Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit kell eltűrni, ha a barátnőm feltehetőleg valamilyen mentális problémával küzd?
Miért hiszik egyre többen, hogy a lelki problémákkal orvoshoz kell menni? Az orvos a tested gyógyítja, a lelket ezzel szemben a pszichológus (a pszichiáter egyben orvos is, ez igaz, de akkor konkretizálni lehetne).
Ami a lényeg: nem diagnosztizálnám, mert a BPD igen súlyos stigma. Ha ezt elhiszi, az 5-10 év. Gondold végig, hogy neki mire van szüksége: arra, hogy elhagyd, vagy hogy bátorítsd. Ha te nem vagy, akkor van, akik teljes mellszélességgel kiálljon mellette?
Célszerű mielőbb átbeszélni a kapcsolat alapszerződését, és abban megbeszélhetitek ezt is.
Szia! Nekem a nővéremnek van borderline + narcisztikus személyiségzavara (diagnosztizáltan), úgyhogy megértem, miket élhetsz át, ha nálatok is az van.
A baj az, hogy sajnos ez szakszerű terápia nélkül semmit nem fog javulni, és a vége tényleg az lesz, hogy ki fog készíteni téged, vagy lelépsz. És megérteném, ha az utóbbit tennéd, mert a nővérem is elviselhetetlen. Mellette sem maradt meg senki.
Ha gondolod írd meg mik a tünetei, talán meg tudom írni, hogy a barátnődnek is az lehet-e. Mondjuk változatos formákban jelentkezhetnek ezek a zavarok, nem mindenkinél ugyanez.
De ha nagyon gáz, szerintem kénytelen leszel ultimátumot adni, hogy vagy felkeres egy orvost, vagy egyedül marad teljesen.
6os ne beszelj mar hulyesegeket, jezusom xd
A borderline nem konkretan lelki eredetu, ezert sem lehet gyogyitani.
Nezz utana mielott fas.zsagokat irkalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!