsúlevelet" fogok Neki írni, amiben leírom, hogyan éreztem iránta, és egyben megírnám, hogy ne is tartsuk a kapcsolatot a későbbiekben, hiszen egyrészt ezek után már biztos kínosan éreznénk magunkat és nem lenne ugyanaz a barátságunk, másrészt így talán könnyebben el tudnám őt felejteni, és nem őrölném magam tovább a végtelenségig. Úgy érzem, hogy legalább ennyivel tartozom magamnak, hogy ezt a szerelmet ne kelljen tovább magamba fojtani, és a tudtára adhassam, ha csak így utólag is, ugyanakkor nem szeretném, ha emiatt Ő nagyon rosszul érezné magát. Szerintetek etikus egyáltalán egy kapcsolatban lévő lánynak szerelmet vallani, ha nem remélek semmit, és utána úgyse találkoznánk többet? Kérlek írjátok meg véleményeteket! Ti mit tennétek?
2009. jan. 19. 23:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne tedd pontossan azért mert tudod,hogy elrontod a barátságot.És ez tipikus olyan eset amikor kiderül hogy férfi és nő közt nem létezik tartós barátság mert az előbb utóbb valaki részéröl átalakul.Ha mégis akkor az hallgat és elfolytja az érzéseit.Az életben nem mindig úgy történnek a dolgok ahogy azt mi gondoljuk és érezzük.Most sorolhatnák példákat hogy nekem mikor ki tetszett és mit éreztem vagy gondoltam más barátnőjéről vagy feleségéről.

Hát ez van tudni kell magunkat kontrolálni,biztos találsz magadnak olyan lányt aki singli.

2009. jan. 19. 23:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt 2 nagyon jo fiu baratom, nem egy idoben. Mivel nincs sok baratom, nagyon jol megvoltam veluk, mig ki nem derult, hogy szerelmesek belem. En egyik alkalommal epp egyetemre keszultem, elmondtam neki, hogy azert nem, de vele semmi gond, azota alig beszelunk. A masik pedig mert epp egy masik kapcsolaton voltam tul, nem voltam felkeszulve ra. O akkor kerulni kezdett, mindketto baratsagat elveszitettem. Neked melyik a fontosabb a baratsag vagy az, hogy tudja, szereted. Probald elfelejteni, keress olyan lanyt, akinek nincs baratja.
2009. jan. 19. 23:54
 3/13 anonim válasza:
66%
Ha biztos vagy benne,hogy ezzel le tudnád zárni(és le is akarod) akkor nem sülhet el rosszul. Szerintem megértene,hogy nem kiszúrni akarsz vele..
2009. jan. 20. 00:00
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Én úgy voltam vele eddig, hogy az egyetem után az élet többnyire úgyis elsodorja az embereket egymástól, ráadásul ha tényleg el akarom őt felejteni, amúgy sem lenne tanácsos ragaszkodni a barátság ápolásához, ezért nem is lenne mit veszítenem, vagyis nem fenyegetne, hogy a barátságunk rovására menne ez a dolog. Ugyanakkor lehet, hogy igazatok van, és nem éri meg ilyen emléket hagynom magamról, meg talán nem is lenne ez tisztességes a barátja miatt sem. Csak hát mindig ott motoszkál bennem is, hogy a legegyenesebb út mégis csak az, ha az érzelmeket őszintén tisztázzák az emberek.
2009. jan. 20. 00:45
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
hm? miért tűnne már el a barátság egyetem után? szerintem nem kell ezt elmondanod neki. a barátság egy nagyon szuper dolog, ne dobd el! azt meg nem tudhatod, hogy mi lezs később. inkább csak ne találkozz vele kettesben. aztán lehet, hogy másba leszel szerelmes és ő továbbra is egy nagyon jó barátod lesz, vagy valamikor együtt lesztek. a lényeg, az, hogyha jól érzitek magatokat egymással, te tudd élvezni mint barátságot is. a túlléőés módja egyáltalán nem az, hogy nem találkozol vele többet
2009. jan. 20. 01:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne úgy állj, hozzá, hogy egyetem után vége a barátságotoknak. Én sem javaslom, hogy megírd ezt neki. Egyetem után, ahogy te is írtad, valamilyen szinten elválnak az útjaitok - ezzel lehetőséget adsz magadnak arra, hogy megismerj más lányokat és mivel ezzel a leányzóval jóval kevesebbet fogsz találkozni, könnyebb lesz ezt lezárni. De, ha ilyen jó kis baráti trió alakult ki köztetek, ne szakítsátok ezt meg, hetente/kéthetente (kinek hogy engedi ideje) össze lehet ülni egy közös teázásra, dumálásra. Szerintem így a későbbiekben elveszíted az érdelődésedet iránta, én maximum ezután kockáztatnám meg, hogy az egyik ilyen beszélgetés alkalmával csak úgy mellékesen feldobd, hogy "amúgy bejöttél nekem régebben". Nevettek egy jót, és barátok maradtok. Köztem és a legjobb barátom között is hasonló helyzet állt fönt - és mégis, mindent egymással beszélünk meg a párkapcsolatainkról.
2009. jan. 20. 08:49
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia! Lehet a többieknek nem fog tetszeni a válaszom, deegyszerűen nagyon átérzem amit irtál. Két éven át voltam "szerelmes" valakibe akinek soha nem mondtam el, hogy mit érzek iránta...egy évvel nagyobb volt (illetve nem évvel csak egy évfolyammal) igy hamarabb végzett, mikor elment úgyéreztem meghalok. Üresek voltak a falak, már nem volt olyan a suli, sem az életem. És csak vertem a fejem a falba, hogy nem mondtam el neki. Egyedül vittem a terhet és mindennap elsirtam magam:( Nagyon nehéz dolog az, hogy neki van barátja, de tudom azt, Neked mnnyire nehéz. talán nem búcsúlevelet kéne irjál neki, hanem elmondani (ami jóval nehezebb) mert igy legalább letudjátok zárni a dolgokat, és nem biztos hogy vége lesz a barátságnak. Nekem rá egy évre barátom lett, igy tudtam elfelejteni a "régit" és mostmár nem érzem az ürt, viszont, most is fura, ha látom:(

