Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meddig lehet ezt eltűrni?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig lehet ezt eltűrni? Lépnem kellene?

Figyelt kérdés

Sokszor írtam már erre az oldalra más-más kategóriába.

Tanácsot kérnék, hátha más is járt ebbe a cipoőbe.

Férjemmel 7 éve vagyunk együtt, a vízválasztó ami igaz is, sokszor érzem azt, hogy elegem van és nem akarok tovább így élni. Ebből 4 éve élünk külön a szüleitől.

Úgy érzem már egy ideje, ha nem is teljesen, de minimisan elnyomnak, nem véletlen a többes szám.

Pár éve mikor beütött a Covid, a párom és édesanyja, kb követelte, hogy ne menjek vissza dolgozni, mert ő fél a Covidtól és inkább eltartanak, hozzátenném, hogy nem szegényem.

Hülye voltam belementem, mert nem akartam még több feszültséget, ugyanis előtte majdnem 1 hónappal majdnem szakítottunk.

Aztán terhes lettem az első gyermekünkkel. Itt szintén hülye voltam, mivel hagytam, hogy rábeszéljenek a császármetszésre, itt se akartam több feszültséget, mivel a terhesség elején majdnem meg kellett műteni egy ciszta miatt így nem akartam még ezen is stresszelni, plusz telebeszélték a fejemet, hogy mi van ha a gyerek fogyatékos lesz, mert beszorul a szülőcsatornába, és akkor vaakumozni kell stb. és már kb pánikrohamjaim és rémálmaim voltak a szüléssel kkapcsolatba.

Itt mindig a férjem édesanyja generálta a problémákat.

Ahogy teltek az évek egyre többször lettek pánikrohamjaim, egyre többször vagyok úgy, hogy egydül nem megyek inkább el sehova, nagyon sok negatív gondolatom is van.

Aztán külön lakrészt kaptunk, így úgymond külön költöztünk.

Utána pedig terhes lettem a második gyermekemmel. Itt érdekes nem szóltak bele a szülésbe, de sajnos az elöző miatt császármetszéssel szültem megint.

Ahol élünk település. Hát szerettem itt lakni egy ideig, most viszont ez a hely egyre rosszabb, nincs se gyerekorvos, se felnőtt, se gyógyszertár, kb egy csomag pelenkáért kocsiba kell ülni, konkrétan depressziós lettem és majdnem minden nap sírok. Minden nap az jár a fejembe, hogy mikor költözhetünk már el végre stb. Férjem viszont ennek érdekében semmit sem tesz. Nem érdekli, hogy én, hogy érzek, ezt el is mondta, hogy inkább érezzek így mint, hogy egy valag pénzt fizessen albérletre.

A másik ami nagyon zavar a vezetés. Amikor összejöttünk rá 10 napra autóbalesetünk volt. Utána pár évre rá megszereztem a jogosítványomat. A mai napig félek a nagy sebességtől, 100 felett, így autópályán nem vezetek, viszont nagyon szeretnék Pesten vezetni egyszer, viszont a férjem " nem engedi " állandóan azzal jön, hogy ott nagy a forgalom, haladni kell, mi van ha összetöröm a kocsit, ideges leszek nem tudok úgy odafigyelni stb.

Mondanám, hogy gyerekekkel sokat van és segít. Kb 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kelt fel hozzájuk éjszaka megetetni őket, hogy én tudjak pihenni.

Vagy, hogy hányszor vitte el magától fürdetni őket. Ha megkérem vagy elviszi őket vsgy rávágja, hogy nem és akkor ennyi.

Ő bármire mondhat nemet én nem tehetem meg mert én vagyok az anyjuk.

Tudom, hogy ő dolgozik, és én meg itthon vagyok, de azt gondoltam, hogy ennél többet fog segíteni. Anyósom szerint álomvilágba élek és nski se volt segítsége.

Úgy gondoltam, hogy így, hogy már külön élünk,boldogabb leszek, de mostanába úgy érzem nem vagyok az.

Anyukámékkal nem jó a kapcsolatom, hozzájuk nem akarnék visszamenni.

Na meg állandóan azzal jön mindenki, hogy 2 gyereknek kinek kellenék? Ami lehet igaz is.

Most tudatosult csak bennem az elmúlt évek, úgymond elnyomása? Nem is tudom minek lehet ezt mondani.

Bocsánat, ha hosszú és össze vissza van, de csak írtam a dolgokat ahogy eszembe jutottak.

dec. 5. 01:33
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
32%
A hazassag es a gyerek volt a problem meg a szulokkel lakas. Ha ezeket a problemakat nem csinalod,lehetett volna jo kapcsid.
dec. 5. 01:46
 2/29 anonim ***** válasza:
83%

Hát...élő példa, hogy kiknek nem kéne gyereket vallalni.

Szültél egy sz.r kapcsolatba, ahol a férfi is gáz, de az anyja is, ott laktok a szülőkkel, te nem dolgozol, nincs saját kereseted. Erre te mit csinálsz? Szülsz még egyet. Gratulálok.

Egyébként ez egy elnyomó kapcsolat, a férjed és az anyja manipulálnak téged (ne menj vissza dolgozni --> nincs önálló kereseted, tehát megmaradhatsz neki csicskának).

Nem mondom, hogy lehetetlen onnan elkerülni, csak majdnem.most akár kitanulhatsz valami szakmát (amit a férjed és az anyja ellenezni fog) vagy egyszerűen visszamehetsz a régi munkakörödbe dolgozni és félretenni folyamatosan, férjednek nem bevallani, valójában mennyit keresel.

Mondjuk most jut eszembe - kicsi gyerek mellett nem tudsz dolgozni valszeg. Valami remote munka esetleg?

