Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha egy kapcsolatban pénzügyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy kapcsolatban pénzügyi problémák merülnek fel, azt hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Párom majd egy éven át volt munkanélküli. Utána 2 hónapig felvették egy diákmelóra, majd januártól van rendes munkája. Nem élünk még együtt munka miatt, így az albérlete elviszi a fizetése felét. Akkor az előfizetések, tv egy havi negyven ezret, s kb marad 150 ezre minden egyébre.

Én szintén fizetem az albérletem, ugyanakkor van kb 5 millió forint félretett pénzem. Mikor a páromat kilakoltatták, segítettem neki anyagilag, s azóta is többször ha úgy alakult, hogy lekapcsolták a telefont egy befizetetlen számla miatt. Ugyanakkor kezdem már azt érezni, hogy nem jó így. Eddig ismerőseinek sem tudta megadni a tartozását, akik emiatt kihátráltak mögüle, most a cég felé is van egy kisebb tartozása, diákhitele meg rengeteg egyéb tartozása. Sajnos sokszor hónapokig nyugi van majd aztán megint jelentkezik valaki pénz miatt.

Nem tudom, hogyan tovább, azért hiába szeretem őt, mégig felnőtt ember, ő felel a döntéseiért

Szülei ezekről bem is tudnak, s amennyire kiderült, kb hasonlóan gondolkodnak a pénzről mint ő. Nincsen több évre elegendő megtakarításuk.

ma 11:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
64%
Akkor nem beszéltek ha nincs kifizetve, ilyen egyszerű. Ha egy országban se éltek akkor vicc ez a kapcsolatnak titulált szenvedés.
ma 12:02
 12/29 A kérdező kommentje:
Az albérlete 200 e Ft körül van havonta, budapesti panel lakás. Sajna ilyen árak vannak. Mint mondtam, nekem külföldön van a munkahelyem, de megtehetem (féligmeddig legálisan) hogy sokat nala tudjak lenni. De sajnos néha be kell járnom. Azzal neg nem akarok trükközni, hogy flemondom az albérletem és csak úgy néha bejárok, mert azt nem engednék. Így elég rossz ez a szituáció. Nekem is, mert gyakran kell utaznom, ami pénz meg idő, páromnak is, mert így maga fizet mjndent, meg van hogy egy hétig nem lát.
ma 12:05
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Szakíts. Komolyan, nektek nincs jövőtök együtt. Teljesen más a pénzügyi kultúrátok, ha rendezi is az adósságait most, egyenesbe jön, a jövőben is rengeteg konfliktus lesz köztetek a pénz miatt. De ez igazából csak a jéghegy csúcsa. Sokkal nagyobb baj, hogy teljesen máshol képzelitek el az életeteket. Hiába vártok arra, hogy majd a másik meggondolja magát és mégis költözik, mert ebből is csak konfliktus lesz. Ez olyasmit ami örökre keserű szájízt hagy annak a félnek, aki végül behódolt a másik akaratának, plusz mindig fel lehet majd hánytorgatni, hogy bezzeg én mit adtam fel érted, bezzeg én költöztem.
ma 12:05
 14/29 anonim ***** válasza:
Mind a ketten ragaszkodtok a saját életteretekhez.Ebből semmi jó sem fog kisülni.
ma 12:15
 15/29 A kérdező kommentje:
Utolsó: sajnos én is látok ebben rációt. Megmondom őszintén, a szüleimen meg egy-két ismerősömön kívül semmi nem vonz haza Magyarországra. Na nem mintha máshol jobb lenne, de itthon a politika is erősen magába szippant. Viszont úgy érzem, minden egyes gondolatom a párom körül forog. A céges karácsonyi bulira is úgy megyek vissza, hogy másnap este már jöjjek is haza Budapestre.
ma 12:18
 16/29 anonim ***** válasza:

És a párod miért nem tudná elképzelni veled az életét külföldön?

Melyik országról van szó egyébként?

A nyelvtudás hiánya sem lehet akadály. Ha kiköltözik és nyelvi közegben intenzíven tanulja, akkor biztos hamar megtanulja olyan szinten, hogy ahol nem vásárlókkal/ügyfelekkel/páciensekkel kell direktben kommunikálnia, ott megállná a helyét.

ma 12:23
 17/29 anonim ***** válasza:
0%
Költözz pestre hozza. költözni es ott fogsz munkát találni. Èsszerűtlen egy párnak kèt külön háztartást fenntartani. Anyagilag sem éri meg.
ma 12:25
 18/29 A kérdező kommentje:
16) jelenleg Prágaban dolgozom mar 4. éve. Innen viszont majd Bécsbe szeretnék egy ponton.
ma 12:27
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem lennék együtt olyannal, akit folyton nekem kéne kisegíteni. Dolgozzon ő is szorgosan és ne kölcsönökből éljen. Ennyi.
ma 12:28
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Namost azért aki párkapcsolatban akar élni, az ne vándomadár módjára röpködjön.

Prága gyönyörű város, ott szívesen élnék, ha a párod helyében lennék. Bécs is az, ott is szívesen élnék. De ha valahol állásom lesz és oda bedolgozom magam, akkor nem adnám fel. Szóval először el kéne döntened, TE hol akarsz élni, mert ehhez így a párod se tud igazodni. Még ha akar akkor sem. De továbbra sem értem, hogy ha itt anyagilag nem tud egyről a kettőről jutni (sőt mínuszban van, hiszen az adósságait se tudja fizetni), akkor őt mi tartja Bp-en.

ma 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!