Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan érveljek, ha nem vállal felelősséget?
A barátnőm semmiért nem vállal felelősséget soha. A semmiből úgy képes velem beszélni, mint akit a fenekéből rángatott elő és többször mondtam már neki ilyenkor, hogy nem lenne szabad senkinek így beszélnie senkivel. Erre mindig az a válasza, hogy "úgy beszélek veled ahogy akarok", vagy a kedvencem a "olyan a hangnemem amit kiváltasz a viselkedéseddel".
Ez utóbbira nem tudok érdemben reflektálni, pedig bicskanyitogató. Példákat szoktam felhozni, hogy a bíróságon is lehet ezzel érvelni, ha valaki kinyír valakit, hogy "hát ezt váltotta ki belőlem"...?
Egyszerűen röhej. Eltekintve attól, hogy itt adhatom a szépet, szerintem ez semmilyen körülmények között sem lehet kifogás arra, hogy hogy viselkedik az ember a másikkal.
Hiába érvelsz profibban mint egy ügyvéd, a maximum amit el fogsz tudni érni nála időről időre, hogy úgy tesz mintha igazad lenne, és akkor 1-2 napig látszólag oké lesz minden. Ő ilyen, nem fog változni, legfeljebb előadja rövid időre amiről tudja hogy látni szeretnéd, pl ha már nagyon túlfeszül a húr, és hogy ne dobd ki őt. Mert aki emberileg ezen a szinten van, arra a szép szó se hat. Gondolom állatba meg nem szívesen mennél le.
Tanulság, ha valaki nem vállalja a felelősséget sőt mindig a másik félre hárítja, azt a legjobb már az elején felismerni és otthagyni. Mielőtt még beindulna a kötődés.
Ez a kapcsolat már meghalt.
A nagy büdös helyzet az, hogy már csak az a kérdés, hogy ki dob kit, és mikor. Én nem várnám meg azt, hogy ő dobjon, hanem már most lépnék, hogy ne amortizáljon le még jobban.
Persze ha te szereted az alárendelt játékot a kapcsolatban minden téren, akkor rendben van. De ne hidd, hogy egy percig bármilyen téren is lelkiismeretfurdalása, gátlása lenne bármivel kapcsolatosan is, ideértve a megcsalást is, vagy az egyéb pl. anyagi kihasználást is.
Nekem ez nem kéne, de ha neked igen, akkor hajrá, jó szórakozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!