Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ekkora bűn-e, amit tettem?

Figyelt kérdés
Családapa vagyok, igyekszem megtenni mindent a családomért a saját magam szemszögből. Egyedül tartom el családot évtizedek óta. A legutolsó "tettem", hogy szerettem volna méginkább biztosítani az anyagi hátteret nekünk, ezért elköltöztem egy másik városba elvállalni egy munkát. Nagyságrendekkel több pénzt tudtam lerakni az asztalra, de elkövettem azt a hibát, hogy egyedül döntöttem és nem beszéltünk meg együtt. A hétvéket töltöttem csak itt velük, volt, hogy csak minden másodikat. A feleségem soha többé nem többé akar látni ezért. Nekem egyedül legalább olyan rossz volt, mint nekik nélkülem. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Bátran lehet savazni is, kapok eleget itthon is miatta, már mindegy.

ma 16:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Nem bűn,mert eleve nem működött a házassagotok.Az se mindegy miért nem folgozik a feleséged.Ha elválik tőled miből fog élni?Annyi pénzt úgysem tudott félrerakni,hogy egész életében abból éljen.A gyerekek gondolom már felnőttek,így nem kell velük bajlódni. Semmi értelme együtt maradnotok.
ma 17:48
 12/23 anonim ***** válasza:
27%
Cserben hagytad, kihúztad a lába alól a szőnyeget,elvesztetted a bizalmát. Ezt bocsánatkéréssel nem lehet jóvá tenni olyan könnyen. Beszéljétek meg, hogy együtt vagy külön folytatjátok, vagy esetleg egy párterápiát megpróbáltok.
ma 17:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Hány évesek a gyerekeitek?

Mi az oka, hogy a feleséged évtizedek óta nem dolgozik, és ilyen régóta te tartod el a családot?

Miért tűnt számodra jobb ötletnek a feleségeddel való megbeszélés és közös döntés helyett teljesen egyedül meglépni egy ilyen horderejű döntést, és ezt kész tényként kezelni utólag?

Nem tekinted egyenrangú társnak, vagy úgy érzed, hogy ilyen fontos dolgokban sincsen szava, esetleg amiatt, hogy ő nem dolgozik, és régóta te vagy az egyedüli kenyérkereső a családban?

Igazából milyen reakcióra számítottál a részéről, amikor szembesül azzal, hogy egy ilyen gyökeres változás következik be abban, hogy hogyan éltek?

ma 18:08
 14/23 A kérdező kommentje:

A feleségem családcentrikus. A gyerekek már felnőttek, de velünk laknak. Ő azért nem dolgozik, mert sokáig maradt a gyerekekkel otthon, hozta vitte óvta őket. Intézte a háztartást. Én mindent ráhagytam, csak biztosítottam az anyagi hátteret, hogy a gyerekek tudják tartani a szintet a környezetükkel. Mindig kellett új ruha, cipő, lányok, később márkás cuccok, akár tablet, akár mobil, laptop, van nagy tv, xbox, sokat játszottak a kinekt-el. Nekem jó volt látni, hogy élvezik, nem lógtak ki a sorból. Házhitelt kellett fizetni, személyi kölcsönt kellett fizetni. Később vettem egy 7 üléses terepjárót, vittem őket a baráti társasággal diszkóba. A feleségem valahogy sosem mert elindulni vissza a munkába, inkább hozta-vitte a csajokat iskolába, jó volt látni őket, valahogy nekem tökéletesnek tűnt. Mindig megkérdeztem és egyre több mindenre mondott nemet. Két dologban nem kérdeztem meg, csak döntöttem saját magam. Egy gépjármű magamnak meg ez a munka. Az ő kocsijait együtt választottuk, járt az én S80 Volvómmal annak idején amikor külföldön dolgoztam, jól állt neki, olyan magabiztos független nőnek tűnt. Később vettünk egy Jaguárt neki, amit én összetörtem. Válsztottunk együtt egy Audit neki. Később eladtuk a házat, kifizettük a bankot, ami maradt, nem nyaralásra költöttük együtt, hanem meggyőztem, hogy vegyünk egy lakókocsit. A csajok imádták, kempingetzünk néhány évig a balcsin. Aztán visszaköltöztem, de nem találtam egyből munkát, volt pénzünk, de ő elment több évtizedes kihagyással dolgozni. Én amit tudtam segítettem, főzni tudok meg szeretek is. Elmosogattam, szemetet vittem le,(most bérlakásban élünk). Közben eladtam a saját SUV- omat, meg a lakókocsit, mert az Audija már hisztis volt, szerettem volna egy szupi kocsit neki helyette, vettünk egy Evoque-t. Azt hittem, hogy segít majd kicsit megint egymásra találnunk. De csak rosszabb lett minden. Most ő dolgozik egyedül, bár én a munkaügyi központtól többet kapok havonta, mint ő, akkor meg minek törjem annyira magam. Keresek, jelentkezek folyamatosan, de több munkáltató szerint is oda túlképzett vagyok.

