Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni/hogyan lehet valtoztani egy olyan szemellyel/szemelyt, aki mindig a masikat hibaztatja?

Figyelt kérdés

20 eve elunk egyutt, es a paromnak ez a tulajdonsaga kezdetektol megvan. Csak mostanaban felerosodott (az is az oka, hogy megcsaltam, es utana vegigkuzdottuk az elmult ket evet), es minden vitaban en vagyok a hibas.

Egyik veszekedes - es sokszor ilyen a minta:

-beszolt

-megsertodtem

-jott kibekulni

-meg ido kellett nekem, elkuldtem

-utana mentem kibekulni legalabb 4x, es csak belelovalta magat a veszekedesbe, egyre rosszabb lett, egyre tobb, oda nem kapcsolodo tema jott fel.

Utolag az a mondas, hogy minden miattam van, mert en nem bekultem ki vele, amikor o akart. Es utana mar nem szamitott. Mindegy, hogy o miket vag a fejemhez, csak az elso pont az, ami rossz, es azert van minden.

Masik amire kellene megoldas, az, hogy mindent elmond ilyenkor 20x. Azt mondja, hogy azert, mert nem figyelek arra amit mond. De vissza tudom mondani, hogy mit miert mondott, es hogy ertette. Viszont kb. egybol ujrakezdi, es 2 perc mulva ugyanazokat a koroket futja. Ha ilyenkor letorkolom, hogy elmondta mar 5x es megertettem, akkor azzal jon, hogy nem hallgatom meg. Persze ezek mind arrol szolnak, hogy en hol es mikor mit rontottam el a veszekedes soran.

Amit meg ilyenkor csinal, hogy szepen lassan, minden iteracioban valtoztatja azt, ami tortent. Valahogy igy:

pl. azt mondta: kek tulipan

utana: lila tulipan

aztan: piros tulipan

aztan: piros virag

aztan: valamilyen virag

aztan: noveny.

aztan: o nem is mondta soha hogy piros tulipan.

Ertelemszeruen a tulipan behelyettesitheto valami csunya szokapcsolattal.

Van hasonlo tapasztalat? Hogy lehet ezeket a dolgokat feloldani?

Probalkozok olyannal, hogy hallgatok, es nem szolok bele, de akkor az a baj, hogy ignoralom. Kb. azzal elegszik meg, ha papagajkent visszamondom ilyenkor amit mond. De nem eleg egyszer, hanem annyiszor ahanyszor elkezdi. En ezt nem birom, mert borzasztoan megterhelo allandoan hibasnak lenni, es mindig mindent elbaxni...

Ironia es viccelodes nem megy mar at ilyenkor, az a valasz, hogy gunyolodok es flegma vagyok.

Nem a valast akarom hallani, mert az nem megoldas. Valami ertelmes otletet tudnatok adni?

#Hibaztatas
ma 09:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez neked nem fog menni. Ismerkedj csajokkal, esetleg köztük lesz olyan akinek menni fog:P
ma 11:11
 12/18 A kérdező kommentje:

10-es, koszi a valaszt.

Ezen mar mi is beszelgettunk. Valahogy igy kommunikalunk:

O elmond valamit, ujra meg ujra, hogy megertesem. (Koroket rajzol)

En megertem, es megprobalom mas perspektivabol megkozeliteni (csillagot rajzolok) es rahivatkozni a problemara.

Ezen o kiakad, mert hogy melledumalok,es hogy jon ez ide :), es elkezdi mondani megint a problemat, hogy megertsem.

Ezen en kiakadok, hogy nem megy at amit mondok, es onmagat szajkozza.

Tehat ez a nagy kor. :)

Szoktan dicserni es szeretgetni, es batoritani. Pl. van a Wind beneath my wings szam, ami kozos szamunk, es o a szel benne. :)

Amugy igen, visszahuzodo, onbizalomhianyos szemelyiseg.

ma 11:14
 13/18 anonim ***** válasza:
47%
Valahogy ezt meg kéne beszélnetek, mégha más oldalról is közéletitek meg a dolgot. Mi nálunk fordítva van én szoktam több oldalról nézni a dolgokat és én kapom meg, hogy mellébeszélek. Viszont fontos, hogy ne minden vitát úgy zárjatok le, hogy nem sikerült megbeszélni és mindenki csak a sajátját fújja. Mert ez nagyon fárasztó és nem is csodálom, ha kicsit besokalltál ebbe
ma 11:48
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát az 100%, hogy ti együtt már a megcsalás előtt szenvedtettek és a megcsalás menekülés volt. Persze a hülyéje veled maradt (valószínűleg a gyerek miatt), de akkor se fogja elfelejteni soha mit tettél és soha nem fog működni a kapcsolat hiszen nem illettek össze, nem szeretitek egymást igazán és nem lehet azon túllépni, hogy hűtlen voltál. Nyugodtan kínozzátok tovább a közös gyereket is ha egyszer "szeretitek egymást". Párterápia se fog működni ha az jutna eszetekbe a följebb írt indokok miatt, de költsétek a pénzt rá.
ma 12:00
 15/18 A kérdező kommentje:

14-es nem ez volt a kerdes.

A parterapian tul vagyunk. Ha nem szeretnenk egymast, a megcsalas utan szetmentunk volna.

Most nem a megcsalas a kerdes. Koszi.

ma 12:07
 16/18 anonim ***** válasza:

"Ha nem szeretnenk egymast, a megcsalas utan szetmentunk volna."

Nem, ha szeretnétek egymást megcsalásra sor se került volna hiszen boldogak letettek volna mindketten! Nem, nem csak a te hibád ez a "kapcsolat" az övé szintén.

Természetesen te rád fog mindent hiszen nem szeret téged és te is rá fogsz mindent mert nem szereted.

"Megmondtam", hogy a páterápia se segítene és tessék nem segített hiszen az alapok nincsenek meg köztetek. A párterapeuta nem tud varázsolni és ti sem tudtok.

Mégha teljesen lemész kutyába akkor sem leszel eléggé jó számára és előbb utóbb te belőled robbana a feszültség.

Nektek már annyi régóta. Csak önbecsapásban éltek kapcsolatfüggőség, közös pénz és gyerek miatt.

ma 12:12
 17/18 A kérdező kommentje:
16. koszi, ez is egy velemeny.
ma 12:18
 18/18 anonim ***** válasza:
A vita sémájából nekem úgy tűnik, hogy ez hatalmi harc. Egyik megsértődik, a másik bocsánatot kér. Egyik elhajtja, mert nincs kész az elfogadásra. Amikor eltelt elég idő, akkor odamegy a másikhoz, hogy "akkor most mondjad, már meghallgatom". Ez nem a szeretetről szól, inkább arról, ki nyomja le a másikat, ettől lehet igaza.
ma 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!