Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha egy kapcsolatban pénzügyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy kapcsolatban pénzügyi problémák merülnek fel, azt hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Párom majd egy éven át volt munkanélküli. Utána 2 hónapig felvették egy diákmelóra, majd januártól van rendes munkája. Nem élünk még együtt munka miatt, így az albérlete elviszi a fizetése felét. Akkor az előfizetések, tv egy havi negyven ezret, s kb marad 150 ezre minden egyébre.

Én szintén fizetem az albérletem, ugyanakkor van kb 5 millió forint félretett pénzem. Mikor a páromat kilakoltatták, segítettem neki anyagilag, s azóta is többször ha úgy alakult, hogy lekapcsolták a telefont egy befizetetlen számla miatt. Ugyanakkor kezdem már azt érezni, hogy nem jó így. Eddig ismerőseinek sem tudta megadni a tartozását, akik emiatt kihátráltak mögüle, most a cég felé is van egy kisebb tartozása, diákhitele meg rengeteg egyéb tartozása. Sajnos sokszor hónapokig nyugi van majd aztán megint jelentkezik valaki pénz miatt.

Nem tudom, hogyan tovább, azért hiába szeretem őt, mégig felnőtt ember, ő felel a döntéseiért

Szülei ezekről bem is tudnak, s amennyire kiderült, kb hasonlóan gondolkodnak a pénzről mint ő. Nincsen több évre elegendő megtakarításuk.

nov. 25. 11:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
87%
Egy jól fizető állást teljeséggel kizárt hogy bárki kedvéért feladjak. Nem szabad. Manapság nehéz jól fizető helyet találni. Azon felül hagyd el a pasidat mert úgy látszik semmit nem tesz annak az érdekébe hogy javuljon az anyagi helyzete. Írtad hogy diákmelózott....akkor gondolom még adómentes is vagyis igencsak jó fizetést kap. Ha még sem 25 alatti már akkor is ha olyan nagyon dolgozni akarna elmenne az első gyárba ahova felveszik és közben keres jobb lehetőséget. De így hogy semmit nem tesz csak tartozik mindenfelé és úgy tesz majd te biztos kisegíted éveken keresztül ....hát a lóf*sznak is van vége. Értem én azokat a példákat amiket mások írnak de itt a kérdező párja egyszerűen tojik rá hogy egyáltalán miből él meg. Amúgy meg keressen olcsóbb albérletet. Ha tesómék találtak 2 személyre 160 rezsivel együtt akkor neki is megy.
nov. 25. 12:47
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

"De továbbra sem értem, hogy ha itt anyagilag nem tud egyről a kettőről jutni (sőt mínuszban van, hiszen az adósságait se tudja fizetni), akkor őt mi tartja Bp-en."

Félelem az újtól, lustaság, megszokás.

nov. 25. 12:49
 23/35 A kérdező kommentje:
20) sajnos nem mindenki olyan flexibilis. En pl dolgoztam mar az USA-ban, nemeteknel is, most a cseheknel. Meg tanultam Lisszabonban. Van akinek meg a legnagyobb desztináció Budapest.
nov. 25. 13:17
 24/35 A kérdező kommentje:
21) Nekem is o az elso olyan parom, ahol ezt megtaoasztaltam, hogy milyen mikor a szulok semmiben sem tudnak segiteni. Sajnos ha talal is 160-ert albit, ha nincs tobb honapra felretett penze, akkor elkoktozni sem tud. Tavaly a koltoztetok is vagy 200 ezret lehuztak, igaz, rengeteg butort kellett atvinni.
nov. 25. 13:21
 25/35 anonim ***** válasza:
82%
Vegyél neki feltöltős telót, meg küldjél pár filmet van. Ha nincs pénze, nem értem, miért költ előfizetésekre. Ha összeköltöztök, több pénz megy rá, mint a félhavi albérletből visszajön. Egy férfi jó eséllyel 3x annyit eszik, mint egy nő (tudom, nem mindig), szóval ott sem biztos, h spórolsz rajta. Vagy "kiemeled", vagy magával ránt.🤔 Én nem költöznék.
nov. 25. 13:23
 26/35 A kérdező kommentje:
Lehet van amiben en is hibas vagyok. Nekem pl van egyfajta elkepzelesem, hogy mi szep romantikisan nyaron elmegyunk egy hetre nyaralni, meg evkozben is, ja meg moziba is. Hozzateszem, ezeket is nagyreszt en fizettem.Viszont kis odafigyelessel azert sokat tud ezen is sporolni az ember. Pl a Sugar Moziban gyakran adnak ingyen jegyet, es akkor csak egyikunknek kell jegyet venni. Vagy mondjuk a repjegyeknel is lehet akciokat talalni.
nov. 25. 13:27
 27/35 anonim ***** válasza:
89%

Egészen más az életviteletek, gondolkodásotok.

Most már tényleg csak az a kérdés, hogy mit is kerestek ti egymás mellett.

24-re:

Aki ilyen helyzetben van, miért van sok saját bútora, miért nem bútorozott lakást bérel? Akkora lúzer a barátod, hogy arra nincsen szó. Kibérli drágán, sok bútora van, amit komoly költség átvinni, képtelen kijönni a fizetéséből, Budapestről sehova nem hajlandó költözni, de ott meg nem tud megélni...

nov. 25. 13:30
 28/35 A kérdező kommentje:

27) mindkettonkben van valami gyerekkori trauma, ami osszetart. Bar papirom nincs rola, sokak szerint kapcsolatfuggo vagyok. Mikor eloszor elkoltoztem otthonrol, 2 honap utan mentem is haza mert borzaszto volt, hogy mindent egyedul kell megoldanom. Azota tobbszor is elkoltoztem, es sokat fejlodtem de nalam az otthoni elszakad kesoi ideje, valamint az hogy tobb csaladtagom is rovid idon belul meghalt, valahogy sokkal erzekenyebbe tett.

Paromnak is van traumaja, o joforman egy nem vart gyerek volt. Apjaval semmilyen viszonya nincs, joforman narcisztikus szemelyiseg szerinte. Volt, hogy a gyereke halalat kivanta, mert cukorbeteg. Az anyja is kb magaval es a hulyesegeivel van elfoglalva. Szerintem ezek hathattak ra, meg a videki kornyezet ahol nehezebb elfogadni a massagot.

nov. 25. 14:07
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Manapság a legtöbb embernek van valami "traumája". Ha ezek alapján ismerkednének, kígyózva állnának a sorok mindenütt🤣 Mondjuk ez a nárcisztikus apa sem túl biztató. Eddig az egyetlen érv a pasi mellett, hogy kapcsolatfüggő vagy.
nov. 25. 15:12
 30/35 anonim ***** válasza:
73%
Felesleges kifogásokat keresni hogy miért vagy vele. Egyszerűen nincs annak értelme amit csináltok.
nov. 25. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!