Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni/hogyan lehet valtoztani egy olyan szemellyel/szemelyt, aki mindig a masikat hibaztatja?

Figyelt kérdés

20 eve elunk egyutt, es a paromnak ez a tulajdonsaga kezdetektol megvan. Csak mostanaban felerosodott (az is az oka, hogy megcsaltam, es utana vegigkuzdottuk az elmult ket evet), es minden vitaban en vagyok a hibas.

Egyik veszekedes - es sokszor ilyen a minta:

-beszolt

-megsertodtem

-jott kibekulni

-meg ido kellett nekem, elkuldtem

-utana mentem kibekulni legalabb 4x, es csak belelovalta magat a veszekedesbe, egyre rosszabb lett, egyre tobb, oda nem kapcsolodo tema jott fel.

Utolag az a mondas, hogy minden miattam van, mert en nem bekultem ki vele, amikor o akart. Es utana mar nem szamitott. Mindegy, hogy o miket vag a fejemhez, csak az elso pont az, ami rossz, es azert van minden.

Masik amire kellene megoldas, az, hogy mindent elmond ilyenkor 20x. Azt mondja, hogy azert, mert nem figyelek arra amit mond. De vissza tudom mondani, hogy mit miert mondott, es hogy ertette. Viszont kb. egybol ujrakezdi, es 2 perc mulva ugyanazokat a koroket futja. Ha ilyenkor letorkolom, hogy elmondta mar 5x es megertettem, akkor azzal jon, hogy nem hallgatom meg. Persze ezek mind arrol szolnak, hogy en hol es mikor mit rontottam el a veszekedes soran.

Amit meg ilyenkor csinal, hogy szepen lassan, minden iteracioban valtoztatja azt, ami tortent. Valahogy igy:

pl. azt mondta: kek tulipan

utana: lila tulipan

aztan: piros tulipan

aztan: piros virag

aztan: valamilyen virag

aztan: noveny.

aztan: o nem is mondta soha hogy piros tulipan.

Ertelemszeruen a tulipan behelyettesitheto valami csunya szokapcsolattal.

Van hasonlo tapasztalat? Hogy lehet ezeket a dolgokat feloldani?

Probalkozok olyannal, hogy hallgatok, es nem szolok bele, de akkor az a baj, hogy ignoralom. Kb. azzal elegszik meg, ha papagajkent visszamondom ilyenkor amit mond. De nem eleg egyszer, hanem annyiszor ahanyszor elkezdi. En ezt nem birom, mert borzasztoan megterhelo allandoan hibasnak lenni, es mindig mindent elbaxni...

Ironia es viccelodes nem megy mar at ilyenkor, az a valasz, hogy gunyolodok es flegma vagyok.

Nem a valast akarom hallani, mert az nem megoldas. Valami ertelmes otletet tudnatok adni?

#Hibaztatas
ma 09:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Akartok/tudtok még együtt lenni? Egymást megbecsülve, békességben?

Akkor meg kell hallgatni a másikat, nem beszólni, nem megsértődni, nem gúnyolódni és nem flegmának lenni, stb.

Van egy nagy megbeszélésre váró témátok: "minden miattam van, mert en nem bekultem ki vele, amikor o akart."

ma 09:55
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem bocsátott még meg neked és büntet ezekkel az ismételt körökkel,.mint egy gyereket. Kérdezd meg, mi az igazi problémája veled, nem aktuális apróság, hanem mélyen belül mi bántja. Nem kell elfelejteni a megcsalást, de ha megbocsátani se tudja igazán, akkor csak ilyen ostorozó kapcsolat marad köztetek. Te leszel mindenért a hibás, ő meg törekszik, de nem képes túllépni rajta. Ezt az egy okot tudom elképzelni egyetlen indoknak az állandó bántásra. De akkor miért ragaszkodtok egymáshoz, ha ott az a tüske benne?
ma 10:07
 3/18 anonim ***** válasza:
48%
Hát, szegény párod. Ott kellett volna hagyjon, amikor kiderült a féreg mivoltod. Te se vagy semmi, ha még képes vagy a szemébe nézni, miután más kellett. Ezen javítani nem fogtok tudni, én se bocsátanék meg neked.
ma 10:13
 4/18 A kérdező kommentje:

Akarunk, igen. Szeretjuk egymast, kozos gyerek, akit mindketten szeretunk.

Ritkan van ilyen veszekedes, de akkor mindent visz. Es napokra ranyomja a belyeget. Lehet nem bocsatott meg, igen.

ma 10:18
 5/18 A kérdező kommentje:
3. koszonom, ez a mi dolgunk, nem vagy kepben. Ezert kar volt ideirnod.
ma 10:19
 6/18 anonim ***** válasza:
33%
#4 megcsaltad annyi a lényeg. Ha valakit megcsalsz, azt nem szereted. Sajnálom a gyereket, remélem nem örököl tőled semmilyen tulajdonságot. Nem kell ahoz képben lenni, hogy ezt a tényt el lehessen könyvelni. Max ragaszkodsz hozza, kényelmes neked így, hogy nem kell a szexért futkározni, alanyokat keresni. Ennyi a szeretet egy olyan embernél, aki megcsalja a másikat.
ma 10:24
 7/18 A kérdező kommentje:

6-os, aki a harmas. Megertem hogy szarul esik neked, hogy teged is megcsaltak.

De mi lenne, ha a fusztraciodat a megcsalasos kerdeseken vezetned le,

es nem ezt a kerdest trollkodnad szejjel. ;)

Koszonom, a szexualis eletunk rendben van a felesegemmel. Es a gyerekem is nagyon jol erzi magat.

Kerlek ne gyere hazhoz a pofonert, menj mashova kommentelni.

ma 10:36
 8/18 anonim ***** válasza:
33%
#7 xD nem talált. Életemben nem csaltak meg, mert elkerülöm az ilyen patkányokat. Azt egyből gondoltam, hogy rendben van a szexuális életetek. Másképp mennél máshoz. Nem trollkodok. Ttt tényleg csak a válás megoldás. Más nincs. Megbocsátani meglehet egy ember tetteit, de felejteni nem fogod soha. A feleséged/ férjed meg nem fogja, és örökké benne marad ez a dolog. Ha akarja, ha nem.
ma 10:50
 9/18 A kérdező kommentje:
Jol van kedves hazi trollom. Egyel csak. ;)
ma 10:55
 10/18 anonim ***** válasza:
48%
Miért érezheti azt, hogy nem figyelsz a mondandójára? Amúgy szerintem valaki akkor ilyen, ha rengeteg stressz van benne és egy rossz szónál már ugrik és nem fejezi be. Lehet több gondja is van. Szüksége lehet esetleg kikapcsolódásra együtt vagy külön. Kérdezd meg mitől érezné magát jobban. Dicsérd meg többször lehet most épp nincs fent az önbizalma. Lehet valahol még magával is harcban van és ezt rád is kivetíti. Próbálkozz ha ezek nem sikerülnek, tűzz ki egy időpontot és gondold át változott e valamit a helyzet, ha nem akkor lehet szakember segítsége is kell
ma 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!