Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy kapcsolatban pénzügyi problémák merülnek fel, azt hogyan oldjátok meg?
Párom majd egy éven át volt munkanélküli. Utána 2 hónapig felvették egy diákmelóra, majd januártól van rendes munkája. Nem élünk még együtt munka miatt, így az albérlete elviszi a fizetése felét. Akkor az előfizetések, tv egy havi negyven ezret, s kb marad 150 ezre minden egyébre.
Én szintén fizetem az albérletem, ugyanakkor van kb 5 millió forint félretett pénzem. Mikor a páromat kilakoltatták, segítettem neki anyagilag, s azóta is többször ha úgy alakult, hogy lekapcsolták a telefont egy befizetetlen számla miatt. Ugyanakkor kezdem már azt érezni, hogy nem jó így. Eddig ismerőseinek sem tudta megadni a tartozását, akik emiatt kihátráltak mögüle, most a cég felé is van egy kisebb tartozása, diákhitele meg rengeteg egyéb tartozása. Sajnos sokszor hónapokig nyugi van majd aztán megint jelentkezik valaki pénz miatt.
Nem tudom, hogyan tovább, azért hiába szeretem őt, mégig felnőtt ember, ő felel a döntéseiért
Szülei ezekről bem is tudnak, s amennyire kiderült, kb hasonlóan gondolkodnak a pénzről mint ő. Nincsen több évre elegendő megtakarításuk.
Több évre elegendő megtakarítása nagyon kevés embernek van ebben az országban. Néhány hónapra elegendő van az átlagos színvonalon élő és átlagosan spóroló embernek. Ettől még a szüleit nem kéne egy kalap alá venned az adósságait megadni nem tudó barátoddal.
Mi házasságban élünk, ha anyagi probléma van, az kettőnk problémája. Soha nem volt lejárt tartozásunk, inkább összébb húztuk a nadrágszíjat. A gyerekeink sem követelőzőek anyagi téren, és nyilván ez se genetikai adottság, hanem mert így neveltük őket.
Az egeszben az zavar, hogy masfel eve vagyunk egyutt es lassan egy eve ez megy. Tenyleg nem tudom mikor fogja majd megadni ezeket a tartozasokat es emiatt felo ha meg tovabb maradunk egyutt meg tobb penzembe fog kerulni. Es most ezt nem rosszbol irom, viszont ha pl most nem fizetem ki a telefonszamlajat akkor jovo honap 10-ig nem tud velem hogyan beszélni, nincs internet a lakasaban stb.
Lehet hogy nekem sokkal luxusabb eletem volt mert amig otthon eltem sosem volt a szuleimnek anyagi gondja. Most pedig megtapasztalhatom milyen az mikor mar a boltban is oda kell figyelni h melyik termeket vegyuk meg.
Ha szereted és má eleve az összeköltözés előtt álltok akkor én azt javaslom költözzetek össze mert hülyeség kettő fele fizetni. Beszéljétek meg egy időt míg rendbe szedi magát anyagilag. Azért az gyakori, ha valaki munkanélküli lesz megzuhan anyagilag. Ritka akinek nagyobb összegű megtakarítása van.
Ha friss kapcsolat nem ért meg az összeköltözés akkor is szerintem valamilyen szinten kéne, hogy segítsd ha szereted. Fordított helyzetben gondolom neked is rosszul esne, hogy nincs munkád nincs elég mrgtakarításod a szerető párodnak van, de nem segít.
Most mondok neked a saját életemből példát. Amikor megismertem a férjem más városba laktunk. Én költöztem hozzá. Több mnit fél évig kerestem állást mire találtam. Dobott volna ki, mert nem azonnal volt munkám? Nem volt nagy félretett pénzem, mert 21 éves voltam és nem sokat dolgoztam még elötte. Levelezőn jártam egyetemrr mellette munka.
Akkor miután jól fizető állásom lett kb 10 év múlva férjem munkanélküli lett. Most én dobtam volna ki, mert anyagilag rosszabb lett? Ha valakit szeretsz támogatod.
"Es most ezt nem rosszbol irom, viszont ha pl most nem fizetem ki a telefonszamlajat akkor jovo honap 10-ig nem tud velem hogyan beszélni, nincs internet a lakasaban stb."
Telefon nélkül lehet élni. A fűtés (télen) vagy az ivóvízhez való hozzáférés létszükséglet, a telefon és az internet messze nem az.
Én ilyeneket biztos nem fizetnék neki. Leülnék vele és megkérdezném, miből akar élni, mennyi adósságot kell visszafizetnie stb. Ha nincs bevétele, akkor csak az adósságai szaporodnak. Ma nem érv a pénztelenségre, hogy nem kapott állást. Bármelyik boltba betérek, ki van írva, hogy eladót keresnek. És akkor még nem is kerestem célzottan állást. De most ha jól értem január óta van teljes állása. Akkor miért nem csökken az adóssága?
Miért nem költöztök össze? Eleve nem kéne az albérletet fizetnie (gondolom simán lehet 100e Ft/hó) és csak egy lakás rezsijét kéne.
Ha viszont nagy lábon akar élni a semmire, akkor velem eleve nem lenne közös jövője, mert ilyen ember nem illik hozzám. De ez ÉN vagyok. Hogy neked milyen pár kell, azt TE tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!