Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik esetben NEM állnál a párod döntése mellé?
A párod állást keres, lenne is neki több lehetősége, de mindenhol talál valamit, ami miatt nemet mond vagy mivel nem ért egyet valamivel, fel sem veszik.
Ezek közül, melyik az, amire azt mondod, hogy túlzásba esik, és csak kifogásokat keres?
- Be/ki lépéskor csomag és jármű átvizsgálás a portán.
- Szúrópróba szerű drog és alkohol teszt. (Nem vérvételes.)
- Munkaidő alatt, nem hagyhatja el a telephelyet, csak a HR és/vagy felsőbb vezető engedélyével.
- Tilos bármilyen kommunikációs és/vagy kép/hang rögzítő magánál tartása munkaidő alatt.
- Külső munkavégzésnél, előfordulhat, hogy 1 éjszakát vagy pár napot, ott kell maradnia. (Az utat, szállást és étkezést természetesen térítik.)
- A teljes munkavégzése helyén kamerák figyelik. (WC és orvosi szoba természetesen kivétel.)
Szerintem ez kb mind csak kifogáskeresés, dolgoztam olyan helyen ahol ez szinte mind volt (kivéve a telephely elhagyást). A telephely elhagyási tilalom nekem egyedül ami furcsa, de amúgy ha tudnám hogy miért van, akkor lehet megérteném ezt is.
Én alapvetően nem vagyok egy önérzetes típus, ha látom az értelmét egy szabálynak és amúgy nem befolyásolja különösebben a közérzetemet, akkor nem zavar. Egy munkahely esetén sokkal inkább az érdekel hogy milyen a fizu, mi maga a konkrét munka, milyenek a kollégák, mennyire van messze. Az, hogy vesznek kamerán, megnézik a táskámat, vagy épp meg kell fújnom egy szondát, különösebben nem érdekel. Amúgy sem lopnék vagy piálnék meló alatt, tök mindegy.
Attól is függ, hogy a párom mennyire lenne nyitott árnyaltabban látni ezeket a pontokat, ugyanis minden munkahelyen más a gyakorlat. Ha azonnal feláll, amint ezek közül bármi szóba kerül, azt nem díjaznám. Ha kérdez az interjún és úgy mérlegel, az más. Milyen kérdésekre gondolok?
- Mennyi időt vesz el a jármű és csomag ellenőrzés? Beleszámít e a munkaidőbe? Milyen tárgyak tiltottak?
- A felső vezetés felruházzza e a közvetlen felettest azzal, hogy családi vészhelyzetben rugalmasan kezelje a munkaidőt? A telephelyen belül megtalálható e minden, ami a bent töltött idő alatt szükséges? Van e a telephelyhez tartozó parkoló? Vannak e rendes szociális helységek, mint étkező, esetleg büfé, bármilyen kajálda, öltöző, zuhanyzó?
- Ha a saját telefont le kell adni, biztosítja e a munkahely az elérhetőséget céges telefonok által? Ha nem jár mindenkinek céges telefon, kiadható e egy központi szám a családtagjainknak, amin egy kollégát elérve üzenetet hagyhatnak?
- Milyen gyakran fordul elő külső helyszínen "ott alvós" munkavégzés és mennyire lehet előre tudni, hogy mikor?
- Vitás helyzetben hivatkozhat e a munkavállaló is a felvételekre, vagy csak a céget védik a kamerák?
Természetesen ezekből sokra nem érdemes direktben rákérdezni. Van, ami csak a próbaidővel derül ki. Ha a párom hosszú ideje még csak próba napon sem volt sehol akkor sérelmezném hogy nem elég nyitott.
hát nem azért, de elég sokan pénztől függetlenül is szeretik megszabni, mit dolgozzon a párjuk.
na meg milyen kassza az, amelyikbe mindig csak befizetőként kellesz?
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy mi az, ami neki még belefér, és mi az, ami már nem. Mindegyik esetben megérteném, és támgoatnám a döntésében.
Egyébként ezek nekem sem lennének szimpatikus dolgok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!