Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kaki szorongás esetén nem az a zavaró, ha a másik tudja, hogy mit csinálsz ott bent?
Nekem is volt tulajdonképpen az összes kapcsolatomban, a mostaninál csak az elején. Ha együtt aludtam az exeimmel, nem volt nagy wc-zés, mert szorongtam és nem jött ki semmi. Attól féltem, hogy így már nem tekint majd nőnek. A legnagyobb, ameddig eljutottam korábban, az az, hogy amíg az exem aludt reggel, akkor tudtam nála kakilni másfél év után. De ez is nagy szó volt, mert egy rövidebb kapcsolatomban pl úgy sem ment, ha ő aludt nálam, és én előbb keltem. Féltem, hogy közben felkel és megtudja, mit csinálok. Egy másik exemmel az első közös éjszakából két közös éjszaka lett, na ott aztán volt minden bajom, még egy plázában sem tudtam, mert attól féltem, hogy rájön, mit csinálok, mert túl sokat kell rám várnia. Na azóta együttélős kapcsolatom van, az elején nem szerettem, ha hallja, de mostmár leszarom (haha :D).
A kérdés igazából arra vonatkozna, hogy olvastam, hogy vannak lányok, akik megkérik a barátjukat, hogy hallgasson zenét és menjen távol a fürdőszobától, becsukja az ajtókat is mindenhol. De tulajdonképpen ezzel bejelenti, hogy szarni megy. De nem pont az a lényege, hogy a párod ne tudja rólad, hogy nő létedre ilyet csinálsz? Akkor már miért ne hallhatná? Így szerintem pont a lényeg veszett el.
Kedves "csak higgy benne, és elmúlik" válaszoló.
Képzeld el, hogy van előtted egy oroszlán. Nem is egy betanított/leszedált/megszelídített példány, hanem egy vad példány. Ott bámul téged, villogtatja a fogát, nyalja a száját.
Azt mondom neked, hogy menj oda, pöcköld orron.
Még te is mantrázhatod magadnak, hogy "odamegyek-odamegyek-odamegyek", 100% hogy nem megy. Mert látod, hogy veszélyes, letépi a karod, megesz élve. Az őseid már akkor féltek az oroszlántól, amikor még a fán csüngtek, és emiatt is maradtak életben.
Nna, van egy darab izomszövet a koponyádban, ami az agy. Ide fut be minden inger, tapasztalat, ez konvertálja át a látottakat képpé, emiatt tudod azonosítani a hangok, képek, tapintás, illatok, ízlelés alapján a világot. Egy biológiai számítógép, és mint olyan, könnyedén becsúszhat egy gikszer. Olyan dolgokat észlel veszélynek, ami amúgy nem az.
(Az allergia is ilyesmi, valakinek a szervezete komoly veszedelemnek érzékeli például a poratkát vagy virágport, és vehemensen, foggal-körömmel küzd ellene, a "gazdatest" mérhetetlen örömére)
Na, de kanyarodjunk vissza. Valakinek az agya úgy érzékel mondjuk szociális szituációkat (akár ezt a vécés dolgot is) mintha egy oroszlán lenne ott. Nyilván csak képletesen, de ezt is veszélyforrásnak, akadálynak, stresszforrásnak érzékeli. És hiába próbálod korrigálni, hiába tudod, hogy hülyeség, nem (vagy csak nagyon, nagyon nehezen és hosszasan, de sokszor még úgy se teljesen) tudod kiölni. Mert attól még az agyad azt mondja, hogy "ne csinál, te hülye, otthagyod a fogad"
De ki lehet írtani. Én rengeteg szorongást kiírtottam magamból. Régen még az is probléma volt számomra, hogy a boltba lemenjek. Ma már szinte teljesen felszabadult vagyok.
Nem mondom, hogy könnyű, de meg lehet csinálni.
A pszichológiai félelem egy betegség, amiből ki kell gyógyulni. Én nem mondom, hogy válassz mást, mint az álguruk, de ki lehet belőle gyógyulni a belső munka által. Nehéz és hosszú ideig tart, de meg lehet csinálni.
22: ilyen szempontból én is SOKAT kiirtottam magamból, és in valamivel felszabadultabb vagyok. De teljesen nem lehet, ennyi. Max. cosplayezed. Plusz azért mindenki más személyiségileg is meg mentális eü. állapot szintjén is.
Tudod, mit? Legyen az, hogy megbetegszel, halálod vagy, és vki azt mondja, könnyű meggyógyulni, csak akarnod kell. Vagy egy süketnek azt mondani, csak akarnia kell, és hallani fog.
Vagy neked mondhatod, hogy ne mondj ilyen f...ágokat, könnyű dolog. Szóval? :D
De igen, ki lehet, csak hosszú évekig tart. Én csak ezzel foglalkozok egész nap.
Érzi a lábszagod, reggeli szájszagod, látja az aranyered és gombás lábkörmödet, meg a striáidat. Meg amikor nem vágod le a lábujjaidról szőrt.
És így is elfogad. Ahhoz képest a kulázás...
(Sőt! Sok pasit beindít, ha előtte tolod ki! Sokan fizetnek is ezért!)
Nem kell szorongani és kész.
Mintha azt mondanád egy téglafal előtt álló embernek, hogy menjen nyugodtan, nem kell figyelembe venni a falat, csak sétáljon át rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!