A reakció? Mint írtam, volt már ilyen, másfél évig ingáztam kéthetente a külföldi munkahelyem és Magyarország között. Meg akartuk akkoriban mindketten tartani a házunkat, a kertet a gyerekeknek. Azt gondoltam, ha egyszer sikerült, most is fog. Itt ahol élünk mist egy kisvárosban, oda is az én munkám miatt költöztünk 8 évvel ezelőtt. De nagyon megszerettük, hegyek között, sok az erdő, szép. Azt gondoltam, az érettségi után jobb lenne mindenkinek továbbra is együtt, legalább egy nagy városban. Ott több a lehetőség, még ha majd később nem is lakunk együtt, de legalább nem messze. Itt a következő felsőoktatási intézményhez 40 kilómétert kell vonatozni. Meg akartam őket kímélni ettől. Nem tudom milyen reakcióra számítottam volna. Az én szemszögből működött minden. De persze van 3 másik is.

ma 18:51
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a leírásodból úgy tűnik, hogy nagyon nem látsz más szemszöget a sajátodon kívül. Ott van például ez a megszállottság az autókkal, mintha ez szimbolizálná az anyagi jólétet. Simán lehet, hogy a többiek nagyon nem úgy élték ezeket meg mint te. Például simán lehet, hogy egy egyetemista nem a szüleivel akarna lakni otthon, hanem elmenni kollégiumba. Szóval szerintem amin gyorsan változtass, hogy elkezded megpróbálni őszintén megérteni, a többiek hogyan élték meg a dolgokat.
ma 19:10
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kocsib*zi. Itt a válaszás lehetősége van meg. Mindenkinek az amit szeretne. Azért tettünk bele ennyit mindketten a feleségemmel egész életünkben, hogy tisztességesen fel tudjuk nevelni a gyerekeket. Ehhez pénz és törődés kell. Mi ezt megosztottuk. Nem a legjobb választás, de ha az egyik nem dolgozik, akkor a másiknak kell többet. És ha a másik többet dolgozik, akkor kevesebbet van a családban. Ez matek. Tőlem nem kaptak törődést, én a lehetőséget biztosítottam. Hogy legyen diplomájuk, hogy ne kelljen azt végigharcolni amit nekünk. Egyértelműen két külön polcon éltünk, de most, hogy felneveltük a gyerekeket, előjönnek a dolgok, amiket nem beszéltünk meg soha, mert velem nem lehetett szerinte. Tettük a dolgunk, csak más-más fronton. Amikor meg már nincs rám szükség, mert a csajok nagyok, a feleségem majd önállósodik, én meg csináljak amit akarok. Én pont annyira nem éltem, mint ő. De most ő majd kiteljesedhet én meg oldjam meg. Nekem ő lenne a kiteljesedés. De ez csak az én oldalam amit látok. Bár mist, hogy itthon vagyok, látom az övét is.
ma 19:34
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én azért még mindig nem úgy látom hogy látnád a másik oldalt. De már az is jó, hogy legalább tudod hogy létezik egy másik oldal, ez is nagy lépés. Amikor kiabáltok, te mikről kiabálsz vele? Vagy hogy néznek ki ezek a veszekedések?
ma 20:24
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen a feleséged egyedülálló szülő volt, te adtad a pénzt (se időt, se figyelmet, se érzelmet) meg kívülről nézted az eseményeket? Se a gyerekekkel, se vele nincs érzelmi kötelék és meglep, hogy nem érted meg őt és, hogy neki erre már nincs igénye?

Te maga írtad, hogy mindenki ellátta a dolgát hidegen a saját "polcán" eddig, de most elfogyott a közös projekt és ti idegenek vagytok egymásnak. A gyerekek felnőttek és a feleséged boldog akar lenni.

ma 20:36
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Egészen idáig nem voltál olyan társa, amilyenre szüksége lett volna, mert csak mentél a saját prioritásaid után. Te eldöntötted helyette, hogy neki mi a jó, ami elfogadhatatlan. Most már hiába kaparsz, hiába akarsz menteni valamit ami már év(tized)ek óta nem létezik. Késő bánat.
ma 21:25
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Tehát gyakorlatilag elköltöztél és csak a pénzt adtad haza. A feleséged nem tett mást, csak lepapírozta a helyzetet.
ma 21:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!