Sok sikert kivánok, ezt Neked kell eldöntened

2009. jan. 20. 15:27
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a 15.27-es hozzászólónak pedig különösen is örültem. (És örülök, hogy Nálad végül azért rendeződtek a dolgok). Bár minden nézőpontra kíváncsi vagyok, és egyben értékesek is nekem, de mégiscsak az tudja igazán, milyen is ez, aki már járt hasonló cipőben. Egyébként még a mostani vizsgaidőszakot is olyan nehezen viselem, hogy viszonylag hosszú ideig nem látom Őt (az államvizsgára is végképp nem tudom, hogy fogok felkészülni így, hogy kb. minden percen Rá gondolok). De szorgalmi időszak alatt is a "normális" emberekkel ellentéteben én egyenesen utálom a hétvégéket, hiszen akkor Vele sem találkozhatok. Mindenesetre elbizonytalanodtam, hogy mi is lenne majd a legjobb megoldás. Nehéz megtalálni az önzés és a felesleges mártírkodás közti arany középutat... Minden további hozzászólást örömmel veszek :)
2009. jan. 20. 20:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia,én is nagyon együtt érzek Veled! Ugynebben a cipőben vagyok,csak lány vagyok és egy nős férfibe vagyok titkon szerelmes,miközben barátom van. Szörnyű érzés folyton csak vágyakozni valaki után,aki nem lehet a tiéd...:((

Szerintem mondd el neki! Mindenképp,de ne levélben,hanem személyesen.Hívd el vhová egy italra vmi hangulatos helyre és mondd el! Csak így szabadulhatsz meg a gyötrő kíntól...én is ezt tervezem...lesz ami lesz...már nem bírom tovább

Ne álltasd magad azzal h ha nem mondod el,akkor még barátok maradhattok,mert nem lesztek már soha többé barátok,legalábbis a részedről nem.Ráadásul még szenvedni is fogsz minden percben. Egy barátság nem arról szól,hogy felszabadultam,boldogan vagyunk együtt a másikkal?

Szóval igyál pár kortyot hogy erőt gyűjts(persze nem sokat!! :) és mondd el...ki tudja,lehet,hogy nem is teljesen reménytelen a dolog,és ha most nem is,de később összejöhettek! Sok ilyen pár van ám,akik végig ott voltak egy más közelében és hosszűú idő után egymás karjaiba kötöttek ki...

Lehet h ő is érez valamit,ezt nem gondolod? Vannak esetleg erre utaló jelek?

Bocs,hogy ilyen hosszú voltam,de énis ebben a cipőben járok,csak azzal a különbséggel,hogy az a férfi is érez irántam valamit,látom rajta. És így megy ez már egy éve....verem a fejem a falba h hogy lehettem ilyen hülye hogy nem mondtam el neki hamarabb...megspórolhattam volna egy év szenvedést.Basszus,olyan rövid az élet,élj őszintén! Különben mi értelme? Ne ess abba a hibába,mint én,hogy hazudok önmagamnak,hazudok másoknak...olyan életet élek,ami kívülről tökéletes,mindenem megvan,mégsem vagyok BOLDOG. Mert gyáva vagyok. És nem tudom,mikor lesz erőm hozzá hogy változtassak. Kívánom Nelked,hogy neked legyen !! Nóri

2009. ápr. 28. 11:55
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia:) a 15:27 es vagyok, valtozott valami? :)

Amugy most olvastam el a hozzaszolasoda, es olvasom hogy "a normalis emberekkel ellentetben utalod a hetvegeket" en ugyanigy voltam, csak en a szunetet, nagyobb vakaciokat utaltam:((

remelem ahogyan nekem, idovel neked is rendezodnek a dolgaid:)

UDv

2009. ápr. 28. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!