Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi zajlik le annak a fejében,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi zajlik le annak a fejében, aki 1-2 éves gyerek mellől félrelép?

Figyelt kérdés

Még gyerekvállalás előtt állok, tehát nem tapasztaltam meg, hogy mennyire lehet kimerítő vagy mennyire el lehet távolodni a másiktól ezalatt az időszak alatt. De annyira furcsának tűnik nekem, hogy valakinek olyan csoda legyen az életében, mint egy kisbaba, és mégis kifelé kacsintgasson ebből az életből.

Most tegyük fel, hogy akarta és szereti azt a gyereket, szeret szülő lenni, mert ha nem, akkor nyilván értem, hogy kevésbé kötődik oda.

Ha esetleg volt valaki ehhez hasonló helyzetben (még ha nem is történt végül megcsalás), nagyon érdekelne a tapasztalata, hogy mi vezetett ide, milyen érzések kavarogtak benne.

dec. 20. 21:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
70%

A 2. hozzaszolo kb. eleg jol megkozelitette a kerdest. Kiegeszitenem.

Mi lombikoztunk sok evig, es utolso lombikon osszejott a baba, akiben nem hittunk. Minden csodas volt, kuzdottunk vallt vetve 1 evig. Kozben a felesegem atment a szulesi depresszion, nem vettem eszre, nem szolt rola semmit, csak evekkel kesobb mondta el.

Az egy eves szulinap utan (mondjak, hogy a masodik ev a legnehezebb) en is megszuntem ferfinkent letezni. Ami azt jelenti hogy folyton lecseszett, semmi nem volt jo, kiabalt velem, elhizott, megfajdult a hata. Hiaba probaltam segiteni, ravenni hogy mozduljunk ki, meg menjen orvoshoz, csak ujabb es ujabb veszekedes lett belole.

Karacsonykor kb. ugy ereztem, mi a fenenek vagyok itt, mi a csoda tortent.

Kozben egy regi szerelmem elokerult, es eloszor csak beszelgettunk, mert o is lombikozott, es nekik nem jott ossze. Cserebe narcisztikus ferj..

Igy mar adta magat a szitu es egymasba szerettunk, pont ahogy 20 eve kellett volna csak akkor nem ment. Igy alakult ki a megcsalas.

Annyira messze voltam a felesegemtol lelkileg, hogy azt hittem, ha kiderul a dolog, nevet rajta, vagy lesajnal es foglalkozni sem fog vele. Nem gondoltam hogy rosszul fog esni neki, hogy meg szamitok.

Aztan valahogy jobban lett es nyar magassagaban kezdett nezelodni, hogy most mi van velunk. Addigra en biorobot voltam, lakas, gyerek, fozes, tennivalok megcsinal, jo pofat vag, szabadido egy reszeben menekultem a masikhoz szeretetert. O el is valt a ferjetol.

Mikor kiderult, akkor az is kiderult hogy szeretjuk egymast. Csak nekem az erzeseim is ott voltak a masik fel irant, igy bonyolult volt a helyzet. Megprobaltuk harmasban, de masfel honapig mukodott.

Most egyutt vagyunk, es eltelt par ev, de meg mindig kisert a masik, foleg azert, mert nem tudom elengedni lelkileg.

Ami viszont pozitiv, hogy megint olyan oszintek vagyunk a felesegemmel, mint a kapcsolatunk elejen, es mindent megbeszelunk, akarmi is legyen a tema. Latjuk a hibakat, es latjuk, hogy mennyire eleltunk egymas mellett mar a gyerekszules elotti 3 evben is.

jan. 10. 11:23
 22/24 anonim ***** válasza:
21: nokent en nem itelkezek feletted, csak erdekel, hogyhogy vegul a feleseged mellett maradtal? Miert nem a masik not valasztottad?
jan. 10. 13:25
 23/24 A kérdező kommentje:

#20: Egyik sem, de szeretném megismerni a motivációkat, hogy ne is legyek egyik se.

#21: Köszönöm az őszinte és részletes válaszod, sokat segít a helyzet megértésében a nézőpontod.

#22: Én is szívesen olvasnám a 21-es válaszadó válaszát, nem helyette szeretnék válaszolni, de engedd meg, hogy én is reagáljak a felvetésedre.

Én úgy látom, hogy házastársunkként és a gyerekünk anyja/apjaként nem véletlenül azt a személyt választottuk, akit. Annak a kapcsolatnak volt egy nagyon jó része, erős alapja, amire ezt az egészet felépítettük, amikor még minden rendben volt, amikor úgy döntöttünk, hogy ezt az egész életünkre vállalni szeretnénk. Valaha ez a kapcsolat is volt olyan fellángolás, mint az új. Viszont ennek azóta sokkal több rétege van, sokkal több aspektusban ad hozzá az életünkhöz, mint a szerelem vagy fizikai vonzalom. Ezért ha rá tudunk nézni ismét úgy a házastársunkra, hogy van esély vele visszahozni a lángot (ami néha tényleg csak azon múlik, hogy érezzük-e, hogy neki is számít még ez az egész), akkor az erősebben tud égni, mert ő az egész személyiségünket ismeri, nem csak egy szeletét.

jan. 11. 09:48
 24/24 anonim ***** válasza:
77%
Kerdezo, akkor van ezzel baj, ha sosem volt lang. Rengeteg ferfi ir ide, hogy mar a gyerekek elott sem volt hu de kielegito a szexualis eletuk, aztan szettarjak a kezuket, hogy mi tortenhetett. Ahol a kezdeti idoszakban sem langoltak, nem volt tuz, azok gyerekek utan mire szamitanak, mi lesz? Sokkal konnyebb ugy visszanyulni, ha valaha megvolt a szenvedely, akkor van mire emlekezni, van mibol meriteni.
jan. 11. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!