Hát, jól megcsináltad a szerencsédet. Szegény gyerekek! Bár lehet ha felnőnek ők is ugyanúgy kihasználnak majd, kint a férjed, mivel ezt a mintát látják. Ah, ha így lesz, akkor köszönetet kell mondjunk neked, hogy létrehoztál újabb bántalmazó embereket...

dec. 5. 04:31
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, akkor a férjed tart el, semmi önálló bevételed nincs. A szüleidhez nem tudsz költözni, máshova se, pénz híján. A férjed nem veszi ki a részét a gyereknevelésből, és leural.

Tény, hogy nem egy jó helyzet, nem egy jó házasság. Viszont jelenleg egyáltalán nem vagy abban a helyzetben, hogy ugrálj, nem tudnád magatok eltartani. Az, hogy kellenél-e másnak, jelenleg nem játszik szerepet. Ugyanis abból tudsz válogatni, hogy maradsz a férjeddel, vagy elválsz és boldogulsz egyedül. Ismerkedni meg majd csak ezek után. Jelenleg az a nagy kérdés, hogy melyik munkahelyre kellesz így, két kicsi gyerekkel. Mondjuk az a jó hír, hogy ezt ki tudod deríteni válás nélkül is.

Amúgy meg: az, hogy hagyod magad minden xarra rábeszélni, a te hibád. Te is mondhatsz nemet. Viszont azt érzem, hogy annyira nem rossz ez így neked, hogy mindig megmondja valaki, hogy mit csinálj, irányít, és eltart. Ellenkező esetben a függetlenségeden dolgoznál, például keresnél munkát. Meg eléggé úgy tűnik, hogy anyagilag egyáltalán nem vagy képben, hogy mennyibe kerül egy albérlet, mennyiből tudnàtok hárman megélni, hogy mennyire nehezen boldogulnál. Mint egy kisgyerek, aki csak hisztizik és menne a feje után.

dec. 5. 04:34
 4/29 anonim ***** válasza:
31%

Miert gondlod magad eletképtelennek 2 gyerekkel?

Nézz munkát csináld és gyűjts legyenek kilátásaid.

Az meg hog nehezen lehet normalis helyes szerető szívű stb pasit találni, az gyerek elott is nyilván igy volt, meg gyerekteleneknek is így van. A gyerek nem változtat a piacon hogy az rosszabb lenne mint volt. Ugyanaz a mocsok van

dec. 5. 05:33
 5/29 anonim ***** válasza:
52%
Benne maradtál egy kényszerített kapcsolatban. El tartatod magad, miközben van ára is! Tessék, jarhatsz majd dili dokihoz. Ezt hosszú távon nem lehet kibírni, szakadni fog a cérna. Fiatal vagy te még a bezártsághoz amit meg is értek. Házi csicskajuk vagy ha nem vetted volna észre. Azután gondolkodsz miután meg van a baj és ez egy életre szól! Munka nélkül, 2 gyerekkel szinte senkit nem találsz magad mellé, legfeljebb szex kapcsolatot. Jövedelem nélküli kiszakadas lehetetlen a mai anyagias világból. Kemény és nehéz életed lesz. Magadnak kerestem mert ugye nem kell dolgozni😏 csak szaporodj. Gyere hozzám lakni, jobb életed lenne itt.
dec. 5. 05:43
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idősek a gyerekek? Merrefele éltek? Van valami szakmai, végzettséged? Nem tudnál visszamenni dolgozni,ha már a gyerekek bölcsis és ovis korúak? Én alapvetően nem vagyok bölcsi fan,de ebben az esetben lehet megfontolnam és visszamennek dolgozni. A férjed hogy dolgozik? Csak össze tudnátok hangolni ,hogy ki viszi és hozza a gyerekeket reggel és délután. Elvégre nem csak a te gyerekeid,hanem az övé is,ha tetszik neki,ha nem. Már sokat segítene szerintem,ha újra közösségbe tudnál járni. Tudnál félretenni és elkezdeni gyűjteni a külön életre.
dec. 5. 06:09
 7/29 anonim ***** válasza:
69%

Most őszintén kérdezem bantas nélkül

Láttad már az elején, hogy szar, minek szültel neki két gyereket?

Az első jelnel mentem volna a francba onnan, nem meg szülni

Nem csak te, de sokan vannak így

Mindenkitől kérdezem, aki ilyen helyzetbe keveri magát, mire jó ez?

Ennyire szerettek szenvedni?

dec. 5. 06:38
 8/29 anonim ***** válasza:
83%

Majdnem szakítottatok 1 hónappal előtte, utána pedig szültél egy gyereket?

Szerintem nem vetted komolyan magad, és az élet tanít téged, hogy ne engedd magad elnyomni, mert megfizeted az árát. Jobb lelépni így is, nem számít kinek kellenél kinek nem, meg kell próbálni. Talán lenne olyan, aki megértené a helyzeted, és véletlenül normális is.

De alaposan kell, és ne szülj több gyereket, akármennyire akarja a másik ember, mert te rajtad fog csapódni minden következmény, mint most.

Egyébként igen, elég szar ember az anyós, és a férjed is.

dec. 5. 07:03
 9/29 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem szülj még vagy két gyereket biztos ami biztos 🤣🤦
dec. 5. 07:21
 10/29 anonim ***** válasza:
17%

Munkanelkuli anyakent a te dolgod a gyerekneveles. Bolcsis es ovis, majd iskolas korban lesz idod pihenni ha akkor sem dolgozol, egy fel napot nem lesznek otthon.

Nem azt mondom hogy a ferjednek nem kell segitenie, de vegulis a te "munkad" az hogy ellasd oket.

Ha o megy reggel dolgozni akkor miert o kelljen fel ejjel etetni?

dec. 5. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!