Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van egyre több kiégett anya és feleség?
Mert ha megnézed a gyerekvállalás rovatban itt a gyakorin, halálra vannak cikizve és lenézve azok az anyukák, akik segítséget kérnek és fogadnak el a családtól, bébiszittert fogadnak, beadják bölcsibe a gyereket és visszamennek dolgozni, egyszóval megtalálják a módját, hogy anya mellett nő, felnőtt ember, önálló személyiség is lehessen. És más anyák, más nők tiporják a sárga földig az önbizalmát annak, aki másképp csinálja, mint ők.
Legalábbis az online térben. A valóságban meg hálásak lehetünk (mármint így össztársadalmilag), ha a férjek, apák képesek 2 percre átvenni a gyereküket, amíg mi nyugiban elmegyünk vécére, vagy foglaljuk hálaimába a nevüket, ha elmostak maguk után két tányért. Nyilván az ember válogassa meg a párját, mielőtt szül neki, de meglepően sokan változnak meg akkor, amikor megszületik a gyerek, főleg arra hivatkozva, hogy hát az asszony úgyis otthon van, ráér. Majd aztán megszokja, hogy a nő csinál mindent (is), és miután visszatér a munka világába és már mindketten keresik a mindennapi betevőt, akkor sem osztódik el egyenlőbben a házimunka, a gyerekek körüli tennivalók, a nő meg hát megcsinálja, mert valakinek meg kell, a saját pihenése rovására.
Aztán meg csodálkozunk, hogy a fenti kérdés megszületik.
*******minden fenti állításom nagy átlagban érthető, én a magam részéről is boldog házasságban élek, ahol a férjem normálisan kiveszi a részét a mindennapokból, engem támogat a család, hogy bölcsibe járt mindkét gyerek és viszonylag hamar visszamentem dolgozni, van lehetőségem pihenni és feltöltődni, szóval tudom, saját tapasztalatból, hogy nem mindenkinek olyan az élete, mint amit leírtam, csak látom magam körül és olvasom a neten és mindenfelől érkeznek az inputok, amiket koherensen összeszedve így tudtam megfogalmazni.***********
Az ismerősi körömben pl azért, mert a férfi, aki "amúgy annyira akart gyereket" konkrétan szrik a nője fejére, és mindent a nőnek kell csinálni.
De mindent, a pasas csak élvezni tudott és számára ennyi volt a gyerek-téma.
Elég szomorú, és persze, hogy a nő meg kiég, amikor övé a háztartás, a gyerek és még a férj is bhogatja, hogyha pl nincs meleg étel estére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!